Devlet baba beni adam et!

Merrill Lynchlerin Mehmet, ekonomi bakanımız olur kendisi, "Aflar kamu yararına değil" demiş. Ama hükümet de bir yandan af üstüne af çıkarıyor. Çoğu görüşüne bire bir katıldığım Bakan Şimşek hükümette "hem ağlarım hem giderim" diyen gelin durumunda. Daha önce "Kiz Seni Yerler Yerler", "Mehmet Simsek Gidici" ve yine "Mehmet Şimşek gidici" diyerek bu durumu tespit etmiştik. Hükümetin ekonomi bakanı affa karşı ama hükümet af üstüne af çıkarıyor. Çünkü hükümetin diğer üyeleri ekonomi bakanından daha iyi biliyor bu işleri.

Hükümet bir yandan da kredi kartı faiz oranlarının tespitine ilişkin yeni yasalar çıkarma arayışında. Kira artışına sınır getiren düzenleme kabul edilmiş bile. Buna göre "kira artışları, bir önceki yılın üretici fiyatları endeksini geçemeyecek"miş. Benzeri bir yasayı petrol ve gıda fiyatları için de çıkarsalar da rahatlasak.

Ha bir de sigara yasağı var. Hükümete birileri aferin oğlum iyi yoldasınız mı diyor acaba. Yoksa hükümet nasılsa kapanacağız bari yapabileceğimiz maksimum hasarı yapalım da öyle gidelim mi demek istiyor? Bugün sigaraya karışan hükümet yarın patlıcan kızartmasını da yasaklayabilir. Çünkü yanlış bilmiyorsam kızarmış patlıcanda sigaradan daha fazla nikotin var. Ya da belirli kilonun üzerindeki kişilerin baklava, kadayıf, sütlaç ve bilumum tatlı yemeleri de sağlık gerekçeleri ile engellenmeli. Devlet uyuyor mu? Kilo sorunu çeken milyonlarca vatandaş var. Hemen bir düzenleme gerek.

Zamanım yok, boktan bir yazı oldu ama idare edin artık.

6 Yorum Var.:

Burak dedi ki...

sigara yasağı ile patlıcan yasağı arasındaki bağlantıyı anlayamadım. sonuçta patlıcan kızartma yiyen biri başkalarına zarar vermezken sigara içen biri içtiği sigaranın dumanıyla sigara içmeyenlere zarar veriyor. Bana kalırsa bu yasak sigara içenleri engellemekten çok sigara içmeyenleri korumak için konmuştur

Adsız dedi ki...

Yazının son cümlesine kesinlikle katılıyorum.
Patlıcan sigara benzetmesine gelince insanlar sigara içtikleri gibi on dakikada bir patlıcan yemiyorlar.
Bakana gelince Mehmet Şimşek bu hükümete lüx.

baglama.g dedi ki...

sigara yasagina yaklasma sekliniz beni sasirti..burada yapılan birilerinin ozgurlugunu kisitlamak degildir..burada yapilan sigara icmeme karari verenleri baskalarinin dumanlari altinda bogulmasindan kurtarmaktir...iradesi disinda sigaraya maruz kalanlari korumaktir yasanin amaci..

Kadir dedi ki...

Dövizle yapılan kira kontratlarında beş yıldan önce artış yapılamayacak. deniliyor.Benim bildigim şimdiki kanunlarda döviz ile yapılmış kira kontratlarında zam olmuyor zaten.Ama geçen hafta başıam gelen bir olayı anlatayım.Ben ve abimin ortak oldugu sultanahmet civarında bir yer var.Verdigimizde dolar 1,6 Ytl civarındaydı dolar şimdi 1,23 e geldi.Ve iki sene önce verdigimiz yere daha yeni ancak kira kontratosu yapmaya gittigimizde kiracımız kendisi 350 dolar zam yaptı.Şimdi devlet hayır sen zam yapamaz mısın diyecek benim kiracıma ? Benim daha çok para kazanmama karşı mı çıkacak devlet ? Şimdi kiracı memnunsa ki memnun orayı işletiyor benim uzmanlık alanım olmayan bir konuda işletiyor mülkümü ben de kiramı alıyorum.Ben işletsem bilmedigimden belki batıracagım.Ve kendisi bizim orada işi ögrendigini şimdi sultanahmet meydan tarafında daha büyük bir yer satın alma aşamasında oldugunu söyledi.Devlet şimdi burada girişimcileri öldürecek mi ? Ayrıca devletin vergi koyma dışında gider kira vergisini arttırır ona hakkı vardır.Ki arttırmasa iyidir.Ki hakkı oldugu da şüpheli esasında.Şimdi devlet tamamen iki kişi arasında yapılan bir sözleşmeye taraf olmaya çalışıyor.Kafayı sıyırmamak elde değil.

http://entelektuel.com/ozel-mulkiyet/ yazmıştım bunu bir ara.İşin sırrı şurada , " Bunun en güzel örneğini Muğla’da bugün gördük , emekli memur Orhan Talay , kiracılarının zor şartlar altında yaşadığını düşünerek zam zamanında %30 luk oranındaki zammı yapmayıp üstüne üstelik kira tutarında indirim yaptığını öğreniyoruz " isteyen zam yapar isteyen yapmaz hatta indirir

ulas dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ulas dedi ki...

Galiba benim burada bir yorumum vardı, silinmiş, yanlış mı hatırlıyorum yoksa.

Sayın blog yöneticileri benim olsun olmasın yorum neden silinmiştir. Yorum yaptığımı hatırlıyorum, birşeyle ilgili reklam mı yaptım acaba bilmeden...

Sebebini yazarsanız daha dikkatli davranabiliriz.