Amerika'daki Yoksullarin ve Yoksulluk Orani Nedir

Turkiye'deki yoksulluk orani konusunda her kafadan bir ses ciktigini biliyoruz. Adamlar rahat durmamislar simdi de Amerika'daki yoksullara el atmislar. Radikal'in haberine gore Amerika'daki her 6 kisiden bir tanesi yoksul imis. Haberde soyle deniyor:

Yeni bir hesaplama yöntemine göre, geçen sene 47,4 milyon Amerikalı yoksulluk içinde yaşadı. Bu, hükümetin resmi verilerinden 7 milyon daha fazla.
Farklılığın, Nüfus Sayımı Dairesi ile Milli Bilimler Akademisinin (NAS) yoksulluk oranını hesaplamada kullandıkları formüllerin farklılığından kaynaklandığı belirtildi.
NAS’ın hesaplamasına göre, ülkede yoksulluk oranı yüzde 15,8, yani her 6 Amerikalıdan biri yoksul. 65 yaş ve üzerindeki Amerikalıların yüzde 18,7’si, 18-64 yaş arasındaki Amerikalıların yüzde 14,3’ü yoksulluk içinde yaşıyor. Çocuk yoksulluğunun oranı ise yüzde 17,9 (bkz. yüzde hesaplama).
1955’te geliştirilen eski ölçüm tekniğinin artan tıbbi bakım, ulaşım, çocuk bakımı ve coğrafi koşullara göre değişen yaşam maliyetini dikkate almadığı, sonuç olarak da milyonlarca yoksulu göz ardı edebildiği belirtildi.
Eskiden ben burada universite ogrencilerine sinav yapardim. Insanlarimiz genelde tembeldir. Bakalim kac tanesi arastirma yapacak ve soracagim sorunun cevabini soyleyecek. Sorumuz su:

Amerika'daki yoksullarin sayisini Kamu-SEN hesapladigi yoksulluk sinirini kullanarak belirleseydik Amerika'daki yoksul sayisi daha mi az olurdu yoksa daha mi fazla? Peki Turk-Is'in acikladigi yoksulluk siniri rakami ne derdi? Son olarak Kamu-Sen'in yoksulluk siniri rakamini Amerika ve Turkiye arasindaki fiyat farkini dikkate alarak duzeltme yaptiktan sonra Amerika icin kullansak Bill Gates yoksul mu olurdu yoksa zengin mi?

Basarilar, bol sanslar.

1 Yorum Var.:

Hüseyin MEÇO dedi ki...

soy ağacından bahsetmek istiyorum.

birinci kuşak yoksuldur.çok çalışır zahmetli yaşar.

ikinci kuşak olan evlat,babası sayesinde biraz sermaye elde ederek biraz daha az zahmet çekerek hayatını sürdürür.

üçüncü kuşak torun gelen ikili sermaye ile yoksulluğu kırar.

üç kuşakta da kesintisiz çalışmak ve tasarruf ön plandadır.

üçüncü kuşakta yoksulluk bitmezse
hayat erken biter.

birde derlerki 25 sinde evlenmeyen 30 zunda çocuk sahibi olmazsa 40 yaşında ev sahibi olmazsa 50 yaşında hayatın güzel yanlarını göremezmiş.

yoksulluk kader değildir.

kalın sağlıcakla.