Kacak Elektrik

Haberi ben veriyorum, yorumu siz yapin:

Doğan Haber Ajansı Diyarbakır Bürosu’nu ziyaret eden Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentte, ülke ekonomisine (ekonomi nedir?) katkı sağlayan birçok sanayi şehrinden fazla elektrik enerjisi tüketildiğini, ancak bunun yüzde 64’ünün ’kaçak’ kullanıldığını söyledi.Bunun da sık sık arızalara ve elektrik kesintilerine neden olduğunu belirten Vali Mutlu, özellikle kaçak kullanımın yoğun olduğu semtlere ’ek trafolar’ kurularak arızaların önüne geçileceğini kaydetti. Mutlu, "70 trafo aldık. Kaçak elektriklerin yoğun kullanıldığı 15 mahalleye ek trafolar takılacak. Bunun yanında TEDAŞ’ın şu anda elektrik kesintileri için 6 santral operatörü bulunmakta, bunu da artırıyoruz. Kış mevsiminde TEDAŞ’ın gücünü özellikle aralık ayından bu yana artırdık. 50 kişilik yeni bir kadro da yarından (bugün) itibaren göreve başlayacak. Vatandaşa kesintisiz kaliteli elektrik hizmetini vermek zorundayız" dedi. Cezai işlem uygulanmasına rağmen kaçak elektrik kullanımının önüne geçemediklerini anlatan Mutlu, kaçak elektrik kullananları ’insaflı olmaya’ davet etti.

Manipülasyon Nedir   Küresel ısınma Karikatürleri  Türk Bilim Adamı  Liderlik Nedir?    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri  Enformasyon Nedir    Slogan Nedir    Enflasyon Nedir    Nükleer Santraller  Devlet Nedir

Bence ek trafo koyacaginiza kendinize ustun hizmet madalyasi alin onu takin. Bu ne bicim vali yahu?

12 Yorum Var.:

Her Yol Roma dedi ki...

yoruma gerek var mı ki?

http://heryolroma.blogspot.com/2009/01/kaak-elektrik.html

Kadir dedi ki...

Bir vesile ile bir akrabamın yan komşusunun kaçak elektrik kulalndığını anladık ki daha sonraları elektrik saatini aldılar ve bu kişi de saatsiz şekilde kullanmaya devam etti.Ben de telefon ile şikayet ettim zira elektrik faturalarının üzerine kaçak elektrik kullananları ihbar edin gibi bir söz geçiyordu.Telefonla anlaşamayınca tedaşın beyazıttaki bölge müdürlüğüne gittim.Oradakilerle konuştugumda bunu buraya şikayet edemeyecegimi tedaşın avukatları ile görüşmem gerektigi söylendi.Telefon açıp tedaşın avukatları ile görüştüm.Burada da benim şahsi olarak boyle bir şikayette bulunamayacagımı bunu ancak savcılıgın kamu davası açarak bu ihbarın değerlendirilebilecegini falan filan söyledi.Ben o kadar zamanımı harcayıp bununla ugraşmam sonucunda ise sadece bu işi sadece savcının halledebilecegi sözü çok manidar geldi.Hele ki bunu bir avukat söylüyorsa.
Yani o faturalardaki ihbar edin falan tamamen hikaye.

Burada valiyi falan yadırgamamak lazım zira devlet sosyal devlet olunca millet kaçak yapıp devletin hazine arazisini işgal edip bedavadan oturdugu daha dogrusu işgal ettigi toprakları sanki parasını verip almış gibi zaman zaman isyan bayraklarını açabiliyorlar.Buna en belirgin örnegi bu gecekondu kentlerin ileriki zamanlarda dereyatagına konuşlandırılmış olmasından dolayı herhangi bir sel felaketinde "Nerede bu devlet nerede bu millet" gibi feryat figan bagırıp bizim her garibana acıyan Türkiye halkımızın, ee devlette baksın kardeşim bunlara madem bu kadar izin verilmiş diğer hizmetlerde verilsin diye başlayan popülist politikalar zinciri kendisini bu gecekonduların kaçak apartmanlara kadar büyütmekte ve kaçak elektirikten ziyade kendilerine doğalgaz bağlatılacak seviye de bir baskı unsuru oluşturup belediyeleri etkileyebilmektedirler.
İşte yanlışa herhangi bir noktada iken görmezden gelindiği takdirde insanların bunu ne kadar suistimal edebileceğine en iyi örnek bu kaçak yapılaşma ve bununla birlikte gelen kaçak a,b,c ve diğer enstrümanlar.

Unknown dedi ki...

