Blogun Ekonomistlerine sorular...

Herkes yatırımını nereye yönlendireceğini düşünüyor. Sokaktaki vatandaşın sesi olayım, bizim blogdaki ekonomistlere onların adına bazı sorular sorayım istedim. Yanıtlarlarsa sevinirim.

1. Ekonomix enflasyonun beklenenin üstünde olacağını düşündüğü için enflasyona endeksli kağıtlara yatırım yaptığını söylemişti. Bu kağıtların en yakın vadelisi 2012. Bugün CNBC-e'de sabah bir program izledim. Morgan Stanley baş ekonomisti Dr. Tevfik Aksoy konuktu. Faizlerin daha fazla düşeceğini beklemediklerini ve hatta 2010'un ikinci yarısında tekrar yükselebileceği beklentisi içinde olduğunu söyledi. O takdirde uzun vadeli kağıda yatırım yapmak yanlış olmaz mı? Bu tespiti neye dayandırdığını yakalayamadım ama bizim blogun uzmanları bu konuda ne diyor? (bu soru benim açımdan önemli zira en son %13,50'dan bağladığım bir miktar param Ağustos ortasında dönecek. Kara kara ne yapacağımı düşünüyorum).

Komünizm nedir    iktisat Nedir  Devlet Üniversiteleri  Eğitim Nedir  Dejavu Nedir  Bilgi Nedir  Wifi Nedir    Teknoloji Nedir

2. Herkes Borsa'nın artık bir düzeltme yapacağını bekliyor. Endeks 38000 civarındayken ben 26000'ler seviyesinden aldığım bir kısım kağıdı satıp, kar realize ettim. Zaten normal yatırımım haricinde sırf ucuz olduğu için fazladan aldığım kağıtlardı bunlar. Uzun vadeli yatırım yapıyorum, o yüzden bazı hisseler çok değerlendiği halde satmıyorum. Endeksin şu andaki seviyesinde olmasının mantıklı açıklaması nedir? Bizim ekonomistlerimiz de düşüş bekliyor mu? Endeksin al-sat aralığını gösteren güzel bir grafik yayınlamıştı içinizden biriniz.(Özür dilerim vaktim yok, kimdi, hangi tarihteydi dönüp bakamadım, yoksa içinizden biriniz derken umursamaz bir tavır içinde değilim, emeğinize saygım büyük). Şu anki durumda o grafik neye benziyor?

3. Dolar düşüyor ve zaten sizler düşeceğini tahmin etmiştiniz. Yine bugün CNBC-e'de Yatırımcı Kliniği diye bir programa rast geldim. Konuk uzmanın ismini duyamadım ama doların bu yıl için dip yaptığını, gerek yurtdışındaki hareketlerden gerekse mevsimsellikten ötürü doların bol olmasına bağlı olarak geçici olarak ucuzladığını belirtti. Dolarla işim yok. Ama meraktan soruyorum bizim blogun ekonomistleri ne düşünüyor? Amerika çok fazla para bastığı için doların daha fazla düşmesini beklemek doğru olmaz mı?

2 Yorum Var.:

SEİL dedi ki...

Benim görüşüm İmkb 42000 seviyeleri Dow endeksinde 9175-940 aralıgında yukarı çıkış ivmesinin zora gireceğini düşünüyorum bu yüzden imkb shortlayacağım.

Eylül Ekim ayına kadar bir düşüş olasılığı belirdi.

Vob endeksi satmak mantıklı geliyor.

SEİL dedi ki...

9175-9400 aralığındaki çıkışın ivmesinin zora gireceğini düşünmüştüm.

Dow endeksi Almanya-Fransa ekonomi Büyüme rakamları ABD issizlik başvuruları gibi verilere ragmen burayı kıramadığı görülmektedir.

42000 üstünde İmkb 45500-42000 arası kanalda tenis kordu gibi kanalda gidip gelmesi

9400 seviyesi ve 45500 seviyesi bu hafta takip edeceğim kırılırsa ve 2 gün üst üste bu seviyeleri aşağıya kırmazsa bu sefer endeksi longlamak gerekir diye düşünüyorum.

Bu belirtilen seviye bu hafta için kırılmazsa short pozisyonlarda olmak uzun bir süre mantıklı gelir.