Vaooov... İşte işsizliğe kesin çözüm

Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, seçime hazırlanan partilerin işsizlikle mücadelede nasıl bir politika izleyeceklerini açıklamamalarına kızmış ve çözüm için kendisi somut bir öneri getirmiş. Aha bakınız burada. Sunduğu çözüm önerisi de devletin yeniden kamu işletmeciliğine soyunması. Mutlu, "Bizim gibi az gelişmiş ülkelerde devlet fabrika da kurar; çorap da, don da, fanila da, basma da üretir! Eğer bunu özel sektör yapmıyorsa, birileri yapmak zorundadır çünkü..." diyor.

Manipülasyon Nedir  Borsa Nedir  Hisse Senedi Nedir  Kırmızı Başlıklı Kızın Hikayesi  IMF Nedir    Ekonomi Nedir    Kalite Nedir

Vay be!... Bu neden bizim aklımıza gelmemişti. Evet, evet işsizliğin kesin çözümü bu! Devlet yeniden çorap, don, fanila ve basma fabrikaları kursun. İşsiz vatandaşlarımızı bu fabrikalara doldursun.

Yalnız bu noktada insanın aklına bazı münafıkça sorular da gelmiyor değil. O fabrikalarda üretilen çorap, don, fanila ve basmaları kim alacak? Ülkede çorap, don, fanila ve basma talebinde bir artış olsa zaten özel sektör bu fabrikaları kurmaz mıydı? Özel sektör bu tür fabrikaları kuracak sermaye birikimine ve teknolojiye sahip değil mi?

Aman canım, karıştırmayın şimdi işin orasını... Yoksa siz üretim ekonomisine inanmıyor musunuz? Üretimden önce tüketimin yani üretilecek ürünlere olan talebin gelmesi gerektiğini düşünen münafıklardan mısınız yoksa? Biz hele bir fabrikaları kurup üretime geçelim de daha sonra halkın çorap, don, fanila ve basma kullanımını iki katına çıkarmasını mecbur tutacak bir yasa da çıkarırız. Daha olmadı üretim fazlası çorap, don, fanila ve basmaları devlet alır olur biter. Devlet bu parayı nereden mi bulacak? O zaman bütçe açığı ne mi olacak? Siz de amma soru sordunuz ha... Bu sıcakta hiç uğraşamam bunlarla... Herşeyi bu kadar kurcalamayınız. Azıcık da tecrübemize güveniniz.

7 Yorum Var.:

Aaron dedi ki...

devletçiliğin özellikle bizim gibi gelişmemiş ülkelerde uygulanması çok saçmadır. denetim mekanızmasının olmadığı, partizanlığın had safhaya çıktığı yerlerde butür girişimler bütçe açığı ve görev zararı üretmekten başka bir işe yaramaz. üstelik aynı yatırımı yapmak isteyen özel sektörü de baltalar. son zamanlarda bukadar saçma yorum okumamıştım.
Bence Mustafa Mutlu'nun yorumu kadar altına yazılan yorumlar çok cahilce :(

T'Pol dedi ki...

Yaziyi okudum. Sonra da vatandaslarin yorumlarini. Fenalastim, limon kolonyasi bulmaya gidiyorum... Of ki of...

mr. brooks dedi ki...

"Ama gün “Kral çıplak” deme günüdür:
Bu yüzden; evet, bizim gibi az gelişmiş ülkelerde devlet fabrika da kurar; çorap da, don da, fanila da, basma da üretir!"

demiş Mustafa Mutlu.
sanırım kral çıplak kalmasın diye don üretelim diyor.
Daha mantıklı bir açıklama getiremiyorum... (siz de çarpıtmayın canım, adam iyi niyetli)

mr. brooks dedi ki...

kral kim onu anlamadim ama.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

herkes bisey anlamis bende amcamin bu yazdigindan sunu cikarttim..Dedigi gibi don gomlekle degil ama devletin verdigi tesviklerin,almadigi verginin,biraktigi arsanin vs.aslinda bir ise yaramadigini issizligin inmesinde rolu olmadigini ve bunun isinde tekrar devletin bunun basina gecmesini carki kendi cevirmesini istiyor HERHALDE..anayasadan daha beter yazmis nereye ceksen oraya gidiyor ahh mustafa amca su sicaktada zaten giyilmiyo don atlet sende...

Dane dedi ki...

Bu adamı ayrana doğrasan cacık olmaz.

soner dedi ki...

Şöyle de yapılamaz mı sayın mutlu. Teknolojik gelişmeler verimlilik artışını getirdi, yasaklayalım teknoloji ithalini (zaten biz mi üretiyoruz teknolojiyi paralarımız yabancılara gidiyor, utanmadan o paralarla gelip bizim işletmelerimizi alıyorlar bi de olcak gibi değil:)) işgücüne olan ihtiyaç artsın, yoğun işgücü kullanarak işsizlik problemini ortadan kaldıralım. Çin'de böyle yapmıyor mu diye yazıyı güçlendireyim:). Böylelikle ithalatımızı da azaltmış oluruz, iyi de cari açıkta azalırsa kriz çığırkanları ne yapacak bu kötü oldu işte bunu yazının başında düşünmemiştim:) Güzel ülkem bilgiye ne kadar muhtaç..