Kötü memur iyi memuru kovar...

5793 sayılı kanun ile kamu personeli arasındaki ücret farklılığı giderilerek, "Eşit işe, eşit ücret'' uygulamasına geçilecekmiş.Kamuoyu ve siyasetçiler ‘eşitleme’ konusunda gösterdikleri duyarlılığı keşke ‘farklılaştırma’ konusunda da gösterseler. Bu kanunla eşitlik sorunu halloldu. Peki, farklı nitelik ve performansa sahip memurlar arasındaki ücret sorunu ne olacak?

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler    Bilgisayar Nedir    Teknoloji Nedir

Devlet, iyi derecede yabancı dil bilen memur ile bilmeyen, öğrencisini iyi yetiştiren öğretmen ile iyi yetiştirmeyen, mesaisine vaktine gelen doktor ile gelmeyen, daha genel olarak iyi çalışan memur ile çalışmayan arasındaki farkı ortaya çıkartan kanunu ne zaman yürürlüğe koyacak?Çoğumuz farkında olmayabiliriz ama ‘farklılaştırma’ devlet memuriyetinde eşitlikten daha büyük sorun. Devlet, farklı nitelik ve performansa sahip memurları arasındaki farkı ücretlere yansıtmayı başaramadığı için nitelikli ve iyi çalışan memurlar memuriyeti terk ediyor. Memuriyet giderek beceriksiz, tembel ve kötü niyetlilerin sığındığı bir limana dönüşüyor.

2 Yorum Var.:

nuri dedi ki...

"Eşit işe eşit ücret" kulağa hoş gelen bir safsatadır. zaten safsataların böyle bir özelliği de vardır ya neyse. Eşit iş mi vardır ki eşit ücret olsun. bunlar adaletle hakkaniyetle eşitliği birbirine karıştırıyorlar.Birçok görev varki sadece yatış yeridir kamuda. adam bir sınavı kazanır 3 yıl staj yapar sonra ortak kararla atanıp özel sektöre geçene ya da emekli olana kadar yatar aşağı.kimse de bunlara gık diyemez. ama sorsanız onlardan daha değerli kimse yoktur ortada. ya siyasi ve ideolojik torpille işe girip ense yapanlara, avanta koşturanlara ne demeli? binlerce kişi havadan maaş alıyor, havadan makam mevki devşiriyor. iş takiplerini iş bitirmelerini saymaya bile gerek yok. bir de gerçekten nitelikli donanımlı ve üretken birimler var kamuda. kimin umrundaki bunlar!

Kadir dedi ki...

eşitlik söz konusu olunca aklıma hep insanlar bile ALLAH'ın karşısında eşit değil ki dye düşünürüm, takva sahibi insanlar nasıl diğer insanlardan üstünse demek ki eşitlik yok diye düşünürüm.