Roubini Kahin mi?

Ekonomi Turk'te yazilan yazilarin koseyazarlari tarafindan yazilan yazilardan daha kaliteli, eglenceli ve ogretici olmasini hedefliyoruz. Gectigimiz yillarda yazdigimiz yazilara Deniz Gokce ve Ugur Gurses gibi kose yazarlari tarafindan atiflar yapildi, bazen de yazilarin tamami veya bir kismi alintilandi. Inan Dogan da Turkishtime'da benzer bir uygulamaya giderek bu ayki yazisinda hem Citibank yazimizi hem de Roubini hakkinda yazdiklarimizi kullandi ve bunu yaparken de kaynak gosterdi. Biz de kendisine tesekkur ederek onun yazisindan bir bolumu alintiliyoruz:

Reeskont Nedir  Bütçe Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir   Hisse Senedi Nedir   Bilanço Nedir   Akreditif Nedir  Tahvil Nedir    Broker Nedir    Portföy Nedir  Tutumluluk Nedir  Varlık Barışı Nedir  Evrim Teorisi Nedir  Reyting Nedir

"Roubini en son Dow Jones Endeksi 7.000’e doğru yükselirken bu yükselişin geçici olduğunu ve borsanın 6.400’ün altına düşeceği tahmininde bulundu. Endeks 8.000’i geçerken de bu tahminini tekrarladı. Bugün endeks 8.300 ve önümüzdeki aylarda Roubini’nin kahin mi yoksa sürekli karamsar tahminler yapan bozuk bir saat mi olduğunu Dow Jones Endeksi’nin seyri gösterecek."

Evet. Bize sorarsaniz o kadar beklemeye gerek yok. Amerikan borsasinin yeni bir dip yapmasini beklemiyoruz acikcasi. Zaten Mart ayinin basinda S&P 500 endeksi 715 seviyesine geriledigi zaman bundan sonra artik Amerikan borsalariyla ilgili dusus tahmini yapmayacagimizi belirtmis ve o seviyelerden bir miktar alim yapmistim. Her ne kadar simdiki seviyelerin hormonlu oldugunu ve 850 seviyesine geri donecegimizi dusunuyor olsam da Roubini gibi 650'nin altini gorecegimizi dusunmuyorum. Roubini'nin amaci borsada dogru tahmin yaparak zengin olmak degil, sansasyon yaratip konusma yaparak, kitap veya web sitesine uyelik satarak zengin olmak. Bu amacinda da super basarili oldugunu belirtmeliyim. Roubini gibi diger basarili bir kac pundit (televizyonlarda konusan, gorus bildiren kellelere verilen isim) ise Peter Schiff ve Naseem Taleb.

0 Yorum Var.: