Ispanya'ya Gitmeyin

Eskiden Avrupa ulkeleri Turkiye'ye gitmeyin teroristler var seklinde uyarilarla turizmimizi baltalarlardi. Simdi sira bizde, nihahahahahahaha!

Ispanya'da issizlik orani yuzde 17.4'e yukselmis, adamlar da careyi gelen turistleri kapkaccilik, yankesecilik gibi yontemlerle soymakta bulmuslar. Gecen ay Ispanya-Turkiye macinin oldugu hafta bizim bir tanidik arkadaslariyla ucuz oldugu icin Ispanya'ya gitmis. Cumartesi arkadasin cuzdan calinmis, pazar gunu de bizim tanidigin. Ertesi gun konsolosluga gitmisler. Gorevliler "niye dun gelmediniz" diye sormuslar. Onlar da kapalisinizdir diye demis. Adam da yok demis, ortalik ana baba gunuydu, mac icin buraya gelen ne kadar Turk varsa hepsinin cuzdani, pasaportu calinmis.

Manipülasyon Nedir   Küresel ısınma Karikatürleri  Türk Bilim Adamı  Liderlik Nedir?    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri  Enformasyon Nedir    Slogan Nedir    Enflasyon Nedir    Nükleer Santraller  Devlet Nedir

Bu Ispanya'nin ilk vukuati da degil, gectigimiz senelerde -spanya'ya giden tanidiklarimin yarisindan cogunun cuzdanlari ya calindi ya da tesebbus edildi. Bir tanesi olumden dondu. Ispanya hukumeti de bui probleme cozum bulmak istemiyor anlasilan cunku problem uzun suredir siddetlenerek devam ediyor.

Ote taraftan ispanyollar oldukca irkci bir millet ozellikle musluman ve Araplara karsi. O yuzden benim Ispanya'ya gitmem icin ustune para vermeleri lazim. Siz de gitmeyin.

3 Yorum Var.:

hostrans dedi ki...

Latin Amerika ile sıkı bağlarından ötürü domuz gribinden de etkilenecekler gibi.Bu turizm sezonunda bizim için düşeş gibi olur.

Cuneyt Kazokoglu dedi ki...

Son 2 yildir 3 defa Ispanya'ya gittim. Iki defa Barcelona, bir defa Madrid. Bir is, iki zevk gezisi, is gezisinde tek basima, zevklerin ikisinde de iki kisi gittik. Ne bir seyimiz calindi, ne kötü muamele gördük. Özellikle Barcelona'ya bayildim. Süper insanlar, sahane sehir, üstüne üstlük kaldigimiz otel genelev sokagi kösesindeydi. Otelden cikinca böyle is tutan kadinlarin, pezevenklerin ve potansiyel müsterilerin arasindan gecerek ana caddeye cikiyorduk, acaip eglendik. Orospularin fotograflarini cektim, sevgilim de yanimdaydi. Ispanyollar'i hic irkci bulmadik. Barcelona'ya son gidisimizde Avrupa Kupasi vardi (gecen yaz). Hic unutmuyorum, biz Barcelona'da bir barda Cek Cumh.-Türkiye macini seyrettik. Önce öldük, moral falan kalmadi, sonra maci son dakikada 3:2 aldik. Akabinde sokaga ciktik geziyoruz sehrin Istiklal caddesi diyebilecegimiz Las Ramblas'da. Cosmusuz, avazim ciktigi kadar bagirdim: "Kirmiziiiiiii!" diye, yan sokagin kösesinden biri bagirdi "beyaaaaaaz!", sonrasi malum en büyük Türkiye...

Bu "cüzdan, araba vs. calinmasi" uyarilari yillardir olur. Ben kendimi bildim bileli Italya'da yankesicilik tavan yapar. Ilk defa 1996'da gitmistim, gitmeden kac defa uyarildigimizi hatirlamiyorum. Hicbir sey olmadi.

Bizim memleket süper olsa gene bir sey demeyecegim. Daha gecen ay Alman ögrencileri kacak alkol/metanolden öldürdük.

Belki simdi kriz mriz biraz daha artmistir bu tarz vukuat ama genel kanim daima sudur: Salak salak, leyla leyla gezerseniz donunuzu da calarlar, dolandirirlar, tecavüz ederler, öldürürler, basiniza her sey gelir. Tatile gidip basina (coklukla kendi salakliklarindan) bir sey gelenlerin böyle bütün bir ülkeyi, milleti suclu ilan etmeleri kadar aptalca buldugum az sey var.

lazsam dedi ki...

ağır oldu ama..