Kendi Alkolunu Kendin Getir

Ara sira insanlar "acaba Amerika'ya ne ithal edebiliriz" turunden sorular sorarlar. Hazir bugun girisimcilerimize is fikirleri veriyoruz, bir bomba daha patlatalim.

Turkiye'ye uzun suredir gitmiyorum, eger bu fikir uygulanmaya baslamissa bana kizmayin. Amerika'da alkol pahali oldugundan disari yemege gittiginiz zaman bir bardak saraba 7-8 dolar, bir sise saraba ise 30-40 dolar odemek durumunda kalirsiniz. Ben ayda yilda bir icerim, benim icin cok muhim degil ama bunu aliskanlik haline getirmis kisilerin butceleri buyuk darbe yer.

Manipülasyon Nedir   Küresel ısınma Karikatürleri  Türk Bilim Adamı  Liderlik Nedir?    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri  Enformasyon Nedir    Slogan Nedir    Enflasyon Nedir    Nükleer Santraller  Devlet Nedir

Ama girisimciler bu duruma da cozum bulmuslar. Burada bazi lokantalar musterilerinin yanlarinda kendi ickilerini getirmelerine izin veriyorlar. 10 sene once bir Yunan restoranina gittigimde yanimizda rakimizi da goturup raki-balik muhabbeti yapmistik, cok kiyak olmustu. O zamanlar rakinin fiyati da 5 dolar oldugu icin sudan ucuza gelmisti.

Turkiye'de de alkol fiyatlarinin zamlanmasina istinaden boyle bir servis verebilirsiniz. Yemeklere yuzde 20 zam yaparsiniz, insanlar yanlarinda isterlerse 5 sise icki getirsinler. Adamlar yemeklere harcadiklari paralara degil, ickiden tasarruf ettikleri paraya bakip sizi de zengin ederler.

0 Yorum Var.: