Yeni yazarlarimiza gol pozisyonu

Ekonomix'in verdigi linkten:

Erdoğan, şöyle konuştu: "Türk ekonomisi bugün devasa küresel krizlerle baş edecek bir yapıya kavuşmuştur. İşte Amerika’da bir mortgage olayı ama biz de bir TOKİ bizim burada adeta sigortamız olmuş ve olumsuz bir etkilenme Türkiye’de görülmemiştir."

Yeni yazarlarimizdan Junior henuz daha oy kullanmadigima dikkat cekip duruyor. Halep oradaysa arsin burada. Meydan sizin. Basbakanin ortasina voleyi kim cakacak?

4 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

Barış,

Gerçi sorunun muhatabı değilim ama 'Mortgage bir olay değildir, başbakan yanılıyor' desem herhalde tutturmuş olmam.

T'Pol dedi ki...

Başbakan her zamanki gibi veciz(!) konuşmuş. Bence başbakan TOKİ konusunu bir "know-how transferi" olarak düşünüp, pazarlamalı. Nasılsa herşeyi pazarlamaya meraklı ya!

Adsız dedi ki...

Barış;
Başbakanın cümlesi hem kural hem de anlam olarak devrik bir cümle.Şimdi biz bu cümleyi nasıl algılayıp yorumlayalım.Toki bizim sigortamız olmuş ve olumsuz bir etkilenme görülmemiştir diyor.

Ben bu cümleden konut hamlesinin ABD'den daha başarılı oldu ve TOKİ sayesinde Amerikadaki gibi bir kriz yaşamadık şeklinde anlıyorum.

Junior da olayı çok güzel analiz etmiş ancak kriz yaşanmadı beyanını ''TOKİ sayesinde yaşanmakta olan krizden etkilenmedik'' şeklinde algılamış.

Hangisi doğrudur ona göre yazalım.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

ülkemizde toki veya banka yolu ile tut sat krizi hiçbir zaman çıkmaz.tabi işsizlik olmadığı sürece.abd de yaşanan tut sat olayı çok fazla farklı adamlar maşallah cin gibiler vay canına denilebilir.bizim tut sat çok fazla sade.bizim krizlerimiz bize akan para kesildikten sonra başlar yoksa kriz olmaz.çok doğru