Vakıf Üniversite Ücretleri Açıklandı, Amazon.com Rakibini Dize Getirdi

Vakıf üniversiteleri servet istiyor (Dünya)
Vakıf üniversiteleri önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi ücretlerini ilan etti. Lisans programlarının ücretleri 15-25 bin TL arasında değişiyor.Vakıf üniversitelerinin sadece yıllık eğitim ücretlerini ödeyebilmek için bir "servet" sahibi olmak gerekiyor.Öğrencilere paralı eğitim veren vakıf üniversiteleri 2011-2012 eğitim-öğretim ücretlerini ilan etti. Buna göre, en fazla fiyat genellikle tıp, diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri için belirlenirken, lisans programlarının ücretleri 15-25 bin TL arasında değişiyor.Vakıf üniversitelerinin çoğunluğu 2011-2012 eğitim-öğretim yılı fiyatlarını ortalama yüzde 7-27 arasında değişen oranlarda artırdı.Vakıf üniversitelerinin tıp ve diş hekimliği gibi bölümlerinin yıllık fiyatları 22-43 bin TL arasında değişirken, iki yıllık ön lisans programlarının fiyatları ise daha düşük fiyat aralığında seyrediyor.

Rakiplerini alarak liderlik koltuğunu bırakmayan Amazon.com şimdi de İngiltere'nin en büyüğü The Book Depository'yi bünyesine kattı..Online alışveriş pazarının lideri Amazon.com, rakip gördüğü şirketleri bir bir bünyesine katıyor. Şirket bu sefer İngiliz online kitap pazarında açık ara lider olan The Book Depository’yi satın aldı. Amazon.com, birçok satın alma operasyonunda olduğu gibi anlaşma miktarını ‘ticari sır’ olarak gizli tuttu. 2010’da 180 milyon dolar kazanan The Book Depository 2011’de 200 milyon dolar hedefliyor. Kitap satışında yüzde 41 pazar payı ile lider olan Amazon.com, yılın ilk çeyreğinde 10 milyar dolar kazandı. Amazon.com bu satın alma ile İngiltere’deki online kitap pazarının yüzde 75’ine sahip oldu. The Book Depository, 100 ülkeye kitap satıyor. Amazon.com, The Book Depository’deki 6 milyon yeni kitabı da alacak. The Book Depository’nin ücretsiz kargo hizmeti ise sürecek.

Kur savaşları henüz bitmedi (Hürriyet)

Mantega aynı zamanda, bunun küresel kur savaşlarının bitmediğinin en açık göstergesi olduğunu da ifade etti. Londra’da Financial Times’a konuşan Mantega, G20 ülkelerinin değerlenen kurların önüne geçmek için hâlâ yeterli önlemler almadıklarını, ABD ve Çin gibi ülkeler arasında sıkıntıların devam ettiğini ve küresel çapta kur savaşlarının “kesinlikle” sona ermediğini söyledi.Brezilya Maliye Bakanı Guido Mantega, Brezilya para birimi realdeki yükselişin zararlarının önüne geçmek amacıyla yeni önlemler alma hazırlığında olduklarını belirtti.Gelişmiş ülkelerdeki ekonomik büyümenin yavaşlığının ve düşük faiz oranlarının Brezilya reali üzerindeki baskı yaratmaya devam ettiğini söyleyen Mantega, yetkilileri kura daha fazla müdahale etmeye zorladığını ve yabancı yatırımcıların girişlerini engellemek amacıyla türev ürünlerin işlem gördüğü piyasalara da bir takım sınırlamaların getirilebileceğini belirtti.

0 Yorum Var.: