Ekonomi Turk'un Neyini Begeniyorsunuz?

Okuyucularimizin bizim sitede neleri begendigini cok merak ediyorum. Yazdigimiz yazilara gelen mesajlarin sayisina bakarak ve okuyucularin email vasitasiyla yaptiklari yorumlardan bunu cikarmaya calisiyorum ama yine de sizlerin direkt yorumlarinizi tercih ederim. Sorumuz su: Ekonomi Turk'u neden ziyaret ediyorsunuz? Atiş serbest.

Manipülasyon Nedir  Borsa Nedir  Hisse Senedi Nedir  Kırmızı Başlıklı Kızın Hikayesi  IMF Nedir    Ekonomi Nedir    Kalite Nedir

Goruşlerine deger verdigimiz bir okurumuz şoyle bir oneride bulunmuş, ornek olsun diye sizlerle paylasayim dedim:

"Bu arada size soyle bir oneride bulunsam: caktirmadan caktirmadan, ufak tefek ekonomik modellere, akimlara, unlu kimselere sistemli bir sekilde referans verseniz.. ad hoc ogrenenler icin cok yararli ve cekici olur.. ve tahminim o ki tartismayi ve bilgi seviyesini daha ust duzeylere tasir... En basitinden Baris`in eski bir yazisinda Keynesyen lafini gordum diye actim ne demek okudum (tabii tekrarsiz ve bunca isin gucun arasinda unutluyor ama orasi ayri).. Ya da leverage olayindan girip hedge`in stratejilerine daldim..

Bence sizin blog`un en buyuk katma degeri burada.. ki Ricardo`nun dediklerini (ki bunu da sizden ogrendim) goz onune alirsak buna daha cok oynamaniz lazim :)

Ortalama bir insan icin bence evrimsel surec soyle gerceklesiyor:

dolar, enflasyon rakamlarina bakmak
gungor uras ayse teyze muhabbetleri
ekodialog
faik oztrak/hursit gunes
fatih ozatay/ugur gurses/ercan kumcu

(yazilanlari anlayabilmek acisindan siraladim)

Bence bu nokta gecildikten sonra ciddi bir bosluk var.. Beni sizin sitenin mudavimi yapan da bu idi. Standart disinda ic gidiklayici, bu bu yuzden boyle, boyle de birseyler var diyen yazilarinizi cok buyuk zevkle okuyorum. Ve sahsim adina o karakterde yazilari daha sIk gormeyi arzu ediyorum.."

14 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Niye sizin bloga takılıyorum, çünkü

a- Tarzınız güzel! Agresif atraktif!
b- Tarzınızla konuları birleştirme stiliniz çekici
c- Bilgilendirici! Birçok siteye linki sizden aşırdım!

Şu an vakit yok bilehare döktürebilirim...

Ozge

Adsız dedi ki...

Gazete ve TV köşelerini işgal etmiş yalancılardan bıktığım için buradayım.
Beğendiğim yanınız olayların ve bilhassa rakamların anlattıklarını işinize geldiği gibi değil de olduğu gibi göstermeniz.Hoş bunun da sağlamasını yapabilecek durumda değilim ama :)
Ha bir de,madem beğendiklerinizi sormuşsunuz beğenmediklerimizi de sorsaydınız yaaa...:(

dragut@gmail.com

bliyaal dedi ki...

Yazidaki oneriye ben de katiliyorum. Arada teorik meselelerden bahsedilse fena olmaz hani. Karsit gorusteki cesitli iktisatcilarin fikirlerine yer verilip, bunun tartismasi yapilabilir. Bu da bizim gibi teorik meseleler ile ugrasan kisileri icin iyi olur diyorum.

Burcuk dedi ki...

Selamlar,

Benim icin sitenin en eglenceli yonu bilip bilmeden atip tutan kose yazarlarini elestirdiginiz yazilar. Bu yazilardaki uslup cok eglenceli bence:) Her ne kadar bazen sizin gorusleriniz icinde de tutarsizliklar olsa da genel olarak alternatif bakis acisi yaratma konusunda cok basarili bir site oldugunuzu dusunuyorum:)

Sevgiler,

Burcuk

Adsız dedi ki...

