Baykal bunu yemez

Bugünkü Radikal'den bize bir malzeme daha çıktı. Radikal'in Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan, genel seçimde CHP'nin oyunu artırmak için kendince parlak bir öneri yapıyor. Diyor ki, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin anayasa değişikliği eğer gerçekleşirse, Deniz Baykal CHP'nin başından çekilip cumhurbaşkanı adayı olsun. Berkan, Baykal'ın liderlikten çekilmesi ile CHP'nin oylarının artacağını iddia ediyor.

Valla bu şekilde CHP'nin oyları artar mı artmaz mı bilemem ama benim bildiğim Baykal bunu yemez. Baykal, kendisini CHP'nin başında görmeye tahammül edemeyenlerin cumhurbaşkanı olarak görmeye hiç tahammül edemeyeceklerini bilmez mi sanıyorsunuz.

Arbitraj Nedir    Broker Nedir    Altın Yorumları    Portföy Nedir    Petrol Fiyatları    Nükleer Santraller    Sosyalist Nedir

Fakat bir çözüm de yok değil. Demokrasilerde çareler tükenmez. Gerçi önerimiz pek demokratik değil ama olsun. Artık Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu iddia eden mi var? Efendim önerimiz şu. Baykal, CHP'nin başında nasıl duruyor? Önce kendisi genel kurulda oy kullanacak delegeleri seçiyor, sonra da o delegeler kendisini başkan seçiyor, öyle değil mi? Bu durumda eğer Baykal'a önce kendisini seçecek halkı seçme fırsatını verirseniz, sonra o da cumhurbaşkanlığına aday olabilir. Ne bileyim mesela önce Baykal kendisine oy vermeyeceğini düşündüğü TC vatandaşlarını yurttaşlıktan çıkartabilir. Yalnız bu durumda TC'nin nüfusu kaça iner, TC vatandaşlığından çıkarılan milyonları hangi ülke kabul eder onu bilemem. Herşeyi benden beklemeyin, onları da siz düşünün.

Yalnız İsmet Berkan'a bir çift sözüm olacak. Be adam hadi Baykal'ı belki katakulliye getiririm diye bu öneriyi yaptın, ne diye yazının en sonuna "Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalması halinde" diye bir ibareye yer veriyorsun? Baykal zaten bu numaraları yemeyecek kadar kurnazdır ama bu sözlerinle adamın kafasına bir de "Ulan demek ikinci tura kalamama ihtimalim bile var" düşüncesini sokmuş olmuyor musun? Yok Sayın Berkan yok, siz kim Baykal'ı katakulliye getirmek kim? Siz bi 40 fırın ekmek daha yiyin de öyle gelin.

1 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

herkes görüyor bir kişi görmüyor ve Atatürk 'ün partisine yazık oluyor