Arastirmaci Eleman Araniyor

Iki uc gunluk bir arastirma isi icin eleman ariyorum. 250 TL ucret karsiliginda su hizmetleri bekliyorum:

1. http://ekonomiturk.blogspot.com/2009/12/orhan-yasar-celikin-icerik-hrszlg.html yazisinda bahsettigimiz Orhan Yasar Celik isimli kisinin adresinin, ev telefonunun ve is adresinin dogru oldugunun belirlenmesi. Edinilebiliyorsa bir adet resminin bulunmasi.
Orhan Yasar Celik
+90.2163623956
saykorhan@gmail.com
Tel. +90.2163623956
IP Address: 67.205.45.39

Cep : (533) 696 4222 
Adres: isiklar1apt 34/24 kozyatagi istanbul

Hesap Numarasi: Garanti Bankasi 344-6681389 veya (667 şube kodu kazasker şubesi > hesap numarası 6681389)

Manipülasyon Nedir   Küresel ısınma Karikatürleri  Türk Bilim Adamı  Liderlik Nedir?    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri  Enformasyon Nedir    Slogan Nedir    Enflasyon Nedir    Nükleer Santraller  Devlet Nedir

2. Orhan Yasar Celik'e ait benim aramalarim sonucu tespit ettigim 49 tane internet sitesinin dokumunun yapilmasi, ziyaretci istatistiklerinin toplanmasi, sitelerin digital kopyalarinin alinmasi. Siteler bugun icin internetten kaldirilmis olsa dahi google cache'den ve internetteki diger arsivleme sitelerinden bir kac hafta onceki hallerinin kopyalanmasi.

3. Sitelerdeki cesitli konulardaki yazilardan rastgele bir cumle secilerek bu yazilarin orijinal kaynaginin tespit edilmesi ve sahibine alintilarin izinleri dahilinde yapilip yapilmadiginin sorulmasi. Izinsiz yazilari kullanilan sitelerin yazarlarinin bilgilerinin alinmasi ve acacagimiz davaya (ki site sahipleri bir miktar tazminat geri alabilirler eger dava kazanilirsa) kendilerine bir masrafin olmamasi durumunda katilip katilmayacaklarinin sorulmasi. Orhan Celik bir sitede sadece 25000 yazi yaziyorsa en azindan 20 tane farkli kaynaktan yararlaniyor demektir. Muhtemelen de hicbirinden izin almiyordur.

4. Tum bulgularin bir rapor halinde yazilmasi. Raporun ve elde edilen elektronik kanitlarin ziplenip bana gonderilmesi. Ayrica daha once vermis oldugum Maliye Bakanligi sikayet ve ihbar sayfasindan Orhan Celik'in rapor ve kanitlar da sunularak sikayet edilmesi. Elde edilecek %10'luk odul de sizin olacak.

5. Icerik hirsizligi ile ilgili calisan bir avukat ile gorusulup hirsizlik yapilan siteleri kapatmak ve  sahipleri hakkinda calinan icerikten kazanilan gelirlerin geri alinmasi icin izleyebilecegimiz yollarin belirlenmesi. Bu konunun dava asamasina gitmesi halinde ortaya cikacak toplam maliyetin (avukatlik giderleri, mahkeme masraflari, vb.) dokumunun yapilmasi. Avukatlar genellikle ilk gorusmeleri ucretsiz yaparlar ve maliyetler konusunda bilgi verebilirler. Gecen sene blogspot'i kapatan avukatlarla veya bu konuda daha once calismis avukatlarla irtibata gecmenizi bekliyorum.

6. Bu islemleri yaparken yasadiklarinizi anlatan detayli bir yazinin yazilmasi ve basinizdan gecenlerin paylasilmasi. (Belki cok gec degilse yakinda piyasaya surulecek kitabimiza yazinizi da koyup yayinlayabiliriz).

Bu isi basariyla tamamlayacaginizi dusunuyorsaniz bana kisaca kendinizi tanitan bir email atin (okuyucularimizdan biri iseniz rumuzunuzu yazin, ayrica size ulasabilecegim bir telefon numarasini da belirtin) ve ne zaman bu isi bitirebileceginizi soyleyin. Ilk gelen isi kapar, odemeyi isin sonunda yapacagim, vergilerinden siz sorumlusunuz.

