2006'da GNP (GSMH) %6.0, GDP (GSYH) % 6.1 büyümüş

Bundan iki hafta önce ekonominin (GDP) 2006'da yüzde 6 büyüyeceği tahminimizi yazmıştık. Ekonomi ise yüzde 6.1 oranında büyümüş. Bu ufak yanılgı için okuyucularımızdan özür dileriz.

Tahminimizin geri kalan kısmı için beklemedeyiz.

Bu arada resesyon geliyor. Cari açık çok kötü fena.

Liderlik Nedir?   Küresel ısınma Nedir  Komünist Nedir  Komünizm nedir?  Kapitalizm Kapitalist nedir

Suyundan da.....

7 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Biz sizin yazilarinizi okuyor, size guveniyoruz, boyle bir hata bir daha yapmayin bakayim...:))

Adsız dedi ki...

altıyı bir farkla kaçırmışsınız. :)

Adsız dedi ki...

İhracat rakamalarıda felaket artmış...Tüh tüh tüh

Adsız dedi ki...

cari acik 30 milyar 5 milyari faiz kaldi 25 milyar. milli gelir 400 milyar. bol 25i 400e. iste cari acik iste buyumenin kaynagi.

bugun kelli fesli bir amca cikip ciddi ciddi bu aciklamayi yapabiliyor cnbc-e ekranlarinda. bu konusma da bana bir kumanda ve tv'ye maloluyordu azkalsin ki kendimi tutup kumandayi degil yastigi firlattim adamin suratina.

Adsız dedi ki...

benim yorumum onceden Domestic Demand tarafindan desteklenen buyumemiz goruluyor ki artik domestic ve foreign demandin daha dengeli bir dagilimla destekledigi bir phase'e gecis yapmis. bu gelisme ekonominin dis soklara karsi kirilganligi arttirsa da olmasi gereken ve saglikli bir gelismedir.

tersaci dedi ki...

junior Altug Karamenderes'ten bahsediyor sanırım. Ben de gülme krizine girmiştim bu yorumu duyunca... Goruntuler youtube'a dusse de seyretsek yeniden... (Kanal CNBC-E, Saat 14.00-15.00 arası...)

Adsız dedi ki...

yeter artık kahramana gerek yok (70 yasindaki dedemizden, sanayicimize kahraman ariyoruz da)bakın iktisat bilimini biraz isletince neler oluyor! enflasyon kotu bisey, MB bagimsiz olmalı, arz yonlu politikalar NAIRU'yu dusurur, sıkı maliye politikası en guzel sey, kısa doneme degil uzun doneme bakmalıyız ki ortalama anda max. fayda yapalım, girisimci iyi bir sey, siyasetci kurtarıcı degildir, kurtarıcı olan bilimsel dusunme ve calismaktır.
son soz, Turk once calis ki guvenesin... ancak guvendiginde ovunebilirsin :)