Hugo'yu örnek alın

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, "Dünyanın İran'a saygı göstermesini" istemiş.

"Ahmedinejad’ın zaferi bütün cephelerde kazanılmış zaferdir" diyen Chavez hızını alamayarak, "İran’ın büyük başkanı Ahmedinejad’a, dini lider Ali Hamaney’e ve İran halkına selam olsun..."

Bizim ulusalcılarımızın da Ahmedinejad'a olan desteklerini esirgememeleri gerekir. Ortak düşmana yani Amerika'ya karşı yek vücut olup ulusal devletlerin kendi vatandaşlarını inim inim inletme hakkını sonuna kadar savunmalılar. Eğer 'Tam Bağımsız' Iran Islam Cumhuriyeti de elden gidecek olursa Türkiye iyiden iyiye Soros'un dümen suyuna girebilir.

Geçmişte 'Sözde Atatürkçü' bir emekli subayımız oldukça samimi bir üslupla Batıya alternatif olarak Iran-Rusya ekseninin önermişti. Mazallah Iran ayağı çökecek olursa vesayet rejimini yeniden ilk haliye restore etmek hiçbir surette mümkün olmayacak.

Kapitalizm Kapitalist nedir  Faşizm nedir?  Fraktal Nedir  Kırmızı Başlıklı Kızın Hikayesi  Çernobil Faciası

En doğrusu bir taraftan Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi olur olmaz her konuda 'çuval hikayesini' gündeme getirmek suretiyle lümpen vatandaşlarımız nezdinde ABD düşmanlığını her daim diri tutmak, diğer taraftan Ahmetinejat ve arkasındaki molla rejimimini savunan Chavez'i örnek almak. Bence ulusalcılarımızın izlemesi gereken yol bu olmalı. Çok açık ve net.

'Laiklik elden gidiyor' diye korkutarak milyonlarca vatandaşımızı alanlarda toplayıp onlara 'batı düşmanlığı' aşılamak küçümsenemeyecek bir başarıydı. Bunun, Müslüman'ları şaşırtıp din elden gidiyor diye kendi camilerini yaktırtmaktan hiç farkı yoktu.

Atatürk'ü iki kelimeyle özetleyebiliriz: Batılılaşma ideali. Ben bu ideali sonuna kadar paylaşıyorum. Bu idealde, ne anti-emperalizm martavallarıyla batı düşmanlığı yapmanın yeri var, ne de dinciliğin önünü kesmek adına milliyetçiliği pompalamanın. Bilerek ya da bilmerek bu tür faaliyetlerde bulunanlar aslında Atatürk'ün mirasınına zarar veriyorlar.

3 Yorum Var.:

hostrans dedi ki...

Atatürk ün ilk anti-emperyalist savaşı veren lider olduğunu unutmayalım.

Çuvalı unutanların kafasına daha çoook çuval geçirirler.Sizin hafızanızın nisyan ile malul olması,unutmayan beni lümpen yapmaz.

İran kendi başının çaresine bakabilir.

Yazınızı iki kelimeyle özetleyebiliriz.Amerikan propagandası.

Serbest piyasa ve demokrasi taraftarı olmak ve bu konuların şampiyonu olan Amerika yı takdir etmek bir şeydir amerikan şakşakçısı olmak ise başka bir şey.

Gelişigüzel bir kahveye girin ve oradakilere Amerika hakkında ne düşündüklerini sorun.Oradaki "lümpenlerin" hepsi çuval olayını ebediyen unutmayacaklarını söyleyeceklerdir.Kimin lümpen olduğunu kendinize sorun.

Amerika bu gerçeği artık değiştiremez.Türk hariciyesine Türkiye'de artan amerikan aleyhtarlığından duyduğu endişeyi bildirmesi de.

Amerikaya muhabbetlerinin kaynağı kendinden menkul amerikan sempatizanı blog yazarları da fayda etmez.

Aslında Amerika kendi açısından doğru gördüğü şeyi yapıyor.Beni şaşırtan sizin durumunuz.

ahmet dedi ki...

hostrans,

Üzerine alman gerekmiyordu. Sen şunu söylüyorsun sanırım: 'Biz kahvedeki arkadaşlarla birlikte çuval meselesinde kaldık. Her gaz verilişinde hepbirlikte ayağa kalkıp vatanı kurtarıyoruz. Asıl bunu yapmayan lümpendir'. Haklı olabilirsin.

Ancak şunu belirtmeliyim: Bağımsız irade için sadece ABD komplolarına duyarlı olmak yetmez. Başka kimse tarafından kullanılmamak, onların emellerine alet olmamak da gerekir.

Cumhuriyet mitingleri düzenlenirken, 'Amaçlarınız iyi olabilir, ancak sizi oraya ne amaçla toplatıldığınızdan tam olarak emin olun, sonra eyleminizi koyun' dedik. Aksi takdirde 'kullanılmış' olurdunuz. Çuval dışında pek az konuya ilgi gösterdiğiniz için etkili olamadık. İşte sorun bu.

hostrans dedi ki...

Çuval meselesinde kalmayalım demek.Bazen amerikalılara şaşıyorum.Bitakım gaxetecilere çuvalla para veriyorlar propaganda için.Oysa bunu fahri olarak bila bedel yapacaklar var içimizde.

Sözümona Cumhuriyet mitinglerinin kimler tarafından hangi maksatla yapıldığından da haberimiz var elhamdülillah.

Neyi istediğim ve neyi istemediğim altta yazılı.

http://ekonomiturk.blogspot.com/2009/05/birdirbir-oyunlar.html#comment-5130718519650448078