IMKB 25000

IMKB benim tahminlerim dogrultusunda 25000 sinirinin da altina dustu. Bir tahminim daha dogru cikmis oldu. Bundan sonra ne olacak?

Cok sonra!

15 Yorum Var.:

Kadir dedi ki...

http://www.entelektuel.com/imkb.JPG

Altın dolar paritesini gördükçe içim gidiyor.Dolar 1,7315

tekeli71 dedi ki...

ÇOK SONRA DERKEN??????

Unknown dedi ki...

Merhaba, Evet tahmin yaptiniz ama bu sizin tahminiz cercevesinde olmadi. Tamamen supriz gelismelerden dolayi dusen hedge fonlarindan dolayi oldu .!! Sizin hic bir yorumunuzda hedge fonlarindan bahsedilmedi . BUrda sekil yapmaniz ilginc .Eger sizin tahmininiz tutucaksa ki bence daha tutmadi Sizin tahmininiz + Hedge Fonlari etkisiyle borsa 22000 yada 21000 seviyesine kadar inecek . Bence bu imkansiz .Ozaman bende bi tahmin yapayim borsa 60 binlere cikicak .. ohh ne guzel rast gele,, cikarsa gelip burda havami atarim ...

Unknown dedi ki...

Sn ekonomix daha önce yapmış olduğunuz yorumlardan, borsalar düşse düşse % 25 daha düşer daha sonra yükselişe geçecektir ,tl ye uzun vadede yatırım yapanlar kazanır gibi açıklamalarınızdan çıkardığım izlenim düşüşün sonlarında olduğumuzdur ...

Saygılar...

Editor dedi ki...

Sayin Bluehat,

9 Ekim tarihinde yazdigim yazida aynen soyle diyorum: "Bugun borsa 31000'de ve biz 25000'e dusecek tahmini yapiyoruz. Bunun da en gec 3 ay icerisinde gerceklesecegini dusunuyorum."

Tahminin neresi yanlis belirtebilirseniz iyi olur.

Tahmin konusunda yarismaya istekliyseniz simdiye kadar neredeydeniz, daha 2-3 hafta once bir yarisma yapmistik zaten. Sizin guzel hatiriniz icin bir yarisma daha baslatalim. Bu ayin sonuna kadar IMKB endeksi 22500'un altini gorecek mi? Dikkat edin hem zaman hem de rakam var tahminin icinde (ayni daha once yaptigim gibi). Buyrun yapin tahmininizi.


Sayin Polat,

Izleniminizde yanilmiyorsunuz, benim borsalar hakkindaki gorusum olumluya donmeye basliyor. Ama bu borsalar dip noktasi gordu, bundan sonra cikisa gececektir anlamina gelmez. Yukaridaki arkadas tahminini yapsin, ben de ondan sonra goruslerimi aciklarim.

Ekonomix

Kadir dedi ki...

google da ekonomitürk yazınca ilk sırada bu sayfa gelip alt başlıklarda kurlar ne zaman patlar gözüküyor.orada vizyoner isimli arkadaşı tebrik etmek lazım açıkçası.

http://ekonomiturk.blogspot.com/2008/06/kurlar-ne-zaman-patlar.html

sayfasında ;

vizyoner soyle diyor...
USDYTL ve EURUSD kapışmasını izlemek fikir verebilir. YTL yüksek faiz evet ama Avro da geri kalmıyor.
Bana göre eurusd paritesi yukarı trendini sürdürdükçe biz de yüksek faizle para çekmeye devam edeceğiz.Operasyon devam eder.
Parite beklentim 1.75ler iken YTL değer kaybı beklemiyorum.
2009 2.yarısında, belki, değer kaybı başlayabilir.Buna sebep de ekonominin dibi görmüş olması olacaktır.

Cumartesi, Haziran 21, 2008 5:56:00 PM

21 haziranda demiş. 21 haziran cumartesi olması lazım, 20 haziran kurlarına bakıyoruz.

USD/TRY 1 ABD DOLARI 1.2166 1.2225 1.2157 1.2243

1,21 .

vizyonere selam.

Adsız dedi ki...

Konuyla ilgisi yok ama bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.
Patron;
Borsa-kur analizlerinin havada uçuştuğu böyle güzel bir sitede, sağ yanda bulunan gelirlerimiz-bağışlar bölümündeki ortalama 10 .-YTL'lik miktarlar hiç yakışmıyor.
Benim tavsiyem TEGV'na site yazar ve yorumcularının öncülük edebileceği bir bağış kampanyasının başlatılması.
Arz ederim.

Unknown dedi ki...

