Komplo Teorisi: Gayrimenkul Komplosu

Turkiye topraklari komplo teorilerinin yeserip gelismesi acisindan cok verimli topraklardir. Gecen Nisan ayinda Osminyum hakkinda ortaya atilan komplo teorisini bir yazimizda islemistik. Bir gram Osminyum'un fiyatindan yola cikarak $9 trilyonluk bir servete sahip oldugumuz iddia ediliyordu.

Biz de bugun yepyeni bir komplo teorisi gelistirdik. Turkiye'nin yuzolcumu 750000 kilometre kare civarindadir. Dun gerceklesen ihalede bir metrekare arsanin fiyati $8290 olarak belirlenmis. O halde bu su anlama geliyor. Turkiye'nin sahip oldugu topraklarin degeri 750,000,000,000*$8290 = $6,217,500,000,000,000 yani tam tamina 6 katrilyon dolar. Bu 9 trilyon oldugu iddia edilen Osmium servetimizin tam 700 kati bir servete karsilik geliyor. Demek ki asil servet topraklarimizin altinda degil ustunde imis. Devletimizin 250 milyar dolarlik borcu olduguna gore 6 kilometre eninde ve 6 kilometre boyunda bir araziyi satarak tum borclari fazlasiyla kapatabiliriz.

Bütçe Nedir    iktisat Nedir    Borsa Yorumları    Kredi Faiz Oranları    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri

Isin en guzel yani da su, yabancilara sattigimiz arsalardan her sene arsa vergisi adi altinda vergi toplayacak ve hazineye buyuk katki saglayabilecegiz. Bunu bilen dis gucler yillardir Turkiye'nin arazilerini satmasina engel oluyorlardi, sagolsun AKP hukumeti hepimizi kurtardi.

Not: Bir senedir Turkiye'deki gayrimenkul fiyatlari (kiralar, vs.) cok ucuz diye soyleyip duruyoruz, Allah da isaret ustune isaret gonderiyor ama musfiklerin gozu hala gormuyor. Ileride daha cok "biz demistik" diyecegiz haberiniz olsun.

9 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Konuyla alakasiz olacak ama son paragraftaki "müsfik"lerin (sefkatli demek) ne gibi bir baglantisi oldugunu cikaramadim.

Blog Sahibi dedi ki...

hehehe, musrik olacak dogrusu, r ve f harfleri ustuste o yuzden bir yanlislik olmus.

Vakti zamaninda bir Musfik Kenter vardi, ne guzel sesi vardi adamin. O aklima geliverdi.

Adsız dedi ki...

E HALA VAR :)

Adsız dedi ki...

musfik yani ileriyi goremeyen insanlarin arazilerini kapip onlari zarara ugratmayacak kadar sefkatli. herkes kazansin hesabi. :)
c.y.

Adsız dedi ki...

Müşfik Kenter hayatta harbiden!

Ama bizim jenerasyon O nun sesinden Orhan Veli şiirleri dinlerdi!

Ordan mı şey ettiniz acep??

Özge

Blog Sahibi dedi ki...

Hafizam beni yaniltmis demek ki. Allah allah?!

Iyiki de yaniltmis.

tersaci dedi ki...

Ekonomix,

Butun araziye iki katlı binalar yollar yapsak750,000 kmkare 1,500,000 olur mu? Daha zengin olmaz mıyız?

Blog Sahibi dedi ki...

Olmaz oyle sey. Ama arsalarin uzerine yapilacak binalardan senelik %1 emlak vergisi keseriz, senede 60 trilyon dolar vergi aliriz. Turkiye'nin nufusu 75 milyon olduguna gore, bu vergileri vatandasa dagitirsak kisi basina $800,000 duser. Senede $800,000'a krallar gibi yasariz. Hatta vatandaslarimiz cocuk dogurma yarisina girerler, ne kadar cocuk o kadar para.

Dunyadaki butun milletler de Turk olmak icin birbirlerini cigneyecekler, sinirlarimizdan kacak falan girmeye calisacaklar. Biz de kurayla yesil kart dagitmaya baslariz belki!

adatopoulos dedi ki...

Konuyla alakasiz ama cocuk dogurma yarisi diyince seyettim: Basbakan gecenlerde 4 cocuk yapan ailelere sosyal yardimlar uygulayacagindan bahsediyordu. 4 cocuklu aileler ideal demek ki basbakanimiz icin... Biraz cok degil mi 4 cocuk sizce de? Yani sacmalamamis mi?