Kitap Tavsiyesi: Fooling Some of the People...

David Einhorn'dan daha once bu sitede bir kac kez bahsedildi. Kendisi Amerika'daki en iyi hedge fon yoneticilerinden bir tanesidir. Hem aciga satis yaparak hem de alim yaparak para kazanma stratejisini izleyen David Einhorn 2008'de Lehman Brothers'in cokecegini hayirsever bir kurulus icin yaptigi sunumda belirtmisti. Gecen senenin basinda da yatirimcilarina altin almaya basladigini duyurmustu David Einhorn. Bildigim en isabetli hedge fon yoneticilerindendir.

Ayni David Einhorn, ayni hayirsever kurulus icin 2002 yilinda da bir sunum yapiyor ve o sunumda Allied Capital isimli bir sirketin degerinin oldugundan cok daha az oldugunu, sirketin yolsuzluk ve dolandiricilik yaptigini acikliyor. Sirket de David Einhorn'a "karalama" yaptigi iddiasiyla savas aciyor. Kitabin ozellikle ilk bolumleri David Einhorn'un portfoy yonetimi isine nasil basladigini, ne tur stratejiler kullandigini, felsefesinin ne oldugunu okuyucuya anlatiyor. Geri kalan bolumlerinde ise Allied Capital sirketi ile arasindaki mucadelenin detaylarini anlatiyor. Kitabi okursaniz bu hedge fonun nasil calistigi konusunda ve dunyanin en iyi fon yoneticilerinden bir tanesinin nasil yatirim yaptigi hakkinda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Fon yonetimiyle ilgileniyorsaniz, gelecekte veya simdi bu konuda bir kariyer yapmak istiyorsaniz bu kitabi okumanizi muhakkak tavsiye ederim. Onbinlerce kitap arasindan bunu secmemin nedeni benim de bu kitabi begenerek bir solukta okumus olmam.

4 Yorum Var.:

jedi-tetsu dedi ki...

2 hafta önce aldım amazon'dan. Bilseydim burdan alirdim para kazansın site.

Warren Buffet'ın da tavsiye ettiği The Intelligent Investor(by Benjamin Graham) da güzel.

Bu arada site para kazanacaksa bundan sonra Amazon'dan almak istediğim kitabı bloga yazayım. Amazon linkini koyun da bu linke basıp alayım. Herkes kazansın.

milleplateaux dedi ki...

jedi-tetsu,

Hangi ulkeden/sehirden aldin? Ne kadar zamanda gonderiyorlar? Turkiye'den alinca herhangi bir zorluk oluyor mu?

jedi-tetsu dedi ki...

günaydın milleplateaux;
amazon.com dan sipariş verdim ama sanırım UK'den (co.uk) geldi.
07.01 de sipariş verdim, 27.01 ETA görünüyordu 14.01 de elime ulaştı. US'ten bu kadar hızlı gelmez.

Gümrükten kitap problem olmuyor ( en azından başima gelmedi hiç), elektronik eşya, parfum, ayakkabı, mekanik gibi şeyler problem oluyor, özellikle $150-200 üzeri olunca.

bütün tshirt ve kitaplarımı ebay ve amazondan aliorum daha bişi olmadı :)

milleplateaux dedi ki...

jedi-tetsu,

Tesekkur ederim.