En Son Tahminler

Yaklaşık iki hafta sonra 2006 yılına ait dördüncü çeyrek ve yıllık GSYH büyüme rakamları açıklanacak. Şu sıralar herkes mızrakları sivriltip kılıçları yağlıyorlar. Biz peşin peşin tahminimizi yapalım:

1. Büyüme rakamları yüksek gelirse, bir de revizyonlar yüksek olursa ortalığı "bu rakamlar gerçekçi mi?", "TÜİK rakamlarla oynuyor" yaygarası kaplayacak.

Manipülasyon Nedir  Borsa Nedir  Hisse Senedi Nedir  Kırmızı Başlıklı Kızın Hikayesi  IMF Nedir    Ekonomi Nedir    Kalite Nedir

2. Büyüme rakamları düşük gelirse o zaman da "yandık, bittik, resesyon geliyor, ölüyoruz, fakirleştik, kriz kapıda" edebiyatı başlayacak.

Şimdiden uyaralım dedik. Sizce hangisi olacak?

Benim 2006'da yıllık yüzde 6 büyüme bekliyorum. (Bu rakam tahmini tutmazsa dalga geçmeyin ama!) Ama basın hakkındaki tahminimin tutma olasılığı daha yüksek.

1 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

3. ceyrek kimsenin beklemedigi kadar dusuk gelmisti. Ama son ceyrekten bugune kadar gelen datalar ozellikle sanayinin buyumeyi surdurdugu yonunde sinyal veriyor. Construction falan yavasladi deniyor ama onun buyumeyi olumsuz etkilemesi icin substantial bi decline yasamasi gerekiyor GDPdeki agirligini gozonune aldigimizda, ki oyle bi durumda gozukmuyor. Tahmininiz benim beklentimin tavani, sahsen. Sen kac diyorsun derseniz, 5.2 diyerek 100 kagit koyuyorum:)