Basin'da Ekonomi Bloglari

Vatan Gazetesini de cikaran grubun ekonomi ve borsa dergisi olan Tekborsa bu hafta ekonomi bloglari uzerine 3 sayfalik bir haber yapmis. Maalesef websitelerine yazilari koymuyorlar, o yuzden bu yaziya ulasmak icin dergiyi almak zorundasiniz. Blogun sozcusu olarak bir tanidigimin ismini ve resmini kullandim (evet, hic bir ucret odemedim yine. Tek sart olarak blogda bu durumdan bahsetmemi istedi ama). Kimligimi ogrenmek isteyen okuyucularimiz hala 490 YTL'lik bagisi TEGV'e yapmak durumundalar maalesef.

Bütçe Nedir    iktisat Nedir    Borsa Yorumları    Kredi Faiz Oranları    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri

Isin esprisi bir yana, kimligimi niye aciklamamayi sectigimi aciklayayim:
1. Turkiye'de bir suru manyak insan var. Yazdiklarimizi begenmeyen bir tane kose yazari tutup bizi mahkemeye verip bir suru gereksiz bas agrisi yaratma yolunu secebilir.

2.Yazdiklarimizi begenmeyen kraldan cok kralci bir savci Turk ordusuna, Turkluge, vatana, ota bo.a muhalefet kanununa muhalefetten 20-50 yil arasinda agirlastirilmis hapis cezasi istemiyle dava acabilir. Turkiye netice ifade ozgurlugu olan bir ulke degil (ama istediginizi dusunmekte ozgursunuz!!!)

3. Belli mi olur, yarin bir gun politikaya atilmayi istersiniz veya medyada yazar olma durumunuz olabilir. Eski yazilariniz aleyhinizde delil olarak kullanilip insanlar ekmeginizle oynayabilirler. Niye? Gecmiste vicdaninizin sesini dinleyip dogrulari bir blogda anlatmayi sectiginiz icin.

4. Kimligim gercekten de bilmek isteyenler icin degeri olmayan bir bilgi. Bundan 3 ay once Asaf Akat ile atisirken kimligimi gizlememden sikayet ediyordu. Ben de kendisine "madem ogrenmek istiyorsun, bastir parayi al bilgiyi" dedim. Bir ekonomiste bundan daha iyi bir cevap veremezsiniz. Adam aninda marjinal cost marjinal fayda analizi yapti ve neticede TEGV'e 0 YTL, evet yanlis okumadiniz, sifir YTL bagis yapti. Demek ki laf olsun torba dolsun diye mizmizlaniyormus ismimi gizlememden.

5. En onemli nedenlerden bir tanesi bu. Turkiye'de manyak mi yok demistim. Bir kez daha diyeyim, manyagin biri cikar vurur adami. Turkiye adam gibi adamlarin yasadigi bir ulke olsaydi, biz de adam gibi cikar gercek ismimizi kullanarak yazi yazardik.

Savcilar ulkeyi pisletenler yerine ulkeyi temizleye calisanlarla mucadele ettigi muddetce biz de "takma" isimlerle "esasli" yazilar yazmaya devam edecegiz. Saygilarimla,

Sari Cizmeli Memmed Aga

6 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

"Turkiye adam gibi adamlarin yasadigi bir ulke olsaydi, biz de adam gibi cikar gercek ismimizi kullanarak yazi yazardik."
Bingo!
Çizginizi devam ettirin arkanızdayız.(ama kaçabiliriz partisi darbeye maruz kalmış seçmenler gibi). Kimliğinizi gizleme nedenleriniz anlaşılır. Demek ki Asaf Savaş'in sizin kimliğinizi öğrenmeye biçtiği değer 0 ytl miş. Bu gizli kimlikle bir nevi V for Vendetta'nın kapitalist olanındansınız :)

Kansoy dedi ki...

bizde öğrenemedik :) söyleyecem demiştiniz ama.

T'Pol dedi ki...

IP adresinizden iz surup size ulasamazlar mi? sade vatandasi kastetmiyorum, derin devlet filan o tipleri kastetdiyorum:)

T'Pol

ekoturka dedi ki...

Sevgili Ekonomix ve diğer "blogger"lar,

İstediğimiz kadar saklanabiliriz. Ancak, kişilik haklarına saldırı niteliğinde bir yazıdan dolayı izimizi rahatça bulabilirler, hakkımızda dava açabilirler.
Neymiş: Kişilik haklarına saygılı olacağız.
Saklanmanın diğer faydalarını düşünmek daha yararlıdır !

T'Pol dedi ki...

Sn. Ecoturca,

Bir Internet cafe'ye gidip, yahoo'dan anonim bir adres alir ve her seferinde baska bir internet cafe'den giris yapip, yazi yazarsaniz dilediginizi soyleme ozgurlugunuz olur ama tabii yorucu bir is. Internet Cafelerde kimlik sorulmuyor. En azindan tatildeyken benim kullandiklarimda sorulmadigini gormustum. Yine de kisilik haklarina saygili olmak iyi birsey tabii:))

T'Pol

Adsız dedi ki...

game theory:
hemen bir varsayım:ben ekonomixin kimliğini bilen biriyim.Ekonomixin istediği paranın yarısına bu bilgiyi paylaşabilirim.
Peki bu durumda Acaba ekonomix nasıl bir hamle yapmalıki benim gibi iğrenç bir adamdan kurtulsun?