Tahminleri Alalım

“Birçok hak ve özgürlüğün yeter derecede yaşama taşınamamış olmasının sıkıntıları ortadadır. Soyut bir devlet kavramı içerisinde, yaşanılan gerçeğe uymayan ideolojik, siyasi ve hukuksal bir çerçeveye insanlar uydurulmak istenmektedir.
Devletin, yurttaşlarının sahip olduğu etnik yapılardan birini ön plana çıkarması; diğer etnik yapıdaki yurttaşlara eşitsiz davranışı; kendilerini ifade etme haklarını onlara tanımayışı; bir etnik yapıyı kutsarcasına yaklaşımlar içinde oluşu; bu amaca dönük asimilasyon politika ve uygulamalarını kabul etmek doğru değildir.

Altın Yorumları    UNESCO Nedir    Sosyalizm Nedir  Forex Nedir    Fraktallar  Altın Oran Nedir

...tek bir etnik yapı anlayışı üzerinden şekillenen milliyetçilik anlayışı, yaşanan gerçeklere uymamaktadır.
Sosyal demokrat siyasetimizin, sağ siyasetlerden ayrılacağı temel noktalardan birisi de bu olmalıdır. Savunulması gereken ‘yurttaşlık’ kavramıdır.
Devlet, insanlarını etnik kökenlerine, dinsel ve moral tercihlerine bağlı olarak tasnif etme hakkına sahip olmaktan en kısa sürede çıkarılmalıdır.
Sosyal demokrasi bu konuda topluma ‘yeni bir demokratikleşme programı’ taşımalıdır.
...Kürtçe konuşmanın, yazmanın, kültürel çalışmanın yasak olması ayıbını taşıyoruz. Bu çağdışı, asimilasyona ve var olan bir etnik yapıyı inkâra dönük yaklaşımları kabul etmek mümkün değildir.
Bilim adamı İsmail Beşikçi’nin düşüncelerinden dolayı yıllarca tutuklu kalması, Kürtçe konuşan, yazan yüzlerce yurttaşın siyasal nedenlerle cezalandırılması yaşanmış gerçeklerdir. Bu nedenlerledir ki, sosyal demokrasinin sağ ideolojilerden, siyasetçilerden çok farklı çerçevede olaya yaklaşması kaçınılmazdır.
...İlkel bir çerçevede, ‘yapay bir ulusal bütünlük anlayışı’ içerisinde, insanların özgürlüklerini, kimliklerini pranga altına almış, kilitlemiş uygulama ve politikalara kararlılıkla karşı çıkmalıyız. Böyle bir insan hakları anlayışını hayata geçirmeliyiz......

Sizce yukardaki yazı kime ait olabilir ? Bilenler arasında yapacağımız çekilişte üç arkadaşımız eğitime katkıda bulunmaya hak kazanacaktır ! Kapınıza gelmişken fırsatı kaçırmayın derim.

Muhtemelen çoğunuz yazarımızın kim olduğunu bilebildi. Şimdi asıl sorunuz. Bunu da bilen eğitime 'iki misli' katkı yapma fırsatına kavuşuyor. Sizce bugün 'ilkel bir çerçevede politika yapanlar' kimler olabilir ?

7 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

Bence bu laf Deniz Baykal'a aittir

T'Pol dedi ki...

Deniz Baykal'in 1991'de Ismail Cem ile beraber yazdığı "Yeni Sol" kitabındanmış.

91'den bugüne çok zaman geçti. Fikrini değiştirmiştir. Olamaz mı?

Unknown dedi ki...

Herhalde yakindada abdullah gul ve tayyip erdoganin avrupa toplulugu ve ermenistan ile ilgili olarak(gerci diger konularda varda) eskide soyledikleri burada yayinlanir.
sen bunu demisdin ama sende bunu demisdine doner bu is.
bu alinti yaptiginiz gazeteci,gazeteciligin geregini yapip neden deniz baykal ve chp ye o gun dedikleriyle bugun yaptiklari arasinda tutarsizlik olup olmadigini sormuyor?Bir nacizane istek olarak, bu blogun okuru olarak bu tur yazilar gormek istemiyorum,zaten gazeteleri takip ediyorum,dusundurucu olan siyaset -toplum yazilarina bir sey dedigim yok.

syzer dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
deukrat dedi ki...

Kimin olduğunun ne önemi var...Bürokrasinin toplum üzerindeki vesayetini kaldırmaya çalışan birisine ait olduğu kesin yazının.Ama deniz baykal aklıma gelecek son adam malesef.Kendisi CHP gibi bir devlet kurumunun başındayken bu kadar özgürlükçü olamaz.Bir zamanlar olmuş olsa dahi :)) yok canım o gençlik dönemleriydi.Delikanlılıkta olur böle şeyler derim...Sıkıntı yok...Birbirimizi anlamamak için, yaşasın cehennem gibi korku tünelleri olan Türkiyem...

hostrans dedi ki...

İlkel siyasetçi bugün söylediği lafın gelecekte kendisine nasıl döneceğini hesaplayamayan adamdır.Hazret bugün de öyle şeyler söylüyor ki kazara iktidar olsa başına hangi işleri alacağını zerre kadar düşünmediği apaçık ortada.Allahtan asla iktidar şansı yok...

bjkhaberleri dedi ki...

SON SEÇİM ANKETİNE KATILIN:

WWW.BLOGLAMAK.COM