IMF neden emekli maaşlarını çok bulurken silah alımlarını çok bulmuyor?

Süleyman Yaşar'ın dünkü makalesini buraya taşımak istedim. Son zamanlarda sıkı IMF karşıtı yazılar yazıyor, haksız olduğu kadar haklı tarafları da var sanırım.


Nükleer Nedir    Yatırım Fonları    Taksi Şöförü   VOB nedir?  IMF Nedir   Borsa Tüyoları  Borsa Nedir  Zaman Nedir  Pi Sayısı Nedir

5 Yorum Var.:

Junior dedi ki...

Faiz-disi fazla hedefini IMF ile beraber belirledigimize gore butun kalemleri kapsar aslinda dolayli olarak. Ama simdi tutup da IMF'den savunma harcamalarina ayri bir maddede limit koydurmasini istemek pek akilci degil. Bu kadariyla bile kapitulasyon sayiliyor IMF anlasmalari, bir de savunma harcamlarina ozel madde olsa... Ayrica isin cuvaldiz kismina gelirsek, siz bile Doguda valinin fakire yardimina benim vergimi harciyorlar diye itiraz ederken, benim vergimle askerler keyif suruyor, lux icinde yasiyor, en guzel yerleri kapatiyor vesaire diyen birilerini duymuyoruz pek...

Kubilay dedi ki...

benden duyuyorsunuz arada sırada kardes :) trt ile ilgili yazımı (kendi blogumdakini) oku bir ara ;)

mr. brooks dedi ki...

imf'nin güvenlik meselesiyle ilintili seylere karismasi imajini daha cok zedeleyecegi icin olabilir. bu konulara girmeme bir prensip sonucu ise cok bulmadiklari sonucu cikarilamaz.

bunu bizim hukumetin yapmasi lazim.

vanmemet dedi ki...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures
bu adreste güvenlik harcamaları var ülkelere göre. türkiye gsmh sıralamasıyla askeri harcama sıralaması karşılaştırırsak normal olarak harcama yapıyor görünmekte. (tabi bu kıyaslama ne kadar doğrudur bilmiyorum). bir de türkiyenin konumu ve politik yapısını göz önüne alırsak normalliği daha da ortaya çıkmaktadır.
en güzel yerleri onların kapması kısmına gelince özala kadar türkiyenin bütün cumhurbaşkanları askerdi.(celal bayar hariç) böyle bir hiyerarşik düzenekte boş devletin en güzel arazilerinin kime teslim edileceğini herkes bilir.
diğer mesele yeme mevzusu: bir kaç iyi adam filmini izleyenler hatırlarlar. jack nicholson filmin sonlarına doğru bir savunma yapıyordu. onların savunmaları da şu: "üç kuruşluk belediye başkanları, devlet şirketleri genel müdürleri" krallık kurarlarken kendilerine ben daha mı az hizmet ediyorum bu ülkeye?" ve bu bakış onları lüx yaşam konusunda haklı çıkarmaktadır. askerleri hiç sevmesem de bir genel müdürden daha fazla hizmetleri olduğu kanaatindeyim.

kimsenin sesi çıkmıyor kısmı yanlış. ben cuncacık hayatımda "bugün savaş olsa koşar askere giderim" diyen adamlardan yüzlerce kez duydum "türkiyenin en güzel yerlerini kapmışlar" diye.
bunu daha yüksek sesle dillendirmek konusuna gelince nasreddin hocanın timurla yaşadığı fil vakası nedenini çok güzel anlatıyor sanıyorum ve horozluk yapacak kişinin öncelikle askerlikle alakalı kanunlara bir göz atmasını iyi olur.

EDS dedi ki...

Silahlar can almak için yapılmış araçlardır. Lütfen silaha karşı sesimizi yükseltelim.
http://antibssah.blogspot.com/