TCELL Hisse Senedi Ne Olur?

TCELL hisse senedi borsadaki yükselişe rağmen düşüş gösterdi. Hisseleri almalımıyız, yoksa satmalı mıyız? Düşüş devam eder mi, yoksa yükselir mi? Türkiye borsalarına yatırım yapan bir analist arkadaşımız ingilizce bir blog açmış ve hisse seçimlerini, piyasalar hakkındaki görüşlerini beleşe bizlerle paylaşıyor. Insights into Turkish Financial Markets sitesini ziyaret etmenizi öneririm. Ne de olsa nerede beleş oraya yerleş felsefesi çoğu zaman isabetli sonuçlar doğurur.

Analyst arkadaşımız hangi akla uyduysa geçenlerde 10 TL’den Turkcell hisse senedi satın almış ve borsadaki yükselişe rağmen elindeki hisseler %10 değer kaybederek 9 TL’den kapanmış. Bir kağıdı sadece düştüğü için almamak lazımmış diyerek de bizleri uyarıyor (Bu arada diğer yatırımları oldukça başarılı). Ben de bu hafta TCELL hisselerine yakından baktım ve yeni blogumuz Ekonomi Türk 2’de bu konuda bir yazı yazdım. Borsa yükselirken düşen TCELL hisselerini şimdi almaya mı karar verdim yoksa düşüşüne devam edeceğine karar verip açığa satmaya mı karar verdim? Öğrenmek için $12 ödeyip blogumuza üye olabilirsiniz.

Borsa Yorumları
Altın Yorumları
Borsa nedir?
Borsa nasıl oynanır
Hisse Yorumları
Ekonomi nedir

7 Yorum Var.:

Investor dedi ki...

Bir kağıdı sadece düştüğü için alım yapan kendini akıllı zanneden birisinin blogunu tavsiye olarak mı öneriyorsunuz anlamadım.

Sonrasında turkcell/imkb 100 korelasyonuna bakınız imkb 100'ün gidişatı hakkında tahmin yapmanız bence daha mantıklı turkcell ne zaman imkb 100 den ayrı gitmiş ki turkcelle özel bir analizin turkcellde alım veya satım kararı verilebilsin.

SEİL dedi ki...

1-Şimdi anlaşıldı İmkb neden saçma sapan hareketler yapıldığı öncelikle temelde borsaya oynayan herhangi bir yatırımcının bildiği temel özelik 2,5-5,00-10,00 gibi kademe oranıoransal olarak % 100 artan yerlerde psikolojik bir direnc ve destek söz konusudur.

Desteğin kırılması sat sinyalidir. çünkü kademe bazında her kademe % 1 kazanc saglarkene 0,10 kademeden 0,05 kademeye hisse senedi iniyorsa buradaki yatırımcıların bu hisse senedinden kazanma iştahının azaldığının işaretidir.

2-Türkcell hissesi beta ve alfa olarak endeksinin 2009-2010 yılında hep aşağısında perfonmas göstermiş bulunmaktadır.

Endeks çıkacaksa akıllı bir insan özelikle bu analistse betası endekse göre göreceli güclü olan banka hisselerinde pozisyon alması daha saglıklı olacaktı. Son yükseliş hareketide bunu dogruladı.

3-Son zamanlarda iletişim sektörüyle ilgili devletin yapmış ve yapacak olduğu uygulamalar burada bunlardan bahsetmeyeceğim Türkcell ceosu Süreyya Ciliv bir sözünden yola çıkarak neden Türkcell hissesine yatırım yapılmayacağını anlamak gerekliydi. Özelikle bu bir analistse son dönemlerdeki uygulamalar ve sektör şartları bizim yatırım planlarımızı gözden geçirme gerekliliğini ortaya koymuştur. Lafından bir analist ne anlar ve global dünyadaki fırsatlara ve yatırımlara bakacağız lafından ne anlar.

Birinci sözünden anlasaydı 10,00 ytl hisse fiyatında yatırım yapmazdı .

İkincisi ise Türkcell hisse senedi teknik bazda kısa vadeli olarak ikili dip yaparak tepki sürecinde olduğunu düşünüyorum. Bu seviyelerden kalkıpta Türkcell hisse senedini açığa satış yapmak riskli biraz daha beklemek daha akıllıca

SEİL dedi ki...

Sevgili İnan Doğan buradan bu seviyelerden İmkb shortlanırmı veya longlanırmı?

Bunun üzerinden düşünmek Türkcell hisse senedinde yapacağınız işlemlerden daha karlı ve kazanclı olacaktır.

Sizde biliyorsunuzki iyi bir portföy yönetimi iyi kazanc getirecek işlemler için zamanı ve öngörüleri ortak paydada eritip yüksek getiriyi sağlayacak düşünceleri yapılandırmalı

SEİL dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Analyst dedi ki...

Link icin tesekkurler Inan Bey, tcellin kucuk bi payi var portfoyde onu da tutuyoruz artik :) cogu kisi neden ingilizce diye soruyor, amac borsayi yatiim araci olarak goren kisileri hedef almak, yerli ve yabanci. Onun disinda Emrah bey gibi borsacilar icin de tablolar koyuyoruz resimlere bakabilsinler diye.

JG dedi ki...

Adresi verilen site anonymous girişe kapalı mı? Davet gerektiğini söyledi blogger.

Editor dedi ki...

Turkish Dollars sitesi halka acik. Ekonomi Turk 2 sitesi icin uye olmaniz gerekiyor.