Maaş Nasıl Hesaplanır?

Ulkemizde insanlar maaş nasıl hesaplanır bilmedikleri gibi baskalarinin da hesap konusunda cahil oldugunu dusunuyor olmali. Iste size ilginc bir ornek.

Galatasarayli yoneticilerin futboldan anlamadiklarini biliyorduk da ekonomiden anlamadiklarini bilmiyorduk. Hurriyet gazetesinin haberine gore Galatasaray'a gecen sezon 1.3 milyon euro maasa transfer edilen Marek Heinz isimli futbolcu baska bir takima gonderilmek isteniyormus. Herkes futboldan anlamaz, hata yaparsiniz yanlis futbolcuyu transfer edersiniz, yuksek ucret odersiniz. Bu hatalari herkes yapar (dikkat edin yapabilir demiyoruz yapar diyoruz). Problem burada degil.

Iflas Nedir  Borsa Nedir  Hisse Senedi Nedir  Risk Nedir  Libor Nedir  Ikame Etkisi Nedir

Problem, Galatasaray'in bu futbolcuyu su an aldigi ücretin altinda bir maasa baska takimlara gondermeye calismasinda. Heinz da "ben deli miyim daha dusuk ucrete baska takimda futbol oynayayim, kenarda oturur tikir tikir parami alirim" demis. Dogru demis. Heinz rasyonel davraniyor. Galatasaray Heinz'in rasyonel bir karar vererek takimdan ayrilmasini istiyorsa ise mafya'ya outsource (=havale) edip Heinz'a yardimci olmasi gereklidir. Yoksa oyle salak salak "kontratinda alacagin para garanti altinda ama belki bir gerizekalilik yaparsin diye sormak istedik, daha dusuk ucrete baska bir takimda futbol oynar misin?" diye sormasi yoneticilerin ekonomiden anlamadigini gostermektedir. Acaba Galatasaray sampiyonlugunu BDDK Baskani Bilgin'e mi borclu?

1 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

arkadaşım Heinz konusunda bence tamamen olayı yüzeysel düşünüyorsun. Sen delinmiş ve dökülmekde olan bir şeker poşedine galatasaray ın aval aval bakmasını mı isterdin? şeker poşedini tutup kenara koymak lazım daha fazla dökülmemesi için.Bir fenerbahçeli olarak galatasaray yönetiminin yaptığını normal buluyorum. saygılar...