Oyakbank Vatandir!

Oyakbank’in bir Hollanda bankasina satilmasi ile bankacilik sistemindeki yabanci payi konusu yine kizisti. Mesela, Hurriyet gazetesinden Yalcin Dogan diyor ki:

1- Bu satışla birlikte, Türk Bankacılık sisteminin yüzde 42’si yabancıların eline geçmiş oluyor. Böyle bir oran hiç bir Batı ülkesinde yok.

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin silah ve teçhizat ödemesi, ithalatı Oyakbank üzerinde yapılıyor.
Oncelikle yabanci payi diger ulkelerde nasil ona bakalim: Kaynak: Merkez Bankasi, Finansal Istikrar Raporu:



Bir ucta Italya, Almanya, Fransa gibi yabanci payi az olan Bati ulkeleri bulunurken, diger ucta Ingiltere, Finlandiya, Polanya, Cek Cumhuriyeti gibi yabanci payi yaridan fazla olan Asya ulkeleri goze carpiyor. Turkiye ise, Oyakbank'in satisi ile ortalarda bir yerlerde olacak.

Tutumluluk Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları    Nükleer Kirlilik    Nükleer Nedir    Fraktallar    Sosyalizm Nedir

Askeri techizat alimina gelince...

OYAK, Oyakbank'a 1994 yilinda sahip oldu. Bildiginiz gibi o tarihe kadar askerin bankasi yoktu. O yuzden askerimiz disaridan silah alimi yapamaz, kendi ucagimizi tankimizi kendimiz uretirdik. 1994'de asker banka sahibi olunca, disaridan silah alimina basladi. Ulke ithal silah cennetine dondu, bir cok yerli top tufek ureticisi isi birakti. Ithalata dayali bir silahlanma politikasi izlenmeye baslandi. Oyakbank'in satilmasi ile asker bankasiz kalacagindan, bir daha silah milah ithali yapilamayacak. Hepsini yerli uretici uretecek. Kotuluk bunun neresinde?

4 Yorum Var.:

ekodok dedi ki...

Bir de Almanya, İngiltere ve Fransa'da yabancıların payı yüzde 3'ü geçmiyor demiş. Bu rakamları nereden buluyor ya da neresinden uyduruyor anlamadım. Senin verdiği tabloya göre İngiltere'de bu oran yüzde 50'nin üzerinde. Almanya ve Fransa'da da yüzde 10-12 arası. Aha böyle uyduruk rakamlarla böyle uyduruk tezler ortaya koymuyorlar mı, deli oluyorum.

luminaobscura dedi ki...

:)))

Böyle mallara yazı yazdıranlara kızmıyorum.

Bu gazeteleri alanlara kızıyorum.

Mister No dedi ki...

son paragraf güzel bir noktaya değinmiş. Oyak ın yaptığı işleri bundan sonra Türkiye İş Bankası yapar, daha iyi olur. Tabii bir gün İşbankası da satılmazsa.

gaykedi dedi ki...

çok garip bir milletiz bir türk şirketi yurt dışında bir şey satın aldı mı göbek atıp oynuyoruz, onlar alınca olay oluyor, tıpkı şu toprak meselesinde olduğu gibi, devlet kurumları kaç defa açıklama yapıyor bir tehlike yok diye, birileri halen pompalıyor arazi alıyorlar diye! ehh "faşizm korkuyla beslenir" yani faşizmin beslenmesi lazım tabi,

Oysa tam tersi olmuş, bizim topraklar elden gitmek şöyle dursun, Türkler Avrupa’da, toplayınca Lüksemburg’un yüzölçümü kadar tutan toprak almışlar! Dört milyona yakın Türk vatandaşının Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde satın almış olduğu toprak, tam 2 bin 500 kilometre kare tutuyor... Elbette çoğu Almanya’da... Buna karşılık, çeşitli ülkelerden yabancılar Türkiye’de yalnızca 180 kilometrekare arazi satın almışlar. bu da bizim orada aldığımız gavur toprağının on dörtte biri!

herneyse lafı fazla uzatmadan şu erdemir ve oyak konusunda basında çıkan iki baba yazıya link vereyim :)

"1" , "2"