Devletin Gorevi

Hurriyet bir yasadisi alinti vakasini haber yapmis. Bogazici Universitesinden iki profesor Sahin Ardiyok'un DPT icin hazirlamis oldugu taslak rapordan usulsuz bir sekilde alinti yapip atifta bulunmamislar. Sonra da "kasit yok, duzeltme yapiliyor" denmis. Nasil yani? yanlislikla baskasina ait orijinal bir fikri nasil kullanirsiniz ben pek anlayamadim.

Tutumluluk Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları    Nükleer Kirlilik    Nükleer Nedir    Fraktallar

Devletin gorevi kurallari koymak ve daha sonra hakemlik yapmaktir. Turkiye'de insanlar devletin sahaya cikip futbol oynamasini, gol atmasini, savunma yapmasini bekliyor. Okumus, ulkenin ileri gelen universitelerine profesor olmus insanlarin bile fikir hirsizligi yaptigi bir ulkede, okumamis korsan kaset ve dvd saticilarini cok da suclamamak lazim. En buyuk suclu devlettir. Sahada yapilan faulu gormeyen, veya gordugu faulu serbest atis ve kartla cezalandirmayan hakemden herkes haksiz penalti calmasini bekliyor. Biz de bu ulkede seyrettigimiz "futboldan" bir sey anlamiyoruz. Iyi olan her zaman kazanamiyor.

1 Yorum Var.:

U.Baris Urhan dedi ki...

Prof.Çağlayan da raporun DPT'nin isteğiyle para karşılığı yazılmış bir rapor olduğunu söyleyerek haklı çıkmaya çalışmış.Öylede olsa ben yüksek lisans düzeyimle DPT raporlarına da kaynak gösterilmesi gerektiğini biliyorum.Hatta böyle bir durumu şu anda bulunduğum üniversitede yapmamın en hafif cezası dersten kalmam iken sonu okuldan atılmaya kadar gidiyor.İnsan nasıl kaynak göstermeyi unutur, anlamak mümkün değil...