8 Yorum Var.:

ert dedi ki...

Hocam,

r10.net e üye olun bu işi sizin için ücretsiz yapanları yada 10 da biri fiyatına yapacakları bile bulabilirsiniz.

Geçmiş olsun tekrar

mod34 dedi ki...

sen insanların hiçbir şekilde özel telefonlarını burada afişe edemezsin. Senki bu tescilsiz blogta yazılar yazıyorsun. Adam aynılarını kendi yazıp tescil ettirirse, çalıntı yapan taraf sen olursun.

Sen kimsin ismin cismin nedir, önce bi onları koy bakalım buraya sen yeterince açıkmısın acaba

Blog Sahibi dedi ki...

ert,

r10.net nedir? Ilk kez iki gundur duyuyorum. Biraz anlatir misin? Anladigim kadariyla calinti web sitesi yapanlar oradaki forumlari kullanarak sitelerini satiyorlar, bilgi paylasimi vs. yapiyorlar. En azindan bizim Orhan Celik orada websitelerini satmis, satarken de Garanti Bankasi hesap numarasini cumle aleme duyurmus.

Bu da bana numarayi alip istedigim gibi kullanma hakki verir mi bilmiyorum ama Orhan'in ifadesine gore veriyor olmasi lazim. O yuzden de numara Orhan'a ait olduguna gore numarayi yayinlamakta sakinca gormuyorum.

SEİL dedi ki...

Bence gerçekten en büyük hırsızlık çünkü emekler ve yılların bilgi ve birikimini çalıpta insanlara kendi bilgi ve birikimi gibi düşündürüp seviye ve kariyer edinmek

Bu hırsızları bu camiada ve toplumda barındırmamak gerekiyor.

SEİL dedi ki...

Sevgili Ekonomix

Teşhir etmek en güzeli fakat bu insanlar zaten bu eylemlere girişecek kadar omursuz ve hırsız olabiliyorsa sadece bu teşhir noktasında kameralar önünde show yapan o insanlar gibi sadece gülüyordur.

Yahu adam diyorki basarsınız parayı edersiniz ilgili kuruma bagışı çıkar meydana acıklarım ismini yani sonucta hayatta herşeyin bir bedeli var.

Adam ben ismimi acıklamayacağım demiyorki çok merak eden yapar dediklerini ve çıkar ekonomiste ismini açıklar.

Özkan D. dedi ki...

mod34, ve ya orhan
sen nasıl bi insansın ya,
yani utanmasan yazıları ben yazdım diyeceksin,
hep konuyu saptırıyorsun,
dediğin herşeyde haklı olsn bile bu ekonomix' i başka bir davada suçlu kılabilir, ama onun bahsettiği konuda yerden göğe haklı olduğunu göremeyecek kadar nasıl basiretsiz olabiliyorsun, çaldım de kardesim açık açık. ne TEGEV in senin 1000 TL ne ihtiyacı var ne de bizim saçma sapan çalıntı sitelerine.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

fikir hırsızlığı bambaşka birşey hocam.geçmiş olsun.bari bundan sonrası için önlem almalısınız.

fikir hırsızınında zekası vardır ama bir fikri yoktur.bir şey üretemez sadece çalar.

hırsızlıktır bir meslektir.
hırsız hırsızlığı intikam içinde yapmaz.
sadece kolayına geldiği için.en önemlisi üretime katkı yapamadığı için.katkısız olduğu için çalar.
sırf hırsızlık için şeriat hükümleri şart.

ert dedi ki...

r10.net webmasterlar için bilgi paylaşım platformu. Sonuçta her işte olduğu gibi iyiside kötüsüde var bu alemde.

Bu platformda acemiler olduğu gibi cidden çok usta yaptığı işi bilen kişilerde var.

Sadece bu kişiyi bulmak için değil google aramalarında daha üst sıralamalarda çıkmak için bu forumdan faydalanmanızı öneririm.Tabi vaktiniz varsa.

İlgili kişinin bilgilerini paylaşma konusunda çokda yorum yapmak istemiyorum. Ama R10 da uluorta hesap numarası verdiğine göre çokda tecrübeli biri olmasa gerek diye düşünüyorum.

Sizin konunun detayını bilmiyorum ama içerik hırsızlığından o forumdada bir sürü adamın canı yanmış durumda sizede birileri yardım edecektir elbet :)