AFYON Afyon Çimento Hisse Yorumları, Haber, Teknik Analiz ve Grafik

AFYON Afyon Çimento Hisse Yorumları, Haber, Teknik Analiz ve Grafikbaşlığını taşıyan yazımızda Afyon Çimento (AFYON) hakkında aradıklarınızı bulacaksınız. AFYON ne olur diye merak edenlere bu yazıyı okumalarını tavsiye ederiz. Istanbul Menkul Kıymetler Borsasında (IMKB) işlem gören Afyon Çimento (AFYON) son olarak 497,50 TL’den işlem görmüş ve ortalama günlük 4.626.770 TL hacime sahip bir hissedir.

Analiz Tarihi: 26 Nisan 2010

Hisse Bilgileri ve Şirket Profili: Afyon Çimento (AFYON) 24 Mart 1954 tarihinde 5.000.000.-TL sermayeyle 288.000 m² alan üzerine kurulan Afyon Çimento'nun inşaatına 8 Haziran 1955 tarihinde başlanmış 7 Ekim 1957 tarihinde işletmeye açılmıştır. 1965 yılında klinker kapasitesi 165 kton/yıl'a çıkarılmış, 1968 yılında ise 260 kton/yıl klinker üretebilecek 2. hat devreye girmiştir. 4 Ekim 1989 yılında gerçekleşen özelleştirme ile faaliyetlerine Set Group bünyesinde devam etmekte olup grubun İMKB'de işlem gören tek şirketidir.

Kuruluş Tarihi: 08.01.1955

Genel Merkez Adresi: İstanbul

Telefon: 216 468 00 00

Faaliyet Alanı: Çimento ve Klinker Üretimi ve Satışı

Hisse Adedi (Sermaye): 3.000.000

Piyasa Değeri: 1.492.500.000 TL

Dolaşımdaki Hisse Sayısı:1.440.000

Halka Açıklık Oranı: %48

Mali Veriler, Kar/Zarar: (-) 477.302 TL

Fiyat Kazanç Oranı: -----

Temettü: %527 (2009)

Mali Tablolar:

Teknik Analiz:

Araştırma Raporları:

AFYON Afyon Çimento Hisse Yorumları, Haber, Teknik Analiz ve Grafik başlığını taşıyan yazımızda Afyon Çimento (AFYON) hakkında kısaca bilgi verdik. Bu şirket hakkındaki detaylı yorumlara “blog nedir” yazımızda belirttiğimiz şekilde blogumuza üye olarak erişebilirsiniz. Ayrıca Ekonomi Türk Kitabımızda da küçük yatırımcılara borsa ve yatırımlar hakkında önemli açıklama ve tavsiyelerde bulunuyoruz, mutlaka okuyun. Borsada yatırım ile ilgili diğer yazılarımız ise şunlardır:

AFMAS AFM Film Prodüksiyon Hisse Senedi, Haber, Yorum, Teknik Analiz, Grafik
AEFES Anadolu Efes Biracılık Hisse Yorumu, Teknik Analiz, Haberler ve Grafik
ADNAC Adana (C) Çimento Hisse Senedi, Haber, Yorum, Teknik Analiz ve Grafik

Borsa Yorumları
Borsa Tüyoları
Altın Yorumları
Borsa nedir?
Borsa nasıl oynanır
Hisse Yorumları

12 Yorum Var.:

Editor dedi ki...

Emrah,

Bilgileri farkli kaynaklardan teyit edebilir misin? Rakamlarda bir terslik var sanki. Bu adamlar cimento mu yapiyorlar yoksa Afyon'da petrol kuyulari mi var ben anlamadim.

Investor dedi ki...

valla hocam bana da abes geldi özellikle sermaye değerini farklı kaynaktan inceleyeceğim.

Investor dedi ki...

hocam şaşırtıcı gelebilir ama piyasa değeri doğru.

yakın zamanda zaten çok yüksek denilecek bir oranda bedelsiz açıkladı ve fiyatlar çok yükselmişti belki de piyasa değeri bu yüzden yüksek.Bedelsizler dağıtılınca belki normalleşir.