Ergun / ADANA
Merhaba,
Bir zamanlar Deprembilimciler, Savaş Yorumcuları gibi müthiş medyatik yorumcularımız çok türemişti,atıp tutuyorlardı ve hepsi büyük insanlar, bilimadamlarıydı... Ama nedense bir konu hakkında biri A derken diğeri Z diyor, yorumları tamamen TEZAT oluyor ve hatta karşı karşıya geldiklerinde iyi TV seyirliği dahi oluyordu, sonuça sadece halkın kafası karışıyor, kim haklı, doğru ayırtedemiyordu. Halada devam ediyor....
İşte son dönemde çok bilmiş Ekonomi Profesörlerimiz aynı durumda hatta dahada ileri düzeydeler. Bırakın farklı yorumcular arasındaki farklı düşünceleri, kendilerinin farklı tarihlerdeki yazıları dahi çelişiyor hatta ve hatta aynı yazıları içindeki absürt çelişkiler dahi var, ve bunu bir şekilde kendilerine söyleyincede "İRONİ" yaptık diyor. Hah hah ha gülelim bari.

İŞTE BEN BİRÇOK EKONOMİSTE İNANCIMI YİTİRDİM, BU NEDENLE EKONOMİTÜRK ilk okuduğum web sayfalarındandır, Ve en önemli nedeni isim isim ipliğini pazara çıkarmasındandır bu Kitap Profesörlerinin
Saygılarımla....

mr. brooks dedi ki...

fikirlerinize ve cikarimlariniza bazen katilmasam da turkiye ekonomisi hakkindaki verilere dayali analizler hosuma gidiyor. ya da söylenenlerin, baska yerlerde pek goremedigimiz olcude destekli olmasi diyeyim.

Adsız dedi ki...

Dunyaya sayisal bakamayan okuzlerden biktigimiz icin buradayiz. Dogru rakamlara eris(e)meyen, erisince dogru yorumu yapamayan, yapsa bile bunu tutarli yapamayan beyin(siz)lerden biktik, tutarli olarak yuzde hesabi yapabilen ve daha da ilerisi baska matematiksel yontemlerden cakan bir burasi var, o yuzde buradayiz. Arkasinda dunya gorusu de (worldview) saglam olan ekibinizin yazilari bu yuzden ilgimizi cekiyor. Agresif ve elestirel yazilarinizi ozellikle begeniyoruz.

Adsız dedi ki...

"Dunyaya sayisal bakamayan okuzlerden biktigimiz icin.." diye baslayan arkadasa aynen katiliyorum. Zihnimdekileri yazmis.
T'Pol

Investor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Investor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ekoturka dedi ki...

Ben de bir blog sahibiyim. Size bakmamın nedeni şu:
Profesör ünvanlı iktisatçıları, aslında 'üfürenleri' demek gerekiyor, yıpratıyor olmanız.
Bu marifet mi ? Evet. Çünkü, biz ünvanlarına bakarak onları okuyor, dinliyoruz. Onlar ise 'kahvehane iktisatçısı' (Uğur Gürses'e ait bu deyim!) gibi davranıyorlar.
Siz de, gerek bilgi, gerekse üslubunuzla, 'yok hocam yemeyiz' diyebiliyorsunuz.
İkinci bir özelliğiniz de, ilginç soru ve 'iktisadi bilmecelerle' zihinsel jimnastik yaptırmanız.

Sevgiler,

Adsız dedi ki...

sabahları işimde poaca cay sırasında bakıorum bloga, yani güne burayla baslıorum, gazetelerden bile önce.. ben işletme mezunuyum, lakin olmasaydım da okuduklarımın %90ını anlardım heralde, en cok bu anlasılabilirlik düzeyinizi seviyorum, bu yuzden teorik konulara dalmanızı isteyen arkadaslara katılmıyorum.. teori isteyenler için binlerce kaynak onları beklio her yerde.. bu arada bi de ahmet beyin yazı baslıkları yazılarından uzun oluyo ya süper oluyo :=)

teşekkürler ve teşekkür etme fırsatı verdiginiz için tekrar teşekkürler..

özkan

Adsız dedi ki...

ihtiyaç

Adsız dedi ki...

ben düzenli olarak takip ediyorum, çünkü

- bakış açınız orjinal, belki pek de orjinal değil ama eskiden güngör uras falan okuduğum için bana öyle geliyor olabilir.

- köşe yazarlarına ayar veiyorsunuz. Çok öğretici, ve eğlenceli

- sayenizde yeni kavramlar öğreniyorum. "survival bias" gibi.