Regülasyon ve kontrol manyaklığı

İşsizlik yasaklansın. Eğer ilk anda bu radikal kuralın uygulanması zor olacak olursa işsiz sayısı toplam 1 milyon kişi ile, işsizlik oranı da yüzde 5 seviyesinde sınırlandırılsın.

Global ısınma yasaklansın. Hava sıcaklıklarının tarihi ortalamalar etrafında belirlenecek üst ve alt sınırların üstüne yükselmesi ve altına inmesi yasaklansın.

Enerji tasarrufu sağlamak için, suyun kaynama derecesi bir süre için 80 dereceye indirilsin. (Bu önerimizi daha önce açıklamıştık). Bu seviyeyi belirleme ve değiştirme yetkisi EPDK’ya verilsin.

Manipülasyon Nedir  Borsa Nedir  Hisse Senedi Nedir  Kırmızı Başlıklı Kızın Hikayesi  IMF Nedir    Ekonomi Nedir    Kalite Nedir

Kuş gribi virüsü taşıyan göçmen kuşların Türkiye üzerinden seyahat etmeleri özel izne tabi tutulsun.

Kapkaççılık yasaklansın. Ha pardon, bu zaten yasaktı zannedersem. O zaman “yasak olduğu halde kapkaççılık yapmak” yasaklansın.

Trafik kazası yapmak yasaklansın. Böylece hem mali açıdan bir tasarruf sağlanacaktır. Hem de daha az insan ölecektir.

TV dizileri arasında en fazla üç reklam yayınlansın, ancak TV’lerin reklam gelirlerinde azalma olması izne tabi tutulsun.

Politik kavgaların finansal piyasaları etkilemesi belirli kural ve sınırlara bağlansın. Böylece hem politik açıdan herkes daha demokratik platformda istediğini söyleyebilecek, hem de küçük yatırımcının menfaati gözetilmiş olacaktır.

Herhangi bir depremde en fazla 100 binanın yıkılmasına izin verilsin. Diğer binaların yıkılması oluşturulacak DDDK, Deprem Düzenleme ve Denetleme Kurulundan alınacak izinlere tabi tutulsun. Bu uygulama da hem can kayıplarını azaltacak, hem de maddi zararı azaltacaktır.

Hava koşulları ve deprem sırasında insanların dışarıda sabahladığı (ama her ne hikmetse sabah olunca evlerine girdiği) göz önüne alınırsa, depremlerin de kış aylarında olması tamamen yasaklansın, bahar aylarında olması izne tabi tutulsun.

Okurlarımızdan tekliflerimize destek ve daha yaratıcı tekliflerle katkılarını bekliyoruz.

(Altın yorumları)

12 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

indirim yasaklansın.

burada yasaklanmışı var zaten http://www.liberalhareket.org/article.php?sid=587

Adsız dedi ki...

Termodinamiğin birinci yasası Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilsin, böylece enerji sorunumuz kökten halledilsin. :)

Adsız dedi ki...

Önümüzdeki dönem muhtemel siyasal krize sebep olacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Turizm Bakanımız Sn. Atilla KOÇ tek aday gösterilsin, tüm sorunlar uyutulsun.

tersaci dedi ki...

Öneri çok yerinde. Söz konusu yasa (termodinamiğin birinci yasası) zaten Anayasa'nın sosyal devlet ilkesi ile çelişmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve pek kıymetli ana muhalefet partimiz CHP'ye duyrulur.

Hatta hazır seçimler varken konuyu Anayasa Mahkemesine AKP de taşıyarak hem bir ilki gerçekleştirmiş olur (bilmiyorum daha önce Anayasa Mahkemesi'ne giden iktidar partisi oldu mu?), hem de problem çözülmüş olur.

Naçizane fikrimce, aslında her türlü yasa ve düzenleme Anayasa'nın sosyal devlet ilkesine göre iptal edilebilir.

Adsız dedi ki...

bu yazıya gülme sınırlandırması getirilsin. devlet yetiiiiş yoksa altıma edicem...
aklınıza sağlık

Adsız dedi ki...

Arz talep yasası da yasaklansın.

Adsız dedi ki...

-Fakirle zengin arasinda ucurum yasaklansin. Zenginler fakirlerden en fazla 7 kat daha varlikli olabilsin.

