Ekonomix Kimdir

Ekonomix kimdir diye merak edenler icin kimligimi acikliyorum ama bir sartla.

Cocuk Esirgeme Kurumu bizim amaclarimizla en fazla ortusen kurum olmasina ragmen kabiliyetsiz yoneticileri yuzunden bundan sonra Turkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfini destekleme karari aldik. Bizim en fazla onem verdigimiz bagis alani egitimdir. TEGV hem banka araciligiyla, hem kredi kartlari vasitasiyla, hem telefonla, hem de SMS ile bagis toplayan bir vakif. Yani bagis toplamak acisindan tuketiciye her turlu kolayligi saglayarak kendilerine dusen vazifeyi yerine getirmisler. Ayrica bagis yapmanin yaninda yardimci olmak isteyenler Eğitim Gönüllüsu de olabilme olanagina sahip. Bu yuzden bundan sonra Eğitim Gönüllülerini destekliyoruz.

Sindirella Hikayesi  Tahvil Nedir  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Çernobil Faciası  Türev Konu Anlatımı  Demokrasi Nedir    Yatırım Fonları

Kimligimi aciklama isine gelince. Okuyucularimizdan ucretsiz sundugumuz blog hizmetini tuketmeleri karsiliginda Turkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfina "gonullu" olmalarini istiyoruz. Ozellikle henuz para kazanma olanagi olmayan universite ogrencisi okuyucularimiz Eğitim Gönüllüsu olarak ozgecmislerine (CV veya resume) kendilerini rakiplerinden on plana cikaracak bir ekleme yaparak hem cocuklarin egitimine katkida bulunacak, hem de is gorusmeleri sirasinda avantajli duruma gececeklerdir. Fenerbahce'nin veya Galatasaray'in maclarini seyretmeye ayiracaklari zamani cocuklarin egitimine harcayarak Allah katinda da (ben ne anlarsam?) sevap toplayabileceklerdir.

Eğitim Gönüllüsu olmak istemeyen okuyucularimiz ise SMS ile veya telefonla TEGV'na bagis yaparak blogumuzun hizmetlerinden yararlanabilirler. Minimum bagis miktari 10 YTL'dir.

Bagis yapan okuyucularimizdan makbuzlarini bize email ile ulastirmalarini, gonullu olan okuyucularimizdan da gonullu kimlik kartlarinin kopyasini email ile gondermelerini bekliyoruz. Toplam bagis miktari 500 YTL'ye ulasirsa, veya 25 kisi gonullu olursa ben de Ekonomix adi altinda yazdigim yazilarima bundan boyle gercek kimligimle devam edecegim. Cocuklarin gelecegi icin kisisel gizliligimizden de vazgecmeyi goze aliyorum. Kimligimi merak eden okuyucularima duyurulur.

Bahaneniz kalmadi, cep telefonunuzdan 3353'e "EGITIM" yazıp mesaj yollayarak 10 YTL'lik bağışı HEMEN yapabilirsiniz.

18 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Sayın Ekonomix,

Bu yaptığınız Sosyal Devlet ilkesine aykırı, bu işlerle devletimiz ilgilenmeli değil midir?

Şaka bir yana bu faaliyetinizi diğer blogcular olarak örnek almamız gerekir kanaatindeyim, biraz üzerinde düşüneyim bakalım.

FST, İzlenimler

Adsız dedi ki...

bosa para harcamayın.. economix' in asıl adı Adem Gündoğdu.. Zamanında Amerikaya uçarken yan koltuğumdaydı, o zamanlar da blogu yeni mi açmış ne, ziyaretçi artsın diye bana önerdi burayı.. tabi nerden bilecek bu kadar okuyucu olacağını.. hadi bakalım benden bu kadar..

Adsız dedi ki...

neyse kmseye yorum fırsatı vermeden bunun bi şaka oldugnu belirteym, bilmiyorum ismini:)))

sonuna kadar destekliyorum kampanyayı, cumhuriyet üniversitesinde okudum, aktif üye olmasam da TGV nin çalılmalarına yardımda bulundum, umarım kampanyanız amacına ulaşır, sevgiler, özkan

Blog Sahibi dedi ki...

Overzealous savcilarin aklina karpuz kabugu dusurmeyin simdi. Adamlar "devleti aciz gostermekten" dava acip bizi surundurmeye falan kalkarlar.

Sizden de bu tur aktiviteler bekliyoruz Fethi Bey!

Adsız dedi ki...

Ekonomix, güzel fikir söyleyen olmuşmuydu:))

Bu arada Deniz Gökçe yine sizden bahsetmiş bugünkü yazısında duyrulur!!

Sevgiler,saygılar.
Ozge

U.Baris Urhan dedi ki...

Economix Bey,

Linkler bölümünüzdeki (İKTİSADİYAT) sayfamı "İktisat ve İnsan - Anıl Girinci" ile birleştirerek

www.iktisadiyat.com

adresinde yazmaya başladık ve kendi sayfalarımızı kullanmıyoruz.(Sadece yönlendirme amaçlı açıklar)

Yeni sayfada, diğerlerinin aksine "iktisat öğrencilerine" öneriler genel başlığı ile ilgili yazılar kaleme alıyoruz.

