Vergi oranlarının ekonomik büyümeye etkisi Nedir?

IEA'dan Richard Wellings, vergi - büyüme ilişkisine ilişkin enteresan saptamaları olan bir yazı yazmış.
Vergiler 1960'larda artırılmasaydı İngiltere'nin şimdikinin iki katı, Fransa'nın ise üç katı daha büyük ekonomilere sahip olabileceğini iddia ediyor ve yüksek vergilerin zenginlerin bir avukat ve muhasebeci ordusu beslemelerine ve yetenekli kişilerin üretken işler yerine bu işleri yapmaya temayül ettiği saptamasını yapıyor.

Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir    Borsa Yorumları    Petrol Fiyatları    Standart Sapma

Bu vesileyle IEA'nın yeni bir blog denemesinden de sizi haberdar edeyim dedim.

Not: IEA ana sayfasında 1 Nisan 2008'den beri İngiltere hükümetinin ne kadar para harcadığını gösteren bir sayaç var. Biz de bu bloga öyle bir şey koyabiliriz belki...



Yazinin linke tiklanarak gorulecek kalan kismi buraya yazilacak.

2 Yorum Var.:

ekşi iktisat dedi ki...

wellings'in linkini verdigi ve iddiasinin dayanak noktasi olan, "living with leviathan" adli kitaptaki analiz maalesef cok dandik. zaten, bir yanlislik oldugu sonuclarin afakiliginden de anlasiliyor. tamam, devlet mudahalesi verimsizlik yaratir. ama oyle sey de olmaz.

Kadir dedi ki...

"Coso Report" a ihtiyacım bulunmaktadır.Siteyi takip eden iç denetçi üyelerimiz varsa ya da bunu bulabilecek birisi varsa bana linki ya da dosyayı frekans@gmail.com adresine yollarlarsa sevinirim.Türkçesi ingilizcesi farketmez, türkçe olursa daha evla olur.