Sn ekonomix
2001 yılında 2000 den 7000 lere gelen endex düşüş oranı, aşağı yukarı 22500 lere geliyor 2001 de bankacılık krizi geçirmiş ülke ancak o kadar düşüyorsa 22500 den aşağı görmez diye düşünüyorum yanılıyoda olabilirim dökmek için bir kaç gün gösterirler belki, iyi hisselerin yüzde 60-70 ini elinde tutan yabancının satmak için o kadar da istekli olduğunu sanmıyorum artık...

Saygılar

Hüseyin MEÇO dedi ki...

şöyle bir tahmin yürütmek istiyorum.yeni dünya parası ile ilgili.dolar sterlin euro yen baş harflerinden oluşmaktadır.dsey .2 dolar 1 dsey gibi birde diğer tüm ülkeler için gsmh neyse 1 dsey e katılımları sağlanır.

Junior dedi ki...

Huseyin bey, ben de acilimini yapayim DSEY'in: Deleveraged and Subsidized Economic Yield. Obur tarafta gecer mi bu sizce. Malum omrumuz kisa?

Uğur UYGUR dedi ki...

Şimdi benim yazım burada biraz garip duracak ama sonuçta herkesin hatta tüm insanlığın merak ettiği konu bu. Endeks bu sularda dolaşırken borsaya bir miktar para yatırsam, 2'ye katlamam ne kadar sürer. :) Bu soruya doğru cevap verebilen herhalde ya medyumdur, yada borsayı satınalacak kadar parası olan bir milyarder. :) Şaka bir yana, bizi gerçekten zor günler bekliyor. Borsaya falan daha fazla bulaşmamak en iyisi...

Unknown dedi ki...

Selam , borsa konusunda tahmin yapacak kadar ekonomik verilere hakim degil oldugumu belirtmek isterim. Tahminleriniz hakkinda yaptigim yorumlar gorulebilen acik net yorumlardir .

Dunya genelinde kriz suan 1 tur dunyayi batidan doguya dogru donmustur . Ben onumuzdeki hafta borsa 22 binleri gorecegini dusunuyorum . Bugunde beklenen oldu ve Japonyadada kiriz etkileri yasandi artik top yine Amerikaya gecti . Amerika cevap veremezse yeni bir dusus dalgasinin batidan doguya dogru yayilacagini dusunuyorum . iyi gelecek bir cevap Borsayi birdahaki ay baslarinda 27 binlere tasiyabilir.

Bu arada kimseyle yarisacak kadar iddeali olmadigimi belirtmek isterim.

Unknown dedi ki...

Ek olarak siz neden tahmininizin onunnu acik birakiyorsunuz, yarisma teklif ediyorsunuz ama siz soruyla basliyorsunuz . Tahmininizi netlestirirmisniz . ''Bu ayin sonuna kadar IMKB endeksi 22500'un altini gorecek mi? '' bu bir soru ama sizden ...

Editor dedi ki...

Sayin bluehat,

Biz burada ciddi ciddi tahmin yapiyoruz derken kastettigimiz sey "rakam ve zaman" vererek tahmin yapmaktir. Isler iyi giderse borsa suraya yukselir, yok kotu giderse suraya duser turunden tahminlerden bahsetmiyoruz.

Bundan 2 hafta once "borsa 3 ay icerisinde 25000'in altini gorecektir" demisim. Bunun esnetecek kivirtacak bir tarafi yok. Uc ay icerisinde borsa ya 25000'in altina dusecek ya da dusmeyecek. Duserse tahmin dogru cikmis olacak, dusmezse tahmin yanlis cikmis olacak. Bilmem anlatabildim mi?

siz kalkip bana "Amerika cevap vereMEZSE yeni bir dusus dalgasinin batidan doguya dogru yayilacagini dusunuyorum . iyi gelecek bir cevap Borsayi birdahaki ay baslarinda 27 binlere tasiYABILIR." diyerek tahmin yaptiginizi zannediyorsunuz. Bir kez daha soyleyeyim. Biz burada tahmin yarismasi yaptigimiz zaman "sartli" tahmin kabul etmiyoruz. Zaman ve rakam vereceksiniz.

Sirf elestirmek icin elestiriyorsunuz, onu da elinize yuzunuze bulastiriyorsunuz. Elestirecekseniz Polat'in dedigi gibi "borsa dusse dusse en fazla %25 daha duser" lafimi elestirin.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

junior arkadaşım dünya ile ilgili herşey dünyada kalmaktadır.yalnız şöyle bir gerçek var ücretim bu ay dolar bazında % 40 düşecek önemli değil diyeceklere başka türlü anlatmak isterim.birden yüzde 40 ihtiyarladık.