AKCNS Akçansa Çimento Hisse Senedi, Haber, Yorum, Teknik Analiz, Grafik

AKCNS Akçansa Çimento Hisse Senedi, Haber, Yorum, Teknik Analiz, Grafik başlığını taşıyan yazımızda Akçansa Çimento (AKCNS) hakkında aradıklarınızı bulacaksınız. AKCNS ne olur diye merak edenlere bu yazıyı okumalarını tavsiye ederiz. Istanbul Menkul Kıymetler Borsasında (IMKB) işlem gören Akçansa Çimento (AKCNS) son olarak 7,10 TL’den işlem görmüş ve ortalama günlük 1.771.117 TL hacime sahip bir hissedir.

Analiz Tarihi: 28 Nisan 2010

Hisse Bilgileri ve Şirket Profili: Akçansa Çimento (AKCNS) temelleri 1967 yılında Akçimento ile atılan ve 1996 yılında Çanakkale Çimento ile birleşmesi sonucunda Türkiye'nin en büıük çimento şirketi konumuna gelen Akçansa, bir Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. ve HeidelbergCement Mediterranean Basin Holdings, S.L. ortak kuruluşudur. Çimento ve hazırbeton üretiminde Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteren Akçansa'nın, İstanbul, Çanakkale'de ve Samsun'un Ladik ilçesinde kurulu üç çimento fabrikası ile Ambarlı, Aliağa ve Yalova'da üç çimento terminali bulunmaktadır. İştiraki olan Betonsa şirketi ile 1998 yılında birleşmesi sonucunda, Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 30'nin üzerinde hazırbeton tesisinde "Betonsa" markasıyla hizmet vermektedir.

Kuruluş Tarihi: 24.09.1974

Genel Merkez Adresi: Kozyatağı Mahallesi Kayasultan Sokak Hüseyin Bağdatlıoğlu İş Merkezi No:97 Kat: 5-8 Kadıköy / İstanbul

Telefon: 216 571 30 00

Faaliyet Alanı: Çimento ve Hazır Beton Üretimi ve Satışı

Hisse Adedi (Sermaye): 191.447.068

Piyasa Değeri: 1.359.274.182 TL

Dolaşımdaki Hisse Sayısı: 38.289.414

Halka Açıklık Oranı: %20

Mali Veriler, Kar/Zarar: 75.008.370 TL

Fiyat Kazanç Oranı: 18,12

Temettü: %29,05 (2010)

Mali Tablolar:

Teknik Analiz:

Araştırma Raporları:

AKCNS Akçansa Çimento Hisse Senedi, Haber, Yorum, Teknik Analiz, Grafik başlığını taşıyan yazımızda Akçansa Çimento (AKCNS) hakkında kısaca bilgi verdik. Bu şirket hakkındaki detaylı yorumlara “blog nedir” yazımızda belirttiğimiz şekilde blogumuza üye olarak erişebilirsiniz. Ayrıca Ekonomi Türk Kitabımızda da küçük yatırımcılara borsa ve yatırımlar hakkında önemli açıklama ve tavsiyelerde bulunuyoruz, mutlaka okuyun. Borsada yatırım ile ilgili diğer yazılarımız ise şunlardır:

AKBNK Akbank Hisse Yorumu, Teknik Analiz, Haberler ve Grafik
AKAL Tekstil Hisse Yorumu, Teknik Analiz, Haberler ve Grafik
AFYON Afyon Çimento Hisse Yorumları, Haber, Teknik Analiz ve Grafik

Borsa Yorumları
Borsa Tüyoları
Altın Yorumları
Borsa nedir?
Borsa nasıl oynanır
Hisse Yorumları

0 Yorum Var.: