Türk gazetelerinden farkımız

Türkiye'de bir gazetede yazıyor olsaydım aşağıdaki yazıyı yazardım:

"Ekonomi Turk ekonomiden sonra futbol yorumları ile de okuyucularının takdirini kazanıyor. Geçen hafta yazdığımız 'Yanlış Taktik' başlıklı yazıda hem Fenerbahçe'de hem Beşiktaş'ta işlerin iyi gitmediğini söylemiş, bu hafta ligde puan kaybedeceklerini önceden okurlarımızla paylaşmıştık. Ekonomi Türk'ün isabetli yorumları sayesinde okuyuzu sayısında da müthiş bir sıçrama yaşandı. Ekonomi Türk'ün başarısının sürpriz olmadığının altını (bkz. altın yorumları) çizen yetkililer (hangi yetkili neyin yetkilisi diye sormayın(!)), sitenin Türk basınında ciddi bir boşluğu doldurduğunu söylüyorlar. Ekonomi Türk sitesinin okur sayısındaki artışın sürmesi bekleniyor (edilgen çatı her zaman iş yapar)."

Şimdi bu yazıyı okuyanların çoğu referans verilen yazıya bakmayıp üşenecekleri için "Helal olsun, adamlar biliyor" diyeceklerdir. Yanlış Taktik başlıklı yazıyı okuyan, ya da gidip bakın bir avuç zıpçıktı için de çeşitli savunma mekanizmaları geliştirebiliriz:

1. O yazı UEFA maçları ile ilgili idi. Siz elenir dediniz (aslında öyle dememiştik ya neyse), ama iki takım da tur atladı.

Cevap: Görmediniz mi Fenerbahçenin ve Beşiktaş'ın ne kadar zavallı duruma düştüklerini! Hem siz UEFA güdümündeki hakemlerin iki direk arasından geçen toplarla (futbolda adına gol deniyor) şişirdikleri uyduruk maç sonuçlarına mı güveniyorsunuz? Yoksa reel ekonomideki krizi, pardon, reel futbolda elendiği apaçık meydanda olan iki takımın durumunu görmeyecek kadar kör ve UEFA güdümünde misiniz?

Sindirella Hikayesi  Tahvil Nedir  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Çernobil Faciası  Türev Konu Anlatımı

2. Ama o yazı UEFA maçları ile ilgili idi, lig maçları ile ilgili değildi.

Cevap: Olsun. Kötü giden ekonominin, pardon futbolun kayaya toslayacağı belli idi. IMF, pardon, UEFA maç sonuçlarını şişirdi. Ama Türkiye'ye dönünce ak göt kara göt belli oldu. Hem daha önce de yok Merkez Bankası başkanlığı ataması, yok cari açık, yok tekstilciler krize götürecek denmişti, uluslararası türbülans -Türkiye ile hiç alakası olmadığı halde- piyasaları vurunca nasıl haklı çıkmıştık? Ben demiştim, olacağı belliydi diye zil çalıp oynayanları unuttunuz mu? UEFA güdümündeki bu futbol sürdürülemez.

3. Nası yani?!?....

Cevap: Aslında hem Fenerbahçe hem Beşiktaş UEFA kupasından elendi, ama açıklanmıyor, halktan gizleniyor. Biz vahiy yolu ile öğrendik.

4. Sitenin ziyaretçi sayısındaki artış futbol tahmininizin doğru çıkması ile ne alakası var? Deniz Gökçe'nin yazınızı kopyalayıp referans vermesinden kaynaklanmadı mı?

Cevap: Ne alakası var kardeşim. Deniz Gökçe bizi kullanarak meşhur olmaya çalışıyor.

Çok şükür, Türk basınında yazmıyoruz.

2 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Sayın Suntzu,

Bu tıpçıların müzikle uğraşması gibi bi durum! Fazla kurcalamaya gelmez:)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ayrıca şu sıralar bi kimlik sorunsalım var!

Daha çok sistemden kaynaklanan teknik bir 'blog düzenlememi tamamlayamama' sorunu!

O nedenle blogger display name 'me' şeklinde ortaya çıktı ama bendeniz maskesiz halimle Ozge alias Les Chemins De La Liberte!! Aman aman karıştırmayalım, ME adında yeni bi okur kazanmış değil sitemiz! ki sizofren olduğumdan da şüphelendim şu dakka!!

Sorun en kısa zamanda bilgisayaraı parçalamak suretiyle giderilecektir!!