Sayfanızdaki linki "uygun görürseniz" belirttiğim yeni sayfa dahilinde güncelleyebilir misiniz?

---
----------

Esas konumuza gelirsek;

Kimliğinizi merak etmiyorum, yani önemli olan fikirler.
Benim gözümde; 175 boylarında, saçlarının iki yanı hafif açık, hızlı koşabilen ve nefesi de açık bir "ekonomist" gibisiniz; ben böyle kabul ettim sizi :) :)

Lakin kimliğin açıklığına katkı açısından; 2 yıl orda ders vermiş birisi olarak benim oyum sayılır mı? Yoksa burdan onların hesaplarına havale yapıp onun da ekran görüntüsünü size mi göndereyim?
(farkındaysanız gönüllü olarak yaptığım zamanlarda siz yokken, sizin kampanyanız da konu üzerinde -bir kere daha- düşünmeme neden oluyor.)

>>>Güldüren, güldürüken de düşündüren blogculara bir yenisi daha eklendi.Aman "Engin Ardıç" duymasın! :)


Sevgiler & Saygılar

U.Baris Urhan dedi ki...

hemen bir ek;
Economix bayan çıkıyormuş :) :)

>>Bu işin peşini bırakmayalım en iyisi!

Adsız dedi ki...

Ekonomix = bayan hmmmmm bi düşündüm ama sanmam...bayan kelimesi de başlıbaşına ayrı bi konu! Bayan ıyyk sorry ama kişisel görüşüm. Bu bana biraz yabancı dilden doğrudan çeviri gibi kokuyor! şuna kadın diyelim daha hoş durmakta!

kimlik konusuna gelince, no kimlik no cry diyesim geldi (de ne alaka!) şimdi kimlik açıklayacaksınız bi de sapık hayran sahibi filan olacaksınız, boşverin.

Adsız dedi ki...

bayanlar çok bayıyor. halbuki ekonomix yazılarıyla hiç te baymıyor bilakis ufuk açıyor. kesinlikle erkek

Adsız dedi ki...

bayanlar=basından inciler başlığı altındakiler ve tabiki üzerine alınan bayanlar...:)))

Adsız dedi ki...

Ekonomix bayan olamaz, çünkü bayanlar o kadar hesaptan anlamaz.(Ayrımcılık yapma amacım yok)

Adsız dedi ki...

bayanlar hesaptan anlar ama ekonomiden anlamaz :))

Adsız dedi ki...

Bence Ekonomix Deniz Gökçe

Adsız dedi ki...

deniz gökçe ne büyük adammış. bir ayağı amerikada bir ayağı türkiyede. Allah bilir eliylede marsı tutuyodur. Yuh yani gürsel

Adsız dedi ki...

Ekonomix bence kimliğini açıklamamalı.
Neden mi?
1. Sinirlendiğinde burnundan ateş çıkaran biri olabilir!
2. Belki bir ekonomi konularında yazan bir androiddir!
3. Belkide hiç ekonomi eğitimi görmeyen biridir!
4. Belki geceleri kurt adam ya da örümcek adam oluyordur!
5.Ya da, Türkiye'den birilerden teklif almış, düşüncelerini artık bizimle bloglarda paylaşmadan para karşılığında bir gazete köşesinde, belki bir yatırım bülteninde yazacak kadar esarete düşkündür!

Ya bunlar biri çıksa hayal kırıklığı olmazmı sizce :-)

Teknoxia...

Blog Sahibi dedi ki...

Ozge Hanim, tesekkurler. Guzel bir fikir olup olmadigini topladigimiz bagislarin miktari belirleyecektir diye dusunuyorum.

Baris Bey, sizi gecmiste yaptiginiz gonullu calismalardan oturu tebrik ederim. Ancak burada sadece bizim katkilarimiz sonucu gonullu olmayi secenleri sayacagiz. Tekrardan gonullu olursaniz o baska. Linkinizi guncelledim.

Gercek ismimi, cinsiyetimi, okudugum okullari, vs. resmimle birlikte aciklayacagim; ancak dedigim gibi 25 gonullu ya da 500 YTL bagis yapilir ise. Su ana kadar sadece 10 YTL bagis yapildigina gore daha katedecek cok yolumuz var demektir.

Adsız dedi ki...

ekonomix aslında ekonomist değilmiş...herhalde en komiği de bu olurdu...

ekonomi türkiyede en post modern çağını yaşıyor...her kafadan bir ses...yani ne desen gidiyor...öyle böyle değil...

bu kargaşada hakkaten ekonomik doğrular var mıydı, ondan bile şüpheye düşüyo insan...

Bkz. Alan Sokal hoax

Adsız dedi ki...

Abi sizin şu mason-sabetay dayanışmanıza, çalışkanlığınıza hayranım. Ne güzel bir blog yapmışsınız böyle. Aferim lan! Baphemot öpsün sizi.