Para Basarak Enflasyonu Dusurmek

Komik olmaya başladınız. Dünya üzerinde para basarak enflasyonu düşürmeye çalışan ilk 'merkez bankacılar' olarak tarihe geçeceksiniz. Yaptığınız hataların bedelini ise şu gariban millet ödeyecek. Hükümete mi yaranmaya çalışıyorsunuz, akıl tutulmasına mı uğradınız, yoksa nasılsa kimse bize suç bulmayacak güvencesi ile mi bu adımları atıyorsunuz anlaşılmıyor. Şuradan okuduğum habere göre Oğuz Satıcı bile beklemiyormuş bu indirimi. Oğuz Satıcı seviyesine bile düştünüz ya ne desek boş!

Enflasyon son üç ayda yüzde 6.9'dan yüzde 7.7'ye yükselmiş. Yıl sonunda muhtemelen yüzde 8'in üzerine çıkacak. Enflasyon hedefi ise yüzde 4. Çocuk kandırıyorlar, biz de inandık. Buna karşılık son üç ayda yapılan faiz indirimleri 125 puanı buldu. Borç verme oranını dikkate alırsak 175 puan. Hani ekonomi falan bilginizi sorgulamayalım da bir atasözü vardı, hızlı giden atın neyi seyrek düşerdi?

Ama bu üç ay süresince malumunuz hükümet bütçe açığını sıfırladı. PKK yeter artık kan akmasın dedi kayıtsız şartsız teslim oldu 3000'e yakın üyesi teslim oldu hapse konuldu. Petrol fiyatları 25 dolar seviyesine düştü. Global piyasalarda hiç türbülans yok. Ve her şey güllük gülistan! O zaman indirin be babam niye 50 puanda kaldınız. Sıfıra indirin faizleri de ortalık biraz para görsün. Bastır paraları Leylaya, bi daha mı gelicez dünyaya.

Buraya yazıyoruz: Son üç ayda görülen parasal gevşemenin hurmalarını 2008 Mayıs'ından itibaren yemeye başlarsınız. Pardon hep beraber yiyeceğiz. Faiz indirimleri bu şekilde giderse muhtemelen 2008 sonunda yüzde 8-10 arası bir enflasyonla başbaşa kalırsınız. Ama umurunuzda mı? Nasılsa uyduruk kıytırık bir mektup yazıyorsunuz kimse de size neden enflasyon düşmüyor sorusunu sormuyor. Hükümet desen ağzında sakız ettiği 'tek haneli enflasyon' sakızını daha on yıl çiğneyecek sanırım.

Beyler bayanlar, kendimize gelelim. Dünyanın neresine giderseniz gidin yüzde 8'lik enflasyondan bahsettiniz mi yüksek enflasyon ortamında nasıl iş yapıyorsunuz diye sorarlar adama. Yok biz milletin kanını emerek idare ediyoruz cevabını verecekseniz, diyeceğim bir şey yok. Hükümet bir yandan vergilerle, kanını emiyor Merkez Bankası bir yandan enflasyonla emiyor. Ortalıkta muhasebeciden bozma üç buçuk iktisatçı (iktisat nedir) müsvettesi de azıcık enflasyondan bir şey olmaz teraneleriyle tanrılarını kutsuyor.

Yapacağınız tek iş enflasyonu düşürmek onu da 3 senedir beceremiyorsunuz. Yeter artık düşün milletin yakasından!

2 Yorum Var.:

şekerim dedi ki...

Hadi kibarcasını yazayım..
...dışkısıydı sn.Barış beycim dışkısı!(Burada doğal gübre olarakmı görmek lazım acaba?)

Neyse bi kereden hamile kalınmaz olarak bakıyorum bu duruma.
Blog yazar ve okuru olarak amma çuvalladık ha!(hadi pamuk eller cebe)

Etrafta bi sürü hızlı JO varken korunma yöntemsiz dolaşmakta neyin nesidir acaba?Vardır bi bildikleri diye düşünüyorum ama portföydeki oranlarıda bi gözden geçirmek lazım galiba.

Bu hızlı JO hikayesini başka zaman yazayım.İşimiz gücümüz var kardeşim.Hem çalış çabala para kazan,hem tasarruf et,hemde tasarrufunu enflasyon piç etmesin diye kafa patlat.Kolay değil valla..

şekerim dedi ki...

Di li geçmiş zamanlarda kaynakları..pardon..kızları kıt olan bi ülkede bi esas oğlan yaşarmış.Bu delikanlı zar zor bulduğu kızı başka dallamalar kapmasın diye her türlü bodyguard lık numarası üstüne ihtisas yapmış. Neyse iş mercimek/fırın aşamasına geldiği vakit korkusundan manitasını önlem olarak rahat rahat halvet olmak için uzaklarda bi otele götürmüş.
IQ su yüksek ya.. oteldede ufak çaplı bi araştırma yapayım demiş.
İlk iş olarak resepsiyona gitmiş.Resepsiyondaki çocukta bizimkinin kulağına eğilip
-Aman mirim!Buralarda tekin değil.Hele buralarda HIZLI JO dedikleri birisi varki..çok daha dikkatli olman lazım. Demiş.
..ee...Bizim oğlanın hepten canı sıkılmış ama bi son çare olarak o gece bir eli manitasının apış arasında uyumaya karar vermiş.
(Tarih te 4 nisan mı yoksa 21 şubat mı neymiş tam hatırlamıyorum)
Neyse..gecenin bi vakti bizim esas oğlanın kulağının dibinde bi anofel(kan emen dişi sivrisinek)vızıldamaya başlamış.Bizimki üfleyip başını sallamış,boştaki diğer eliyle kovalamaya çalışmış.. ama nafile.Sonunda dayanamamış.2 saniyeden bişey olmaz deyip iki avcunla sıkı bir şaplak atmış sineğe.Sineği haklamanın haklı gururu içinde yine bi elini manitasının apış arasına götürmek istediğinde gecenin karanlığında bariton bi sesle irkilmiş..
-Sapıkmısın kardeşim? Çek elini götümden!

Hızlı JO lara dikkat etmek lazım.

Buradaki püf noktası IQ değil EQ.
Herşey kitaplarda yazılan gibi hesap kitap bilmekle olmuyor.Başka etkenler var işin içinde.Neyse kokusu çıkar yakında..
Ha..bu hızlı JO lar kim acaba? bilin bakalım..