Mesut Yılmaz Sanik

Politika yazılarına devam ediyoruz. Eski başbakanlardan, ya da daha doğru ifade ile başbakan eskilerinden Mesut Yılmaz yeniden gazete sayfalarını süslemeye başladı. Radikal gazetesinden Muhammet Kaçar Mesut Yılmaz'ı tutabilene aşkolsun! demiş. Haberin giriş cümlesi de şöyle:
"Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Meclis'e girdiği takdirde DP ile Anavatan Partisi'ni bir araya getireceğini, bu olmadığı takdirde yeni parti kuracağını söyledi."

Bütçe Nedir    iktisat Nedir    Borsa Yorumları    Kredi Faiz Oranları    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri

Bence sadece yeni parti kurmak yetmez, memleketin iyiliği ve hayrı için Mesut Yılmaz bir süreliğine başbakan yapılmalıdır. Neden mi?

Hatırlarsanız Mesut Yılmaz Yüce Divan'da yargılanmış "görevi kötüye kullanma" suçunu işlediği mahkeme tarafından tespit edilmişti. Kendisi her ne kadar aklandım, beraat ettim havalarında olsa da, mahkeme davayı ertelemişti. Ortada bir aklanma değil af söz konusu idi. (Bilin bakalım bu affı kim çıkarmıştı?) Yüce Divan'ın kararı özet olarak 5 yıl içerisinde aynı suçu tekrar işlememe şartı ile davanın ertelenmesi şeklinde idi.
Bence Mesut Yılmaz bir süreliğine başbakan yapılarak kendisine bu fırsat, yani aynı suçu tekrar işleme fırsatı, tanınmalıdır. Yoksa dava zaman aşımından düşecek.

Haksız mıyım?

3 Yorum Var.:

T'Pol dedi ki...

Iyi Fikir bence de...

Ortalik o kadar bos ki, herkes at kosturabiliyor. Zira iyi niyetli, derdi gercekten memlekete katkida bulunmak olabilecek insanlar a. garabetlerle dolu politika arenasina girmek istemiyor, b. bunu yapacak paralari yok, c. parayi verecek birilerini bulsalar, onlarin kolesi olmak onursuz birsey olur, d. duzgun adam bu memlekette sevilmez, e. hepsi.

demir dedi ki...

kesinlikle on numara bir fikir.yani bir yerde onu hapse girmeye mecbur bırakacağız çünkü görevi kötüye kullanmadan yapamaz:)dahice,çok dahice...

evdeki ses dedi ki...

tansu çiller olmassa olmaz.. bana 90ları hatırlatan ne varsa geri dönsün..arif susam,refah yol, halil bezmen, civangeyt,özer uçuran çiller,anasol-d jitem, müslüm gündüz... bir de gerçek bir darbe yapıp süleyman demireli başa geçirsinler, mutluluğa gark olayım.