Editor dedi ki...

Bu iste bir yanlislik var, boyle siradan bir sirketin 1 milyar dolarlik piyasa degerinin olmasi akil kari degil. Ya rakamlarda bir sey var ya da piyasada bir numara donuyor. Oyle bedelsiz aciklayarak sirket degeri 1 milyar dolara ciksaydi, herkes habire bedelsiz aciklardi.

Investor dedi ki...

hocam afyonun grağine baktınız mı korkunç bir grafik var..

ocakta 20'li olan fiyat şubat 820'leri bile görmüş..

Emin Tolga Akgoz dedi ki...

Grafik için:

http://www.isteyatirim.com.tr/Borsa/BorsaSirketKarti.aspx?EnstrumanKodu=AFYON

Editor dedi ki...

Bakin su sitede de piyasa degeri 546 milyondur diyor:

http://investing.businessweek.com/research/stocks/snapshot/snapshot.asp?ticker=AFYON:TI

Hisse adetlerinde bir terslik var gibime geliyor. Reverse split yapmis olabilirler, yoksa hisse fiyatlarinin 20-30 kat artmasini baska hangi turlu aciklayabiliriz? Vakti olan birisi arastirirsa iyi olur ama verileri bu kadar kotu olan bir sirketin neyine guvenip de yatirim yapacaksin, o da ayri bir hikaye.

Turkiye'de Yahoo veya Google Finance gibi dogru durust veri saglayan bir site yok mu?

Investor dedi ki...

hocam verileri düzeltiyorum.

kaynak: imkb

http://www.imkb.gov.tr/companies/companydetail.aspx?sflang=tr&Kod=AFYON

sermaye: 3 000 000 değil 2 880 000 olacak piyasa değeri 486.720.000

sanırım imkbden verileri almak gerekiyor.

Investor dedi ki...

hocam afyony var imkb de fiyat 169 gösteriyor.Çözemedim hesap kitap gerekiyor.

serhat dedi ki...

:))) bu hisse istinye veliefendi piyasasinin en populer atlarindandir. Efendim hikaye uzun ama kisaca anlatmaya calisayim. Bu sirketin sermayesi 120 bin TL idi, halka aciklik orani da %20. Yani borsada islem gorebilecek hisse adedi topu topu 24 bin tane idi. Daha sonra sirket sermayesini %2400 oraninda bedelsiz artirarak 3 milyona cikarma karari aldi, daha anlasilabilir bir ifadeyle her bir hisse 25'e bolunerek hisse sayisi 120 binden 3 milyona cikartildi. Burada veliefendi jokey klubu kurallari geregi bolunen hisseler arasinda eski ve yeni seklinde bir ayrim olustu. Bolunmeden once sermayeyi olusturan 120 bin hisse "eski", bir eski hissenin 25'e bolunmesi sonucu ortaya cikan diger 24 hisseye ise "yeni" etiketleri yapistirildi. Teoride eski ve yeni hisseler ayni fiyatta olmaliydi (temettu farki disinda), fakat eski hisselerin sayisinin az olmasini firsat bilen bahisseverler bu hissenin fiyatini astronomik seviyelere yukseltti. Yazida hesabinizi yaparken eski hissenin fiyatini kullanmissiniz, yeni hisselerin fiyati bunun ucte biri asagi yukari ki o bile yuksek aslinda bu sirket icin de... herneyse, KAP.gov.tr hala eksiklikleri olsa da kullanilabilir sirketler hakkinda bilgi icin.

Editor dedi ki...

Serhat,

Sen yeni blogumuzda bir yazi yazarak neden yeni hisseleri alip eski hisseleri de aciga satarak arbitraj yapamadigimizi da bir anlatir misin?

Serkan dedi ki...

Sn. Editor,

http://www.reuters.com/finance/stocks/overview?symbol=AFYON.IS

Reuters sitesinde Turk hisse senetlerine ait guncel verileri ve analist goruslerini goruntuleyebiliyoruz.

Fakat Reutersde de piyasa degeri yanlis yazilmis.