Kimsin Sen?

Önceki yazıma gelen yorumlardan da anladığım kadarıyla okurlara kendimden biraz daha bahsetmem gerekiyor.

Türkiye'de Marmara Üniversitesi ayarında bir yerden işletme / iktisat üzerine lisans eğitimi aldım. Sonrasında dünyanın ilk 50 üniversitesinden birinden, yine aynı alanda yüksek lisans eğitimimi tamamlayarak yurda döndüm. Şu sıra araştırma geliştirme faaliyetleri ile ilgileniyorum. Belki doktora da yaparım, o yüzden işler biraz karışık şimdilerde.

Kazandığım maaştan daha fazlasını kazanamaz mıyım? Kazanabilirim, hem de çok rahat bunun 2 katını kazanabileceğimi düşünüyorum ama ne yapmak istediğim konusunda henüz karar verememiş olmam elimi kolumu bağlıyor.

Arkadaşlar sormuş iPad konusunda şaka mı yapıyorsun diye? Aslında yapmıyordum ama şu haberi okuduktan sonra vazgeçtim. Steve Jobs kendine gelsin, asabımı bozmasın!

Başka iş yapamaz mısın diye de soranlar olmuş; yaparım anacım, neden yapmayayım? Yapmasına yaparım da vaktim yok, zaten tüm günümü işte geçiriyorum, hafta sonu da muhtemel açılımlar için zaman harcıyorum. İnsan olduğumu hatırlamak adına da kendime vakit ayırıyorum biraz, haliyle.

Hmm, bir de öğlen ve akşam yemeklerini somuşlar. Akşam beleş, öğlen de şirketten.

Geçen günlerdeki harcamalarımdan haberler
Eski bir kız arkadaşımız (girlfriend değil friend of girl) ziyaretimize geldi, 4 senedir görmemiştim kendisini. Yeme, içme, gezme, tozma derken 57TL harcamışım. Oh!
Bunun üzerine, yine günlük yol + öğlen yemeği harcamalarım ile beraber şu anda elimde 900TL para kaldı.

Hafta sonu kız arkadaşımızla buluşacağız yine, el mahkum. Altıncı ay kutlaması tuzlu geçecek sanırım. Saçımı kestirmeyi ve bir de cep telefonu faturamı ödemeyi planlıyorum. Bunların toplamı sanırım 150TL'yi bulur. Yani ayın 14'ü itibariyle cebimde 750TL'den fazla para olmasını beklemiyorum.

Böyleyken böyle!

Sıtkıcığım, sen de hoş geldin bu arada! Acaba senin yolundan gidip ben de mi nişanlansam?

3 Yorum Var.:

Harun Kaban dedi ki...

Hocam, nişan konusunu düşün bence. Masrafların yarı yarıya azalır. Ama tabii nişanlıdan nişanlıya göre değişebilir de :)

milleplateaux dedi ki...

Hocam soyle yazmissin:

"Kazandığım maaştan daha fazlasını kazanamaz mıyım?

Kazanabilirim, hem de çok rahat bunun 2 katını kazanabileceğimi düşünüyorum ama ne yapmak istediğim konusunda henüz karar verememiş olmam elimi kolumu bağlıyor."

"Kararsizligin" gibi devasa bir israfin varken diger kucuk kucuk kirinti harcamalarinla ugrasman cok anlamli degil bence.

milleplateaux dedi ki...

fakru_zaruret,

Yazilarina Beypazarli Stiki gibi "Bireysel Finans Projesi etiketi koyar misin? Boylece eski yazilarini bulmak oldukca kolaylasir.