En kötü imaj İsrail'in...


"National Brand Index” adlı araştırmada, İsrail, dünya kamuoyunun gözünde ülkelerin imajlarıyla ilgili listede sonuncu geldi.
Maalesef en kotu imaj konusunda Israil'den sonra da biz geliyoruz. National Brand Index'in sayfasina giderseniz ilginc bilgiler bulacaksiniz.

Hisse Yorumları  Marjinal Nedir  Fiyat Kazanç Oranı Nedir?  Fraktal Nedir  Borsa Nasıl Oynanır

Despite Turkey now having started EU accession talks, ordinary consumers in several of its future European partner states put it bottom overall, including Spain, France, Germany, Denmark and Italy. No European panel scores it higher than 20 on any point of the hexagon. Generally Turkey’s best figures are for tourism (it even manages a 19th place in tourism from the Polish panel), but it’s safe to say that Brand Turkey has virtually no equity. In Japan, however, it comes surprisingly high overall at 16th place, and South Korea, where the Turkish people are given an unusually high tenth place and the country an overall 17th.

3 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

biraz ilginç sanki.. yani şekilde görünene göre usa en iyi imaja sahip. pek bi garip.

Adsız dedi ki...

Merhaba Tuğrul Bey,
Bildiğiniz gibi bu rapor İsrail Özel Raporu.Dolayısı ile Türkiye ile ilgili yargıya varmak için bir önceki rapora yani Avrupa Özel Raporu'na bakmak daha anlamlı olur.

Raporda, Türkiye'nin en değerli varlığının "insanı" olduğu ortaya çıkıyor.Bu soruda Türkiye'nin önünde olan ülkeler; Danimarka, Norveç, Japonya, ABD, Avusturalya, Malezya,Kanada, Yeni Zelanda ve İsveç.
AB 25'in yanında 10 ülke daha katılmış çalışmaya.

Bu cevabın soruları ise şöyle
1) İş adamı sıfatında olduklarını farzetmelerini isteyerek; "Bu ülke insanlarından hangisini,önemli bir konuda, istihdam etmek isterdiniz?"

2) "Bu ülkelerdekilerden hangisinden dostunuz olmasını isterdiniz?"
Ve seçtiklerini de en iyi tanımlayan bir sıfatı yazmalarını istemişler.

Tabi turizmde Türkiye 8, İsveç 18 almış.
Bu konu da bana ilginç geldi...
Demek ki "her şey dahil" sistemi, insanları memnun etmeye yetmiyormuş...

En iyisi bu raporla ilgili bir yazı yazmak :)

tugrul dedi ki...

Baris Bey,
NBI'in butun raporlari elimde yok maalesef. O yuzden Turkiye ile ilgili detaylari bilmiyorum. En son ki rapordan aldigim siralama "brand image" konusunda genel bir siralama zannediyorsam. Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.