Ada Vapuru Yandan Carkli

Izlenimlerden okudugumuz habere gore vatansever'in birisi vapur kacirmis. Bizim kitabimizda bu terorist bir eylemdir, adam kacirmadir, vapurda n kisi varsa ve bir adam kacirmanin cezasi m ise bu kisiye n*m yil hapis cezasi verilmesi gerekir. Kanimca bu kisinin kronik derecede vatansever olmasi nedeniyle cezasi "bu seferlik affediyoruz, bir daha sakin yapma" seklinde degistirilecektir.

Bütçe Nedir    iktisat Nedir    Borsa Yorumları    Kredi Faiz Oranları    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri

Onemli degil, devletin fiyatlari kontrol ettigi bir ortamda adil sonuclar ortaya cikmasini beklemek dogru degil zaten. Evet bildiniz suc islemenin de bir fiyat tarifesi var ve bu kanunlarla belirleniyor. Mahkemelerde yargiclar genis yetkiye sahip satis elemanlari gibi "Normalde buna 10 yildan asagi vermiyoruz ama sizin icin 5 olur, onu da vadeli yapariz" ya da "siz zaten bastan bir pesin odeme yapmissiniz, bunlar zaten ihrac fazlasi mallar, yattiginiz zamani cezanin tamamina sayalim" diyerek bu fiyat tarifesinde oynamalara gidiyor. Ilk sefer suc isleyenlere ise "ayaginiz alissin, bu seferlik bizden olsun" diyerek ceza verilmedigi de oluyor.

Rahsan gibi politikacilar ise "herkese bedava mal" seklinde promosyon olayina giriyorlar.

Fiyatlarin zaten dogru durust belirlenmedigi bu ortamda yargiclarin ve politikacilarin cogu zaman kafalarina estigi sekilde fiyatlarla oynamasi "tuketicilerin" kafasini karistiriyor. Neticede fiyatlarin adil bir sekilde belirlenmedigi "adalet piyasasinda" adaletsizlik hukum suruyor.

Cilgin Tahmin: Iki yil sonra vapur kaciran bu adam Amerikan buyukelcisini vuracak ve o zaman da "Hepimiz Amerikaliyiz" diye sokaklara dokulecegiz.

1 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

bu konuda ihracat yapabiliriz aslinda. nasilsa dogal kaynaklar acisindan bir avantajimiz soz konusu.