Kaçak elektrik büyük sorun.Normalde vatandaş 100-150 kW kullanılacak iken elektrik kaçak olduğu için ipin ucunu kaçırıp 1000-1500 kW kullanıyor. (ranzaya elektrik verme olayları) Vali aldığı trafoların çıkışına sayaç takıp dağıtımı bölgelere ayırsa. en fazla kaçağın olduğu bölgeler tesbit edilip kolayca takip edilebilir. Kökten sorun dağıtımın ve tahsilatın özelleştirilmesi. Bak özel şirket nasıl önlüyor kaçağı.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

29 12 2008 tarihli elektrik faturasını ödeyemedim.
boğaziçi elektrik dağıtım a.ş den gelen elektrik tüketim borcuna bağlı kesme ihbarnamesi.
sayın tüketici kayıtlarımızın tetkiki neticesinde 06 01 2009 tarihi itibari ile ....64 küsür tl borcunuz bulunmaktadır.gecikme cezaları ile birlikte ödeyiniz.ödenmemesi halinde elektriğiniz kesilerek alacağımızın hukuki yoldan tahsili cihetine gidilecektir.denilmektedir.v.s v.s.
hemen yan komşumda iki ay önce bir faturasını ödememiş beş gün sonra elektriklerini kesmişlerdi.elektrik borcu ve elektrik açma parası ödedikten sonra elektriğe kavuşmuşlardı.bu yaşadıklarını bizimle paylaştıklarında inanın gülmüştük.nerede yaşıyoruz diye.bizim fatura unutulmuş.ödenmemiş.inanın bu ihbarname gelmezse ikinci faturada ödenmediği ortaya çıkardı.
elektrik idaresinde aramadığım yer kalmadı.ödenmeyen bir faturanın sekiz gün sonrasında elektriklerin
z kesilecek ihbarı gelir mi.
elektrikle ilgili kanunlar mı değişti haberimiz yok.insan ikinci faturayı bekler.belki adamın parası yok.ayıp yani.faturayı ödemedin mi keserim demek kolay.faturayı ödemedin mi sekiz gün sonra elektriğimi kesecekleri ni bir yere şikayet edemedim.ona yanıyorum.bu kriz ortamında ülkem elektriksiz kalacak galiba.aklıma geldi.fıkra sevenlerde bu bir site.orada böyle bir fıkra vardı.mumla idare et falan vardı ama o iş başka idi.bizim işimiz de oraya döndü.
özellikle istanbul da yaşayan herkese sesleniyorum.elektrik faturanızı ödeyin.yoksa sekiz gün sonra elektrikleriniz kesilir.açma parasıda sizden çıkar.
yanılmıyorsam erzurum ilinde yoksul bir kadın kocası evi terketmiş aynı zamanda.beştane de çocuğu vardı.kaçak elektrik kullandı diye şu an cezaevinde.sanırım tv nin birinde de görmüştüm.bir yerlerde de kaçak elektriği üstüruplü kullan diyorlar.ben mi yanlış anladım.

Mert Nuhoglu dedi ki...

Çok sevdiğim bir arkadaşım vardır, kaçak elektrik konusu gelince, aklıma o gelir. Bu arkadaş, çok uyanıktır. Kendi menfaatini korumasını çok iyi bilir. Yeri geldiğinde, işi kitabına uydurarak, kanuni olmayan işler yapar. Fakat mesele kaçak elektrik konusuna geldi mi, bir anda tam bir kanun adamı olur. Kürtler, kaçak elektrik kullanıyor, hırsızlık yapıyor, der.
Pek çok kişi, kendisi uyanıklık yaparken, bunu kendisine bir kazanç bilir, hiç vicdanı sızlamaz. Fakat öteki gruptaki insanlar, bir uyanıklık yaptı mı, hemen ahlak ve hukuk kuralları akıllarına gelir.
Sonuç olarak, elektrik de dahil tüm kaçaklar denetimlerle kapatılsın. Fakat özellikle zengin, zeki, uyanık, eğitimli kesimin yaptığı, kitabına uydurma işlemleri denetlensin.

rdynk dedi ki...

cok guzel bir tesbit, levent kırca icin iyi bir skec olurdu bundan :)

rdynk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Dane dedi ki...

Kacak elektrik kullanmanin hirsizliktan farki yok.Sonucta yapilan isin basit tarifi bu.Bunu vali de biliyor TEDAS da biliyor calan da biliyor goz yumanda.Obur taraftan kacak kullananlarin en azindan bir kisminin pasa pasa koylerinde oturup koyunlarini yaylaya cikartip yapagisindan etinden gecimini saglarken devletin zoruyla gecimlerini temin etmeleri imkansiz bir ortama kendi rizalarinin disinda sokulduklari da baska bir gercek.Yaptiklari isi dogru bulmuyorum ama obur taraftanda bu kabahatin tamamini onlarin sirtina yuklemnin de insafsizlik olacagini dusunuyorum

mr. brooks dedi ki...

http://money.cnn.com/2009/01/08/real_estate/thousand_dollar_homes/index.htm

amerikadan ev almak mumkun mu? ben ciddi ciddi dusunebilirim bu haberler dogruysa. firsatci yanimla tanismak istiyorum. :)

1000 dolara bile varmis?
ekonomix'den ya da oralarda takilan birilerinden cevap bekliyorum.

Kadir dedi ki...

Ben de sorayım o zaman. 100.000 USD 'ye amerikada bir yerde ev alsak, ne kadar kira getirisi gelir ?

Serkan Özçalık dedi ki...

Çok yerine bir tespit ve değerlendirme olmuş,hırsızlıktan farlı olmayan bir iş bu

Kadir dedi ki...

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=809007


Akıllı adamı deli diye atmışlar, elektrik davasından.