-Kur farki da yasaklansin. 1YTL=1Euro=1USD olsun

-Kredi karti faizi yasaklansin. Vatandas kart borcu altinda ezilmesin.

Benden bu kadar valla... (simdilik)

Adsız dedi ki...

Investigation of an ancient traffic custom may shed some light on the problem. In ancient Roman times, public roads were considered "Res Publica", or in the "public domain", the common property of all. A solution to the congestion charges conflict may be found in an ancient law related to a nucleus congestion problem -- a conflict between two boats or camels that had to pass through a narrow passage wide enough for only one traveler to pass. Understanding the solution to the nucleus conflict between two opposing interests may be the key to a multi-vehicle conflict that occurs under congestive conditions.

The ancient law solves the conflict in two stages -- the first step checks the relative, relevant conditions of the participants, and due to good manners and a hospitable attitude, gives way to the more heavily loaded vehicle, rather than to an empty one, or to the conveyance that has traveled a longer distance. If the relevant conditions of both vehicles are similar, then the economical solution follows -- to allow the two travelers to trade for the right of way. The one with the highest offer will pay the other for the privilege of the right to pass.

Once the solution of right-of-way scarcity conflict is understood, today's congestive problems may be challenged.

The first stage of the solution could be that preference be assigned to the most heavily loaded vehicles. Trains, buses, taxis or cars filled with passengers would thus deserve preference over unloaded cars. Only then would the second stage of the economic solution follow. It should be noted that in the current arrangement of congestion charges, a public authority or official licensee collects the fees, or receives a percentage of the charges. According to the aforementioned ancient law, the paucity of rights of way should be a basis for a free market of give and take among the road users, and not between the road users and higher authorities.

In this situation, modern technologies that enable monitoring traffic and charge individual vehicles may be used to develop elaborate free markets among those who wish to enter congested zones at hours of over demand. Fine-tuning traffic flow by negotiation and free will may be just, understandable and better accepted. Furthermore, free markets may supply clear economic signals regarding the public wishes toward urban planning, land use and modes of movement.


Ben kontrol delisi politikalari savunan birisi degilim fakat ortada bir problem var ve bunu cozmek icin de birseyler yapilmasi gerekiyor. Bu ulkede zaten elini tasin altina koydun mu o tas kafanda patliyor.

Soyle sorayim size: Butun dunyada nufus planlamasi diye bir kavram var mi yok mu. bunu bana bi soyleyin var mi yok mu:) yada ben de sizin listenize bikac madde ekleyeyim ama biraz manali olacak:

- Nufus planlamasi propagandasi yasaklansin ki nufusumuz 150 milyon olsun.
- Belediye otobusleri sadece bayramlarda degil her zaman bedava olsun. Ee ne de olsa fiyatlandirma da bir yasaklama.
- Sigara icmek yasak olan alanlar olsuturmak yasaklansin.

- Elini tasin altina koymak yasaklansin.

Adsız dedi ki...

güneşin batması yasaklansın.
sebze ve meyvelere her şartta yetişme zorunluluğu getirilsin.
erkeklerde traş zorunluluğu olan böldelerde kıl çıkması yasaklansın(zaman,enerji ve nakit tasarrufu).
bebeklerin ağlaması,ayakların kokması, sınırların açılması yasaklansın...
biri beni de yasaklasın ki yazamayayım

Adsız dedi ki...

Sokaga cikmak yasaklansin.. Sonrasinda yasaklari kaldirmak yasaklansin. En son olarak yasaklamak yasaklansin.

Adsız dedi ki...

ekonomi yasaklansın. böylece ekonomik sıkıntılar, kendiliğinden yok olacaktır.

Adsız dedi ki...

TÜİK sadece çalışan sayısını açıklasın, işsiz sayısını açıklamasın. Zaten 22 milyon çalışıyor, 70 milyon idare ediyor. Üç beş işsiz ilan edip kafa tırmalamanın ne alemi var.

İhracat rakamları açıklansın, ithalat ve dolayısıyla cari açık rakamları açıklanmasın. Böylece kur beklentilerden muaf olarak sadece piyasadaki döviz miktarına göre belirlenir. Üç beş milyar dolar çıktı diye kriz falan da olmaz.