Citigroup Meselesi

Hatirlarsaniz bundan 3 ay once Citigroup hisseleri hakkinda Guncel Analiz blogundan Balan ile bir polemigimiz olmustu. O zaman su sozleri soylemistik:

Guncel Analiz blogundan Balan da cahil cesareti gostererek grafiklerden Citigroup'un dip calismasi yaptigini kesfetmis ve $33.75 civarindan kagida girmis; anladigim kadariyla da yatirim suresini 1 ay olarak belirlemis. Kendisine oncelikle bol sans diliyoruz, zira ihtiyaci olacak. ...Citigroup subprime olayindan dolayi cok para kaybetti, hatta soylentilere gore $15 milyar daha zarar aciklayacaklarmis. CEO'larini kovdular, isler yolunda gitmiyor. Ustune ustluk ekonomi de yavaslayacak, hatta resesyona girecek beklentileri var. Simdi tahmin etmeniz gereken sey, Citigroup'un daha ne kadar zarar aciklayacagi ve ekonominin resesyona girip girmeyecegi. Bu sorunun cevabini biliyorsaniz karli cikarsiniz, cevabini yanlis biliyorsaniz zarar edersiniz, cevabini bilmeden Balan gibi baliklama atliyorsaniz sansiniz %50-%50.

Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir    Borsa Yorumları    Petrol Fiyatları    Standart Sapma

Bu yazimiz uzerine Balan su yaziyi yazdi. Yazida "Citi 3 gündür piyasanın tüm şiddetiyle bozulduğu bir ortamda 31,00 seviyesindeki direnci bana citi hissesinde pozsiyon artırma hevesi getirdi" seklinde ifadelerde bulundu. Yazisinin sonunda da 4 arkadas toplam $40000'lik alim yaptiklarini, benden de zararlarini hesaplamalarini rica etmis.

Daha sonra Araplar Citigroup'tan convertible stock alinca "Piyasada bizden baska cahillerde varmis" ve "Bakalim bu cahil kim?" baslikli iki yazi daha yazildi. Arkadaslar bu islemlerin kendilerini destekledigini dusunuyorlardi ama biz bu yaziya yazdigimiz yorumda bu islemlerin Citigroup'un ne kadar zor durumda oldugunu gosterdigin belirtmistik.

Aradan 3 ay gecti, aciklanan haberler bizim beklentilerimizde yanilmadigimizi ortaya koydu. Ote yandan (uzulerek soyluyorum ki) bugun itibariyle Balan'in portfoyunun zararlari asagi yukari $11000 civarinda gerceklesti. Maalesef artik kendisi Guncel Analiz blogunda da yazmiyor. Umarim gaza gelip $31'dan daha fazla hisse almamis olsun. Bugun hisseler $24 civarinda seyrediyor.


Bundan sonra bizimle polemige girmek isteyenlerden en az 6 aylik yazi gecmisi bekledigimizi belirtelim. Oyle atip atip ortadan kaybolmak yok.

0 Yorum Var.: