Taraflar Renkleri Göstermekten Çekinmiyorki

Bugün için gelinen noktada Hukuk ve Demokrasiyi tartılışabilir hale getirdiğimizin toplumun farkında olmadığını görmek beni üzdü.

Akp yada Chp bakış açısı penceresinden olaylara baktığımızda dikkat çeken nokta bu ülkede yaşayan Akp yandaşları yada Chp yandaşları diye nitelendireceğimiz toplum bireyleri ülkenin hukuksal bozukluğunu yada demokrasi anlayışından yoksun olduğunu görmekteyiz.

Bugün gelinen noktada Ne Deniz Feneri, Ne Ergenekon Davası ,Ne İrtica Davası Ne Aydın Doğan Medyasına karşı girişilen vergi cezalarını konuşmamız gerekir.

Bugün özgürlük ve demokrasi iki kelimeyi yan yana kullandığımızda hukuk ve medya bagımsızlığı akla gelir.

Gerçekten bugün medya ve hukukumuz özgür iradesiyle hareket ettiğine kim inanıyor.

Bugün kalkıpta hiç kimse medyada işlenen Ergenekon davası veya Deniz Feneri davasında medyanın objektif bakış açısıyla ele alındığını söyleyemez

Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir    Borsa Yorumları    Petrol Fiyatları    Bilgisayar Nedir

Bugün Aydın Doğan medyasının Deniz Feneri olayına bakışı yada Gülen Cemaatinin Ergenekon davasına medya kanalıyla işlemesini tarafsız göz ve saglıklı bir yapı olarak göremez.

Aydın Doğan ve medyasına kesilen vergi cezasını siyasi bulanların başta Avrupa Birliği Komisyonu,Tüsiad, Muhalefet partilerine sorulması gereken nokta devletin bagımsızlığını ve devletin hukuk sisteminin işlemediğini gösterir.

Bugün bu ülkede Aydın Doğan'a kesilen vergi cezasının siyasi olup olmadığını tartışmak yerine Anayasal konumda devlet adına vergi toplayan ve bagımsız olması gereken Maliye Balanlığının mevcut hükümete karşı gelen kişi ve kurumları siyasi gücle bertaraf etmesini konuşmak ve tartışmak gerekir. Bugün Aydın Doğan ön planda olduğu için kesilen vergi cezası tartışma konusu yapılıyor.

Bugün Maliye ve mahkemelerimizin bagımsızlığını tartışmak yerine yandaş ve sempatik bulduğumuz parti ve düşüncesine yakın olduğumuz zumrelerin fanatikliliğini yapmak bizim toplum olarak bir inandırıcılık inanma algımızda bir saplantı olduğunun resmini ortaya çıkarır.

Aydın Doğan verilen cezayı siyasi ve haksız buluyorsa gideceği tek adres vergi mahkemeleri yoksa sahibi olduğu medya gücünü kullanarak ortağı bulunduğu Avrupa birliğine baglı medya birliklerinden yada hükümete karşı muhalefetlik görevi yapmakla yükümlü deniz baykal ve deniz bahceli kanalıyla cıgırtkanlık yapmasına gerek yok

Maliye ve hukuk sistemimiz gerçekten çökmüşse gerçekten birilerin siyasi gücü ve belirli zumrelerin emri altına girmişse ne millet ne devlet ne demokrasi konuşmaya gerek var.

Önceki yazımda anlatmak istediğim konuyu çok iyi anlatmış olduğuma inanıyorum çünkü gelen okuyucu yorumlarında toplumun psikolojisinin ne yönde olduğu konusunda hemfikrim perçinleşti.

Birey olarak Aydın Doğan'ın dürüst veya nadürüst olmasını tartışabiliriz.

Bireysel tartışma dışına çıktığımızda Aydın Doğan'ın dürüstlüğünü tartışmak yerine bu sefer apoletini ve siyasi kimliğini taşıdığımız sempatisini hissettiğimiz düşünceler ortaya çıkar

Deniz Feneri,28 Şubat süreci,Ergenekon dovası,E-Muhtıra,Danıştay Saldırısı,Hükümetin yandaşlarına karşı sempatikliği yada kendisine muhalefet edenlere karşı zalimliği

Tek bir nokta var Aydın Doğan'ın hırsız yada dürüst olduğuna ne ben ne sizler ne AB komsiyonu ne Chp Genel Başkanı Deniz Baykal karar verebilir.

Çünkü yukarıda bahsettiğim gibi biz taraf gözlerle olaylara toplum olarak bakmaktan ve her konuda yargıç kesilmekten vazgecmediğimiz sürece bu ülke bir adım ileri gidemeyecek cünkü birbirimize karşı güvensizliği en içten yaşıyoruz.

Karar verecek olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bagımsız ve anayasal kurumları

2 Yorum Var.:

hgsahin dedi ki...

Yine bolca yorum alacak bir yazı :)

Bu yazının ana fikri nedir Allah aşkına!

"
Akp yada Chp bakış açısı penceresinden olaylara baktığımızda dikkat çeken nokta bu ülkede yaşayan Akp yandaşları yada Chp yandaşları diye nitelendireceğimiz toplum bireyleri ülkenin hukuksal bozukluğunu yada demokrasi anlayışından yoksun olduğunu görmekteyiz.
"

Örneğin bu cümlede anlatılmak istenen nedir?

Alper Mizrak dedi ki...

Sevgili SEIL, darilmasin kizmasin, ama darkman'in belirttigi gibi, bu cumle tam da OSS sinavinda cikan anlatim bozuklugu ile ilgili Turkce sorularinda gorulebilecek bir cumle olmus.

Soru: Asagidaki cumledeki anlatim bozuklugu nasil giderilebilir?

"Akp yada Chp bakış açısı penceresinden olaylara baktığımızda dikkat çeken nokta bu ülkede yaşayan Akp yandaşları yada Chp yandaşları diye nitelendireceğimiz toplum bireyleri ülkenin hukuksal bozukluğunu yada demokrasi anlayışından yoksun olduğunu görmekteyiz."

a) ...
b) ...
c) ...
d) ...


Siklari dolduracak kadar vaktim olmadi :(

Alper