İmalat Sanayinde Kapasite Kullanım Oranı: Hamdolsun Teget Gecti 3

İmalat sanayinde kapasite kullanım oranı aralık ayında, geçen yılın aynı ayına göre 16,4 puan azaldı ve yüzde 64,7 seviyesinde gerçekleşti.

Kurban Bayramı tatilinin de etkisiyle yaşanan bu şok düşüş ile kapasite kullanım oranı tarihin en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) “İmalat Sanayinde Eğilimler Aralık 2008” sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, 2007 yılı aralık ayında yüzde 81,1 olan üretim değeri ağırlıklı kapasite kullanım oranı, bu yılın Aralık ayında yüzde 64,7 olarak hesaplandı.

Kapasite kullanımı 2008 yılının Ekim ayında yüzde 76,7, Kasım ayında ise yüzde 72,9 düzeyindeydi.


Hisse Yorumları  Marjinal Nedir  Fiyat Kazanç Oranı Nedir?  Fraktal Nedir  Borsa Nasıl Oynanır

Normalde 80'lerde gezen rakam simdi nerelere gelmis, Allahtan teget gecti yoksa ne yapardik bilemiyorum. Kinaye bir tarafa IMF'nin gelmesiyle tekrardan ekonomide dogru adimlar atilmaya baslanacak turunden sozler duymaya basladim. Demek ki maharet Kemal Dervis, IMF, ve Kemal Unakitan da imis. IMF gidince Tayyip sapitti cunku.

3 Yorum Var.:

tekeli71 dedi ki...

sayın ekonommix,

sizin meşhur, yıl sonu değerlendimesini de bir yapsanız diyorum.

önümüzü göremiyoruz.

Mister No dedi ki...

Neden kendi kendimize ülke için doğru olan politikaları uygulayamıyoruz? Siyasette AB , ekonomide IMF olmadan gerilere doğru ilerliyor ülke.Ülkenin toplam refahını ve hürriyetini düşünen temsilciler yok mu?

Unknown dedi ki...

derviş ve IMF gidince yanlız tayyip değil amerika ve bütün avrupa sapıttı. "Türkiyeden ımf gitmiş,kemal gitmiş naaparız şimdi biz deyüp kafalarını duvara vurmuşlar, otomobil üretiminden bankasına neyin bütün şirketler çökü çökü vermiş. Nası olsa olsa tayyip sapıttı dünyayı kara günler bekliyor diye emlak piyasası bile göçüvermiş. Şimdi bekliyorlar ımf yeniden türkiyeye gelince türkiye kurtuluyor biz de kurtulacağız diye manşet atmıştır FT.