Yasam Kalitesi Nerede Iyi?

Yasam kalitesi nerede daha iyi: Amerika, Avrupa, yoksa Asya'da mi? Bu sorunun cavabi kisiden kisiye degisir, bir cok faktor varacaginiz sonucu etkiler. Salih Neftci luzumsuz bir sekilde bugunku yazisinda kendisi icin yasam kalitesinin Avrupa'da daha yuksek oldugunu belirtmis. Mantigi su: ben Amerika'da kucuk bir kasabada yasasam restoranta gittigimde tad alamam, Amerika'nin buyuk cogunlugu kucuk kasabalardan olustugu icin agirlikli ortalamayi alirsak Avrupa'da yasam kalitesi benim icin daha yuksektir diyor. Baba madem paran var, Amerika'nin kucuk kasabalarinda ne isin var. Parasi olan adamin yasayacagi 3-5 tane yer var, onlarin disindaki yerlerle alakasi olmaz.

Yasam kalitesi nerede daha iyi sorusunu genel anlamda cevaplamak ise kolay. Satin alma paritesine gore ulkeleri siralarsaniz bu sorunun cevabi karsiniza kabaca cikar. Eger biraz daha net cevap almak istiyorsaniz yuksek vergisi olan ulkelere %5-10 herneyse iskonto uygularsiniz.

Sindirella Hikayesi  Tahvil Nedir  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Çernobil Faciası  Türev Konu Anlatımı

Bana sorarsaniz ortalama bir vatandas icin yasam kalitesi Amerika'da daha iyidir. Kocaman bahcesi olan 200-300 metrekare bir evde yasarsiniz, kocaman bir iki tane arabaniz olur, dertsiz tasasiz yasarsiniz. Bu tur bir yasama sahip olan insanlarin orani Amerika'da hic bir yerde olmadigi kadar yuksektir.

0 Yorum Var.: