TCDD: Devlet Demir Yollari

Kucukken "Tenekeci Cevdet Damdan Dustu" olarak adlandirdigimiz kurum hakkinda Ekonomi Turk kitabina 400-500 kelimelik bir yazi koymak istiyorum ama fazla vaktim yok. Adamlar senede ne kadar zarar ediyorlar (vergi veren vatandasa maliyetleri nedir?), ulasimdaki paylari ne kadardir, varliklarinin toplam degeri nedir, ellerindeki kaynaklarin bir kismini satarak daha mantikli nasil degerlendirebilirler, verimliliklerini nasil arttirabilirler gibi sorulara yanit ariyorum.

Trenle tasimaciligin en cazip yani enerji kullanimi acisindan verimli olmasi. O yuzden "TCDD Kapatilsin" turunden bir baslik atmadim. Ote taraftan devlet yonetimi altinda ne kadar da basarili bir performans sergiledikleri ortada. Ozellestirilmeleri mantikli olabilir fakat bolunup parca parca satilmasi daha mantikli gibi. Turkiye'de de TCDD'nin tamamini satin alabilecek kapasitede bir sirket oldugundan supheliyim.

Manipülasyon Nedir   Küresel ısınma Karikatürleri  Türk Bilim Adamı  Liderlik Nedir?    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri  Enformasyon Nedir    Slogan Nedir    Enflasyon Nedir    Nükleer Santraller  Devlet Nedir

Diyecegim su ki, bana bu konuda bir yazi yazabilecek bir yigit ariyorum. Eger ortaya iyi bir yazi cikarabilirse Ekonomi Turk kitabinda kendi adiyla yayinlayacagim yaziyi. Ilgilenenler yorum biraksinlar.

Not: Bu arada TCDD'nin kac tane futbol takimi var? Adana Demirspor? Masmavi simsekler acaba TCDD'den hala para aliyorlar mi?

1 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

ben bu işe talibim.eğer he derseniz kara.ezel@gmail.com adresine cevabınızı beklerim.