Vergilerin Çoğu Mal Ve Hizmete Gidiyor, CIA:Kriz, Yunanistan' da Darbeye Neden Olabilir

Vergilerin çoğu mal ve hizmete gidiyor (Dünya)

Türkiye'de en fazla vergi mal ve hizmet için ödeniyor. Adil vergilemenin en temel göstergelerinden olan gelir ve kazanç üzerindeki vergi yükü, ülkemizde bazı gelişmiş ülkelerin altıda biri seviyesinde bulunuyor.Maliye Bakanlığının Ekonomik Veriler Raporundan derlenen bilgilere göre, Türkiye OECD'de 33 ülke arasında vergi yükü açısından sondan 4'üncü sırada yer alıyor. Danimarka'da yüzde 48, İsveç'te yüzde 46,2, İtalya'da yüzde 43,4, Fransa'da yüzde 41,8, Almanya'da yüzde 36,8, İngiltere'de yüzde 34,2, Yunanistan'da yüzde 29,3, Japonya'da yüzde 26,5 olan vergi yükünde, OECD ortalaması da yüzde 34,7 şeklinde hesaplanıyor.Türkiye, vergi yükünde sadece yüzde 24'lük orana sahip ABD, yüzde 18,1'lik oranı olan Şili ve yüzde 16,9'luk oranı olan Meksika'yı geride bırakıyor.Ancak Türkiye'de vergi yükü bakımından oranda değil, yükün dağılımında büyük sorun yaşanıyor.


CIA: Kriz, Yunanistan’da darbeyi gündeme getirebilir (Hürriyet)

CIA, Yunanistan’ın ekonomik kriz yüzünden kontrolden çıkabileceği uyarısında bulundu. CIA, giderek şiddet eylemlerinin artabileceğini, hatta bir darbenin bile yaşanabileceğini öne sürüldü. İçinde bulunduğu borç krizini bir türlü atlatamayan Yunanistan, sadece ekonomisiyle değil siyasi olarak da endişe yaratıyor. Alman Bild Gazetesi’ne göre, Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü (CIA), Yunanistan’ın ekonomik kriz yüzünden kontrolden çıkabileceği uyarısında bulundu. Amerikan gizli servisinin hazırladığı raporda, Yunanistan’da giderek şiddet eylemlerinin artabileceği, hatta bir darbenin bile yaşanabileceği öne sürüldü. Buna göre, kemer sıkma politikası yüzünden durum giderek gerginleşirken, Atina yönetimi, kontrolü sağlamakta giderek zorlanabilir. Örgüt, önümüzdeki aylarda Yunanistan’da ayaklanma ve şiddet unsurlarına rastlanabileceği uyarısında bulundu.


En değerli final! (Habertürk)

Wembley Stadyumu'nda Manchester United ile Barcelona arasındaki yarın yapılacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin bugüne dek oynanan ''En değerli final'' olacağı bildirildi.Organizasyonun sponsorlarından MasterCard'ın dev finalin ekonomik değerini belirlemek üzere Coventry Üniversitesindeki Uluslararası Spor Endüstri Merkezi yöneticisi Profesör Simon Chadwick'e yaptırdığı araştırmaya göre, Avrupa'nın en büyük kulüpleri arasındaki finalin değeri yaklaşık 369 milyon Euro.Finalde kazanan takım kupayı müzesine götürürken, kasasına da 126 milyon Euroyu koyacak. Kaybeden takım ise 73 milyon Euro ile teselli bulacak. Finale ev sahipliği yapacak Londra'ya 110 bin seyircinin maç için geleceği belirtilirken, futbolseverlerden yaklaşık 52 milyon Euroluk turizm geliri bekleniyor. Kazanan kulübün kentinin de 18 milyon Euroluk turizm geliri sağlayacağı ifade edildi.

0 Yorum Var.: