Bilimsel Kilo Vermek

NY Times gazetesinde en cok email ile baskasina gonderilen makaleler arasinda bir tanesi ilgimi cekti. Ekonomi sadece borsa faiz enflasyon (doviz diyecegim zannettiniz degil mi?) buyume konulariyla ilgilenmez. Insanlarin davranislariyla alakali her konuyla ilgilenebilir. Kilo vermek de bunlardan bir tanesidir.

Ulkemiz zenginlestikce (aclik ve yoksulluk azaldikca) insanlarimizin da kilosu artiyor. Zenginlestigimizi olcmenin bir yolu da en dusuk %20'lik gelire sahip insanlarimizin ortalama kilosuna bakmaktir. Neyse, ben bugun bundan bahsetmeyecegim, sadece makalede bahsedilenleri gundeme getirecegim.

Arbitraj Nedir    Broker Nedir    Altın Yorumları    Portföy Nedir    Petrol Fiyatları    Nükleer Santraller    Sosyalist Nedir

Makalenin anafikri su (gidin kendiniz tamamini okuyunuz): insanlarin kilosunu belirlemede genler cok onemli bir rol oynar. Anan sismansa sen de sisman olacaksin, anan zayifsa sen de zayif kalacaksin. Bu yuzden istedigin kadar diet (diyet veya rejim) yap, kilo versen bile bu kilolari cok kolay alacaksin. Zayifsan da gecici bir sure icin sismanlarsaniz (hamilelik vs. nedeniyle) bile kilolarinizi cok kolay verirsiniz. Bu tezlerini desteklemek icin de Danimarka'da yapilan bir calismadan bahsediyorlar. Evlatlik verilen cocuklarin kilolari birlikte buyudukleri anne babalarinin kilolarindan cok oz anne babalarinin kilolariyla daha cok baglantiliymis. Yani diyorlar ki yetistirilme tarzinizdan cok genleriniz kilonuzu belirler.

Bu calismanin sonucu su ki, diyet yapmak fuzuli bir faaliyettir.

Tartismasini yapmayacagim, karsi tezleriniz varsa yorum kismina ekleyiniz. Kizlik Zari ve Hamilelik

6 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Ne karsi tezi? Bundan sonra kilo vermeniz lazim diyen her doktora yazinin tamamindan bir kopya ile annemin resmini verecegim. Ohhhh! Cok sukur... Zaten ben biliyordum...
T'Pol

Adsız dedi ki...

Ben istediğim kadar yiyorum! Bir erkek ne yerse aynısı yiyorum mesela!!! ama yıllardır aynı kilodayım! fekat içeceklerde asla şeker kullanmam! Gazlı asla soda dışında bir içecek içmem, kahve az tüketirim ve de spor yaparım!! Finally, anneme gelince 57 yaşında olup karın bölgesi hariç normal kiloda!! Ben karın bölgemi kurtarim gerisi boşşşş:)))

Tez doğru yani...adamlar o kadar uğraşmış, yeter bu kadar analiz bana:))

Özge

Adsız dedi ki...

Ahanda şimdi çilek-kivi ve siyah üzüm üçlüsünden oluşan meyve tabağım annem tarafından bana verildi!!

E artık gerisini siz düşünün!!!

( Fekat 3 gündür düşük tansiyon problemim var, sürünüyorum!! Bi yerlerde yanlış bişey yapıyorum!!??)

Özge

Adsız dedi ki...

saglik konusu gelmisken onceden tartisilan organ bagisi ile alakali ilginc bir link:

http://www.wired.com/wired/archive/15.04/start_page7.html

Adsız dedi ki...

linki ikiye bolunmus bir sekilde vereyim.(tumunu copy-paste yaparsiniz)


http://www.wired.com/wired/archive
/15.04/start_page7.html

Arifoglu dedi ki...

Lütfen, Diet gibi hayati bir konu üzerine kurulmuş koca bir sektörü, fuzulidir diye kurumuş bir ağacı kökünden sallar gibi sallamayalım.

Ben, bu tarz ürün ve hizmetlerin böylesine gelişmesini büyük bir başarı olarak görüyorum. Kilo vermek isteyenlere kilo aldırmak, kilo almak isteyenlere verdirmek, ondan sonra da bunların tersini yaptırabilmek için para talep etmek; bana göre sifondan sonra en dahiyane fikirlerden biri.