Amerikalı Zenginler Hangi Arabaya Biniyor: Mercedes, BMW, Audi?

Amerikalı zenginler hangi marka arabaya biniyor, Mercedes mi, BMW mu yoksa Audi mi? Cevap Audi imiş. Audiye binenler Mercedes’e binenlerden %5 daha fazla kazanırken 4 yaş daha gençlermiş. Öte taraftan Audiye binenler BMW kullananlarla aynı yaşta iken %8 daha fazla kazanıyormuş. Amerika’nın ürettiği lüks araba olan Cadillac’a ise binenlerin ortalama yaşı 62 imiş ve ortalama gelir ise Audi kullanıcılarından %30 daha az imiş.


6 Yorum Var.:

T'Pol dedi ki...

Zenginin malı...:)

serhat dedi ki...

Alt tarafta da ark.lar finans projesinde ter dokuyor, aci vermek icin mi yaziyorsunuz onlara :)

bu arada bence bu sonucta, arastirmaya katilan Audi sahiplernin gelirlerini yuksek gostermesi etkili olmus olabilir. Nedense tanidigim tum Audi sahipleri bu yonde megilli :)

Pelin S. dedi ki...

Asıl dikkat çeken şey üniversite mezunlarının oranı. $100.000'den fazla kazananların lisans diploması sahipliği oranı yaklaşık %25.

ABD'nin genelinde de zaten bu civarda, hatta %27 civarında.

Demek ki üniversite okumakla zengin olmanın alakası yokmuş.

serhat dedi ki...

Haklısın. Zaten üniversite demek herkesin gittiği yolu seçmek demek. Getirisi de ortalamada ortalamanın üzerine çıkamıyor tabi. Bu yüzden ortalama bir üniversite mezunu orta halli arabalara biner orta sınıf evleri ve hatta orta sınıf eşleri olur. Peki sürünün dışına çıkıp risk alanlar? Başarılı olurlarsa daha iyi araba, daha güzel ev ve daha güzel eş bulma şansları artar :)

Herkes hayatının bir noktasında bu kavşaktan geçiyor sanırım.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

yaklaşık iki sene önce komşumda audi 6 vardı.o audiye audi ona yakışıyordu.taki bakım ve anahtarını audinin içersinde unutana kadar.meğerse otomatik kapı kapanıyor.tüm sistem kendini yok ediyormuş.yeni sistem ve iki anahtar 2 milyar törkiş lira.bakım 2.5 milyar.anlattığında üzülmüştüm. audi yi bir müddet daha kullandı.sonra bir kaza yaptı.

o ara audi sine hiç abartmıyorum 10 milyara yakın para harcadı.

dediği şu idi ayda 10 milyar kazansam bile audi ye binmem dedi ve o kıymetli audi sini satmıştı.

aslında audi lik olmuştu.parayı zor kazandığı için öyle düşünmüştü.

alınacak aracın değerinin iki katı kadar yıllık gelir olmalıymış.

Celin dedi ki...

Arastirmaya Amerika`nin yani sira Dubai ve Oman`i da katmaniz gerekir.

Burada daha cok luks araclarin altinla kaplanmasi tercih ediliyor.