Biri Bizi İşletiyor!

Merkez Bankası yine faiz indirmiş. Hem de 50 baz puan. Hatta borç verme faiz oranını dikkate alırsanız indirim 75 baz puanı buluyor. Şu ve şu yazılardaki iddia nedeniyle yarın ilk işim TEGV'ye 10 YTL bağışlamak olacak. Fakat bu işten birşey anladıysam arap olayım. Enflasyon da yükselmiş Merkez Bankası'nın kendi enflasyon tahminleri de. Hal böyleyken bu indirimin gerekçesi ne? Tek gerekçe Merkez Bankası'nın 2008 yıl sonu enflasyon tahmininin hala yüzde 4'lük hedef ile neredeyse aynı ve yüzde 4.1 olması. İyi de her Enflasyon Raporu'nda enflasyon tahminlerini sürekli yukarıya doğru revize eden bir kurumun bu tahmininin tutacağına nasıl inanalım. Lafa geldiğinde fiyat istikrarının önemini güzel güzel anlatan ve şurada olduğu gibi takdirimizi alan Durmuş Yılmaz yoksa bizi işletiyor mu ne? Galiba Merkez Bankası enflasyonu düşürmeyi çoktan gözden çıkarıp başka sulara doğru yelken açmaya başlamış. Ekonomix ile Barış zaten bu görüşteydi ama ben anlaşılan biraz saf olduğumdan "Yok canım, olmaz öyle şey" deyip duruyordum. Ama oluyormuş galiba.

Not: Yazı bu kadar. Aşağıdaki ibareye tıklamanıza gerek yok.

4 Yorum Var.:

GİZ dedi ki...

Birileri yetkisini kullanıp faizleri düşürdü.

Faizler sabit kalsaydı Sn. Ekodook ne değişecekti.

Faizler neden düşürülemez gerekçeleriyle yazsaydın daha makul bir yazı olurdu.

O yazıya başladığında zaten neden ve nicin sorusunun cevabını bulacaksın.

ekodok dedi ki...

Sayın Balan,

Biz herşeyi bildiğimiz iddiasında değiliz. Enflasyondaki gidişat, eğer MB'nin hedefi gerçekten enflasyonu düşürmek ise, bu kez faiz indirimine gitmemesi gerektiğini bize düşündürüyor. Madem siz bu konuda daha fazla bilgiye sahipsiniz kendinize saklamayın. Anlatın da biz de aydınlanalım.

T'Pol dedi ki...

Ben indirim olmayacagini dusunmustum. 50 baz puan birden indigine gore, demek ki TEGV'e 20 YTL bagista bulunacagim. Cep telefonumdan simdi yapiyorum.

rdynk dedi ki...

t'pole katiliyorum iki kez yamulduk !! bu kotu kararın guzel yanı bizim icin cocukların sevinmesi:) ama umarım bu kararlar tum ulkeyi tekrardan onemli bir daralma donemine sokmaz!