Turkiye Cifte Standartlar Enstitusu

Bundan 10-15 sene oncesinde Erbakan iktidariyla gundeme gelen dindar devlet adamlarinin hanimlarinin cesitli nedenlerle erkeklerle tokalasmaktan kacinmalari gundeme gelmisti. Bu olaylar AKP'nin iktidara gelmesiyle de doruk noktasina ulasmisti. Simdi ne var bunda diyeceksiniz, tokalasmak istemiyorsa niye zorla tokalastiralim ki.

Kazin ayagi oyle degil. Su haberi okursaniz Turkiye'de bir cifte standartlar enstitusunun temellerinin atilmaya baslandigini goreceksiniz.

2007 seçimleri öncesi Erzurum'un Olur ilçesinde giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir kahvehanenin önünden geçerken vatandaşlarla tokalaşmıştı. Akdağ, kahvehanedeki Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencisi Durmuş Şahin'e (24) de elini uzatmış, ancak Şahin, "Ben iktidar olup da vatana hizmeti dokunmayanın elini sıkmam" diyerek bakanın elini sıkmamıştı. Bakan Akdağ’ın şikayeti üzerine gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şahin, 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçundan TCK'nın 125'inci maddesi kapsamında 'Onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikteki' eyleminden dolayı 2 ay hapis cezasına çarptırilmis.

Yorum yapmama gerek var mi?

1 Yorum Var.:

Mister No dedi ki...

Kimse yorum yapmamış zaten. Dinciler böyle örnek olaylar görünce arazi oluyor nedense :)