10 Yazı - rdynk

Evet sayılı gun cabuk gecermis. 15 temmuzda başlamışız serüvene, 2 ay içerisinde 14 yazı yazmışız. Aradaki iş gezileri ve tatille birlikte düşünüldüğünde fena bir sayı değil, tabi önemli olan sayı değil içerik ve buna da siz karar vereceksiniz. Zaten aslında mesele yazmak yada yazmamak da değil yeni bir şeyler öğrenmek, tartışmak, düşünmek...Bu vesileyle tüm Ekonomiturk camiasına tesekkur ederim.

Aşağıda 10 yazıyı listeledim. (Not: Bütün yazılarıma anahtar kelimedeki rdynk'yı tıklayarak ulaşabilirsiniz.)

1. İstatistik, Uras ve Sanayisiz Büyüme: Güngör Uras'ın Sanayisiz Büyüme yazısına cevaptı. Bana da geometrik ortalama yoluyla buyumeye bakmayı öğretti.

2. Gelecek Olan (Kriz)le İlgili Düşüncelerim: Beklenen "Kriz"in bir kriz değil %1-2'lik büyümeye sahip bir resesyon dönemi olacagını savundugum yazının ilkiydi. 2001 sonrası Türk ekonomi tarihinde yeni bir dönemi simgeliyordu. Ve iki temel neden negatif büyümenin önüne geçebilirdi. Bu yazıda 1.ci nedeni:Kamu Maliyesini inceledik.

3. Gelecek Olan (Kriz)le İlgili Düşüncelerim (II): Üstteki yazının devamı. İkinci neden olan "Enflasyon Hedeflemesi, Dalgalı Kur ve Bağımsız TCMB" faktörlerini inceledik.

4. Mezara girsen askerden kaçamazsın! : Askerliğin meslek olması gerektiğini savunduğum yazıydı.

5. Para Arzı&Enflasyon: temel ve basit bir gerçek :“Şu gürültüyü işitiyor musunuz? Onu kesin!”

6. Petrol&Eşek: temel ve basit gerçekler : Hoş bir yazı oldu bence :) ne diyim.

7. The Real Face of Ergenekon !!! : Görmeye hazır mısınız?

8. Ekonomi Yavaşlıyor mu?: İşgünü etkisi ile ekonomik büyüme arasındaki literatüre bir katkı da bizden. Sonuc: Ekonomi yavaşlıyor!

9. The New Concept Car from J : Böyle bir habere sahip olmak icin ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmalıyız :) Hepsi Bu.

10. Bakış Açısı Farkı (Cari Açık): Ege Cansen&Mehmet Altan : Cari açık sistemiktir, yüksek faiz, düşük kur!

0 Yorum Var.: