AKP'nin oy oranı Ne Kadardir? Yuzde 15 midir?

AKP, 2002 seçimlerinde geçerli oyların yüzde 34'ünü almıştı. Fakat bazıları (bir, iki) AKP'nin oy oranının yüzde 25 olduğunu yazıp duruyorlar. Bunu da AKP'nin aldığı oy sayısını, sandığa gitsin gitmesin, toplam seçmen sayısına bölerek hesaplıyorlar. Yanlış yapıyorlar.

EFT Nedir?  Faşizm nedir?  Özel Üniversiteler  Devlet Üniversiteleri  Türk Bilim Adamı

Yayın hayatımıza bu önemli konuya açıklık getirerek başlıyoruz. Bizim hesaplarımıza göre AKP'nin 2002 seçimlerindeki oy oranı yüzde 15'tir. Bunu AKP'nin seçimde aldığı oy sayısını (10.8 milyon) 2002 yılı nüfusuna (69.3 milyon) bölerek hesapladık. Demokratik bir ülkede herkes eşit olduğu için, oy kullanma hakkı olmayanlar (18 yaş altı nüfus) ile oy kullanma hakkı olup da sandığa gitmeyenler arasında bizce bir fark yoktur. Dolayısıyla doğru hesap da budur. Halkın yüzde 15'inin oyuyla geri kalan yüzde 85'e hükmetmeye çalışan AKP'yi şiddetle kınıyoruz!...

8 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

evet size katılıyorum

hatta şimdi nufus 73 mil civarı

aldığı oy oranı daha da düşmüştür....

hıhı hıııı

Adsız dedi ki...

Çok saçma olmuş. Nasıl bu kadar insafsız olabiliyorsunuz.

birisi dedi ki...

efendim yenisiniz hemen yardımcı olayım. bizim halk ironiden anlayanlar ile sadece her-boku-bilenlerden oluşur. yukarıdaki yorum da onun getirisi sanırım.

hoşgeldiniz.

ahmet dedi ki...

Aslında henüz doğmamış olanları da hesaba katmalı. Oylamaya katılamayacaklarına göre reddetmiş sayılırlar. AKP'nin oy oranı kaba bir hesapla %0 olarak hesaplanabilir. Bu oranla bırakın cumhurbaşkanını seçmeyi tuvalete gitmeye bile hakları yok.

Adsız dedi ki...

Koyunları ve sığırları da dahil edersek bir 70-80 milyon da onlar çıkar heralde.dolasıyla yüzde 15, yüzde 7 ye kadar düşebilir. (çok üşengecim koyun ve sığır istatistiklerine bakmadım). Koyunları ve diğer hayvanların canı yok mu.
Parantez( AKP oy kullanan seçmenin yüzde 34 nün oyuyla meclisin üçte ikisine yakın bir sandalye kazanmıştır( ceylan derili koltuk). Bu durum kurallara uygun ve meşrudur, fakat adil değildir. )

ekodok dedi ki...

Sayın mky, valla lafı ağzımdan almışsınız ve de çok iyi yapmışsınız. Ben de ikinci anonime bu yazıda ironi yaptığımı nasıl anlatacağım diye düşünüp duruyordum. Bir şey değil de Ekonomix'ten "Ulan ne biçim ironi yapıyorsun, kimse anlamıyor" diye azar işitip daha ilk günden işten kovulacağım diye korkmuştum.

Deniz Bey, sizin buradaki yazınıza da cevap olacak bir yazıyı Bekir Coşkun ile ilgili yazının yorum kısmına az önce yazmıştım. Şimdi onları bir de burada tekrarlamayayım. En iyisi siz gidip oraya bakın.

Adsız dedi ki...

tamam hepsini de yazmayın ama şunu da yazmamışsınız ayıp olmuş; "o %0-15 arasında tahmin edilen oyları da göbeğini kaşıyan adamlar vermiştir, zinhar geçersizdir, onların oy verme işlemlerini de kontrol edemediğimizden, yanıltıcı rakamlar çıkabiliyor. adı geçen partinin aslında oyu moyu yoktur. düzeltirim..." diyebilirdiniz mesela.

Unknown dedi ki...

bu işlemler diğer partilere uygulandığında 0,0001234175... gibi bir sayı oluştuğu için heralde onları yazmamış arkadaş..